Jump to content

Nieuwe doorbraak in behandeling borstkanker


Recommended Posts

Wetenschappers ontdekten dat een chemische stof verantwoordelijk is voor de uitzaaiing van borsttumoren naar andere organen in het lichaam. Deze ontdekking zou heel wat levens kunnen redden.

Wetenschappers ontdekten dat het enzym LOXL2 rechtstreeks betrokken is bij de verspreiding van de borsttumorcellen. Meer dan 90 procent van de sterfgevallen bij kanker zijn een gevolg van de uitzaaiing van deze ziekte naar andere organen als de longen, lever en beenderen, aldus onderzoekster Janine Erler. De onderzoekers willen nu ontdekken hoe ze succesvol de werking van het enzym kunnen blokkeren. Een andere belangrijke ontdekking is dat een hoog niveau van LOXL2 in verband staat met meer agressieve vormen van kanker. Dit betekent dat een test zou kunnen ontwikkeld worden om het niveau van dit enzym bij patiënten te meten en zo een vroege behandeling van deze meer agressieve kanker starten.

Het enzym promoot de verspreiding van borstkanker doordat het twee proteïnes controleert, namelijk TIMP1 en MMP9. Voorgaande studies toonden aan dat deze twee een rol spelen bij het stoppen van de verspreiding van tumoren.

bron HLN

Link to comment
Share on other sites

Als da es kon waar zijn! Mijn grootmoeder sukkelt al 19 jaar... eerst borstkanker en nu lever en bod, gelukkig nog niet in een erg stadium, hopelijk zal de chemo haar genezen, alleen jammer dat mensen er zo ziek van zijn.

Groetjes Julke

Link to comment
Share on other sites

Ze vinden telkens wel iets bij .

Idd jammer dat het voor velen véél te laat zal zijn zoals mijn vader , schoonmoeder , 2 nonkels , 3 vrienden en enkele kenissen ...

Je vind dat altijd erg voor anderen en beseft niet wat kanker teweeg brengt (lichamelijk én geestelijk) tot je'r middenin zit .

Link to comment
Share on other sites

@bambi

Mijn moeder 04-05-'99.

Dit soort berichten lees ik meteen als ik ze zie. Ik hoop zo op een oplossing voor kanker in al z'n vormen!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.