Nath58

Vocht in borsten na 6 jaar PO

Recommended Posts

Hallo,

 

6 jaar geleden ben ik hier een hele tijd lid geweest om uit te zoeken waar ik naartoe moest voor mijn borstvergroting. Na veel lezen ben ik bij dokter Verdonck in de Wellnesskliniek terecht gekomen. 

 

Mijn borstvergroting en herstel verliepen zeer goed. Ik was dolgelukkig met mijn borsten. 
 

Drie maanden geleden, 6 jaar na mijn operatie, viel mij opeens op dat mijn ene borst veel groter was dan de andere. Ik ben terug bij dokter Verdonck geweest en hij zei dat het om vocht ging. Dit kon onschuldig zijn, maar er was ook een kleine kans op ALCL. 
 

ik heb de nodige onderzoeken laten doen, een punctie en een MRI scan en kwam terecht bij de plastisch chirurg in het ziekenhuis van mijn woonplaats. Ik testte negatief op ALCL en vanuit de MRI bleek dat mijn prothese niet gescheurd zijn en dat er vocht zat in mijn beide borsten. Ook dit zou de kans op ALCL sterk verkleinen. Via een punctie werd het vocht uit mijn borsten gehaald en mijn borsten waren ongeveer weer even groot.

 

Helaas is het vocht terug gekomen, maar aan de andere kant. Mijn linkerborst was echt ongelooflijk groot geworden. Ik ben opnieuw naar de PC geweest en er is opnieuw vocht uit mijn borst gehaald. De punctie gaf opnieuw aan dat het om een ontsteking ging, zonder bacterie. Hierdoor zou antibiotica niet helpen. Na de punctie was mijn linkerborst nog steeds veel groter. Op aanraden van de PC heb ik dan twee weken ontstekkingsremmers gebruikt en het vocht was opnieuw weg.

 

De PC verwacht dat het vocht zal terug komen en dan zou de enige oplossing zijn om de prothesen er uit te halen. Nieuwe plaatsen blijft dan een risico. Ze vermoedt dat het gaat om een reactie op de siliconen.
 

Ik ben altijd zeer tevreden geweest met mijn borstimplantaten en ze er uit halen, zie ik absoluut niet zitten. Ik, samen met de PC, vind het ook raar, dat dit probleem zich pas na 6 jaar stelt. Ik hoop hier lotgenoten te vinden en hoor graag wat jullie gedaan hebben. 
 

Groeten 

Nathalie 

Share this post


Link to post
Share on other sites