Stephanie9

Stephanie9 : 8 mei 2020 : Dr. Lefèvre : OLV Ziekenhuis : Aalst

Recommended Posts

Dag iedereen,

 

Ben nieuw op dit forum en moet nog een beetje mijn weg zoeken maar toch al even een vraagje...

 

Op 3 april 2020 wordt ik geopereerd door dr. Lefevre in het OLV in Aalst.

 

Nu de afspraak is gemaakt, twijfel ik of ik dit wel nu al moet doen. Heb nog twee kleine kindjes die op het moment van de operatie 10maand en 3jaar gaan zijn. Is dit wel haalbaar tijdens het herstel? 

 

Zal het lukken om het kleintje op te nemen, haar papje te geven en dergelijke? Kan het namelijk niet altijd aan mijn man vragen aangezien die ook moet werken. 

 

Alvast bedankt voor jullie reacties. 

 

Twijfel twijfel.. x

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ha Stephanie,

 

Daar kan ik persoonlijk helaas kort over zijn: Nee. Ik heb bewust gewacht totdat mijn jongste 2,5 was, maar dat bleek nog steeds te vroeg. 
Behalve dat bijv tillen en verschonen (dichtdrukken van de romperknopjes bijv ?) nauwelijks te doen zijn, eerste zelfs funest, merk ik dat het op mentaal vlak ook zwaar is. Doordat je niet kunt knuffelen, tillen etc. geeft dat een afstand en ik heb dat best wel als schadelijk ervaren. Nu ik ruim een maand po ben en m’n zoontje weer op schoot kan nemen enzo, merk ik pas hoe erg hij dat ook gemist heeft. Hij is ook 2 keer ziek geweest en het enige wat hij dan wil is aan mamma hangen. Logisch, maar dat heeft m’n herstel enorm in de weg gezeten. 
 

Het is goed dat je de vraag stelt en ik had je graag een ander antwoord gegeven.. Wellicht hebben andere moeders van jonge kids het anders ervaren. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben gister geopereerd en heb een zoontje van 1,5.

Omdat ik dus net pas ben geopereerd kan ik nog geen ervaringen delen. Maar ik probeer in mijn operatieverslag regelmatig updates te plaatsen.

Ik heb wel sowieso voor de eerste 2 weken geregeld dat ik nooit alleen met mijn zoontje ben ivm tillen.

 

Ik was destijds ook op zoek naar ervaringen van andere, maar toen helaas niet veel kunnen vinden.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Marlies84 Heel erg bedankt voor je eerlijk antwoord. Helaas is dat het antwoord waar ik voor vreesde... Toen ik je bericht net las dacht ik, oke we wachten nog enkele jaren tot de kindjes groter zijn.. Maar soms voel ik me echt niet goed in mijn vel en dan denk ik dat is beter om eventjes door te bijten en nadien een gelukkige mama (gelukkig op gebied van me goed voelen in mijn vel), als me nog enkele jaren 'slecht' te voelen en dit misschien uit te stralen naar mijn gezin..

 

Momenteel eigenlijk echt een rollercoaster... De ene moment denk ik oke ik doe het en de andere moment denk ik totaal anders. 

 

Xx. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dag Anita, heel erg bedankt voor je antwoord. Hoe gaat het ondertussen met jou? 

Chapeau dat jij de stap gewaagd hebt! 

 

Ik ga de updates in je operatieverslag zeker volgen want zoals je zei vind je heel erg weinig ervaringen hieromtrent. 

 

Hopelijk lukt het met je zoontje? Hoe reageert hij op het feit dat mama hem niet altijd kan pakken? 

 

Alvast een spoedig herstel. 

 

Xx.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb mijn dochtertje van 4 vanaf de beslissing vanaf het eerste moment meegenomen. Ze weet wat er gaat gebeuren, en ze weet dat mama er heel erg naar uitkijkt. Het enige nadeel is, dat het op de opvang en op de basisschool nu ook iedereen weet. Ze zingt namelijk altijd het tietenlied van kinderen voor kinderen en heeft haar eigen tekst erbij verzonnen „mama krijgt tieten, neppe tieten!“

 

Maar beter zo, dan als ze niet snapt waarom ik haar straks even een paar dagen niet kan tillen, stoeien en waarom ik een paar weekjes in haar bedje zal gaan liggen.

 

Ze lijkt er veel begrip voor te hebben, maar het valt nog te zien of het in praktijk ook zo uitpakt, vooral op momenten waarop ze emotioneel of verdrietig is. ?

 

We hebben afgesproken dat we zodra het over is een weekje met z‘n tweeën op vakantie gaan en alleen maar leuke dingen gaan doen, een moeder-dochter-retreat. Allen dochterlief, mama en de natuur. We hebben er nu al zin in. ❤️

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Stephanie9 

Ik snap je vraag heel goed.

