Jump to content

21 dec 2022, dr Melenhorst, Bergman Clinics, Hilversum


Recommended Posts

Hoi, omdat ik het fijn vond om jullie ervaringen te lezen maak ik ook een verslagje.

De operatie was dus 21 dec in de Bergman Clinic te Hilversum. Ik ben 46 jr en had cup 85F. Ik stoorde me al jaren hieraan, maar heb nooit onderzocht wat er mogelijk was. Tot een klant van mij ineens met nieuwe boobies langs kwam en dat zag er zo mooi uit. En ze vertelde dat het 'gewoon' vergoed wordt uit de basisverzekering. Nou, mijn hart maakte een sprongetje, zou het echt..?

Ik heb direct een intake gesprek gepland bij haar dokter en de dag erna had ik al goedkeuring van de zorgverzekering.

Ik was onwijs zenuwachtig voor de operatie, maar alles is supergoed gegaan. 

Exact 324 gram per borst eraf.

Om 10:00 geholpen en 1 uur later al terug op de kamer. Om 16:00 lachend naar huis.

Prima geslapen de eerste nacht. Ik mocht gelijk op mn zij liggen volgens het boekje.

Dag 2, 3 en 4 waren niet mis. Op mijn zij liggen ging niet meer, flinke pijn en zwellingen en bont en blauw. Slapen was een drama.

Vanaf dag 5 werden de zwellingen gelukkig wat minder. Ik heb zelfs kerst gevierd met de fam.

 

De eerste week voelde ik veel van die 'zzzings' door mijn borsten, van die zenuwscheuten. Onder de oksels deed het ook zeer, moest met een kussen onder mn armen zitten. Ribben deden ook veel zeer, zouden ze daar wat aan vastgehecht hebben? Ik heb geen idee, maar zo voelt het.

Af en toe enorme koude rillingen door m'n borsten en dan weer heet en dan weer grrr en ratatataa en brr, haha, gekke sensaties in ieder geval.

Nu is het exact 2,5 week en ik heb al 2x een stukje gefietst naar de supermarkt deze week, met de hondjes gelopen, paar keer gestofzuigd, het gaat hartstikke goed.

De zwelling wordt elke dag een ietsiepietsie minder, 's avonds wel weer wat meer, dan mag de compressiebh even uit van mezelf en dan zakt de zwelling ook wat af. 's Nachts draag ik wel een strakke sportbh, voelt wel fijner dan ze 'los' te laten.

Ik ben zo ontzettend blij met het resultaat, al mijn kleding staat zoveel leuker. Ik zie er slanker en jonger uit, het is fantastisch.

Ik ben wel aangekomen van al dat niets doen, en extra gesnoep. Ik mis het sporten echt heel erg en heb gisteren stiekem wat squatjes gedaan om te checken of mijn beenspieren het nog doen. Geen spierpijn vandaag, dus vandaag doe ik wat meer squatjes :) niet verder vertellen.

 

De littekens zien er supermooi uit, geen open plekjes, geen irritaties, ik heb alleen veel van die bindweefselknobbeltjes. Dat had ik ook met de ooglidcorrectie en die gaan na een paar maanden weg. Dus gewoon geduld hebben.

Ik denk zelf dat het enorm heeft geholpen dat ik hoog in vitamine inname zit, elke dag vit c, d, b12, multi, magnesium, q10, quercetine, astaxanthine, arnica en zink. Verder de hele dag citroen met water en groene thee en verse thijmthee.

Ik heb nog geen idee welke cup ik heb, ben zó benieuwd wat het wordt straks, ze zitten nog zo hoog, het moet nog wat gaan zakken allemaal. Ik gok op een c-cup.

Nou dames, ik hoop dat jullie er wat aan hebben. Als je nog moet, dan wens ik je veel succes en zet em op!

 

Link to comment
Share on other sites

 Share×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.