Ik ben gisteren geopereerd en heb 3 kinderen . Oudste is 10 dan 6 ( bijna 7 ) en de jongste ruim 2.5 jaar . Natuurlijk zijn de oudste 2 al vrij zelfstandig vooral de oudste maar het blijven kinderen. Ik heb lang getwijfeld of ik niet moest wachten tot de jongste op school zat maar dan zou ik nog ruim 1 jaar “ongelukkig” in mijn vel zitten .  En ik ben nog jong 28 dus wilde het nu doen . Ik heb wel hulp en overdag als mijn man is werken heb ik geen kinderen thuis . Oudste fietst zelf naar huis en mijn man haalt de jongste om 12 uur van de psz en brengt die naar opa en oma de middelste haalt hij half 4 op en brengt hij ook die kant op . Natuurlijk hebben we die luxe dat hij hier in het dorp werkt en gewoon weg kan en mijn schoonouders 100 m verderop wonen en elke avond eten komen brengen.

 

Denk er nog over goed over na en zet alle voor en nadelen eens naast elkaar . Overleg alvast wat jij je man of andere voor je kunnen doen de eerste weken . 
Ik heb alles over voor mijn kinderen en jij waarschijnlijk ook maar om ook eens aan onszelf te  denken is ook belangrijk. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ook hier niet het antwoord wat je wilt horen,  ik heb bewust gewacht mijn wissel. Ik ben dinsdag geopereerd mijn jongste is vorige week 3 geworden en mijn oudste is bijna 5. Nu is die van 3 echt een knuffel beer dus voor hem is het echt even afzien en voor mij ook. Maar kan het nu wel eensoort van uitleggen hij kan zelf de trap op en heeft een peuter bedje.

Daarbij heeft mijn man de eerste 3 weken vrij genomen, zelfs nog langer dan dat ik vrij ben maar dan hoef ik ze niet aan te kleden enzo. 
Als je zoiets zou kunnen regelen zou het wel en super zijn... hoop voor je dat je een oplossing kan vinden snap ook dat je hier erg naar uitkijkt 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hier gaat het goed. Ben nu 6 dagen PO. Ik mis zelf wel heel erg het knuffelen met mijn zoontje. Gister kwam hij naar mij toe om te knuffelen en dat kon ik niet weerstaan ? maar kreeg toch wel last van steken in 1 borst.

Ik slik verder eigenlijk vanaf de 2e dag al geen paracetamol meer, alleen in de nacht. Zodat ik ook beter aanvoel dat bepaalde dingen gewoon echt niet kunnen.

Ik heb gelukkig veel hulp met het verzorgen van hem, anders had het echt niet gekund zo'n operatie. Dus je moet wel echt hulp regelen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Krijg je trouwens voor de spier? Ik heb namelijk voor de spier en kan verder wel gewoon bewegen enzo. Dat lukte al gewoon vanaf de 2e dag. Dus op basis van mijn herstel: Als je kleintje in de stoel wordt gezet kan je wel gewoon pap/eten geven. En liedjes zingen, samen tekenen, tv kijken (ietsje vaker dan normaal) en dat soort dingen lukt gewoon. Het is niet zo dat hij mij nu hele dagen mist. Ik kan alleen niet tillen en troosten. Maar mijn zoontje laat zich gelukkig ook door andere troosten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vandaag D-Day 😍 Binnen 3,5u wordt ik verwacht in het ziekenhuis, zo spannend! De operatie stond oorspronkelijk gepland op 3 april maar was helaas door de corinacrisis verplaatst naar 12 juni. Vorige week telefoon gekregen dat het nu al kon dus plots is het er heel snel. 

 

Heb nog twee kleine kindjes van bijna 1 en 3 jaar, het beloven dus spannende tijden te worden. 

 

Let's do this 👊

Share this post


Link to post
Share on other sites

Info:

Gewicht: 51kg

Lengte: 1,64m

Implantaten: Motiva ergonomix 300cc

Plaatsing: voor borstspier

BHmaat voor zwangerschap: 75c

BHmaat na zwangerschap: kleine 75b? (Niet echt een idee maar veel minder)

BHmaat na borstvergroting: ??? 😊

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @Stephanie9 Oh spannend 🥳

Waar en door wie wordt je geopereerd ?

qua Bh maat zal het best een E /F kunnen worden en qua zicht een flinke D . 🤷‍♀️

Had je voorbeeld droom borsten foto’s /plaatjes laten zien bij jouw eerste consults?  
En heb je ook een foto van je voor situatie gemaakt? Altijd leuk om ze straks naast elkaar te leggen.

 

Nou succes meid , over 5 uurtjes word je wakker met borsten 🤗

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Stephanie9

 

Hoi hoi,

 

Ik heb je topics even samengevoegd en de titel aangepast, hier in dit topic kun je nu je verslag en alle verdere updates neer gaan zetten, zodat je alles netjes bij elkaar hebt staan.

 

Heel veel succes vandaag.

Share this post


Link to post
Share on other sites