dientje

dientje : 31 maart 2020 : Dr. Verdonck : Belgian Breast Clinic

Recommended Posts

Hallo iedereen, 

 

volgende week heb ik 2 consulten; bij Verdonck van de belgian breast clinic en bij Luc damen van de wellnesskliniek. 

Best wel spannend 🙂 ik zou van een b-cup naar een grote c of kleine D gaan, afhankelijk wat de chirurg mij aanraad. 

 

Waar moet ik op letten bij een eerste consult? 

Kan ik zelf kiezen of ze voor of achter de spier geplaatst worden? Of kiest de chirurg dat adhv mijn lichaamsbouw? 

Recente ervaringen met deze 2 klinieken mag je ook altijd achterlaten 🙂

 

voor de Belgische dames die in de zorgsector werken, hoe hebben jullie 6 weken afwezigheid kunnen regelen? 

 

Groetjes 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dag Dientje

Momenteel ben ik ook aan het shoppen bij de verschillende dokters. Ze hebben me verteld dat dr Verdonck alleen Dual Plane doet. Ik denk dat de chirurg je altijd wel de beste techniek voor jouw lichaam etc zal adviseren. Ik denk dat zij daar ook het meeste kennis over hebben. :)

Succes! 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Imke, 

 

ben jij al op consult gegaan bij een chirurg? 
Als ik naar de foto’s in de galerij kijk vind ik alle soorten bv’s wel mooi gelukt, hoe ze ook geplaatst zijn. 
hoe staat het met jouw voorkeuren ivm borstvergroting? 
ben je van België of nederland? 

groetjes 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Dientje

Nee, ik heb deze week en volgende week consults bij Bosmans, Nelissen en Van Zele. Ik wil graag van een C naar een volle D, voor de spier, met ergonomix motiva (verder heb ik ook alles in mijn voorsteltopic geschreven). Wat wil jij graag? Ik ben van Belgie, jij? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Imke1991 ik wil hetzelfde als jou. Ik volg je even. Volgende week ook 2 consulten gepland, ben echt benieuwd! 
laat jij iets weten hoe je de consulten ervaren hebt? 
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi! Ik heb mijn lipofilling door Damen laten doen. Omdat het een weinig risicovolle ingreep is heb ik me laten leiden door wat ze aanbieden, ene dag consult andere dag ingreep. 
Ik zou daar nooit een bv met prothesen laten doen. 
veel onduidelijk met betrekking tot hoeveel secties liposuctie, waarvan ik ze verdenk minder te hebben gedaan dan afgesproken; en ook zat een andere verklaring in mijn dossier - erg slordig. 
achteraf blijkt hij zogezegd 375cc per borst ingespoten te hebben, dat is echt veel te veel en vergroot het risico op vetcel sterfte. 
 

Op mail reageren ze heel slecht, heeft 2 maand geduurd voordat ik antwoord had op de vraag ‘welke stukken lipo hebben gehad”, “hoeveel cc vet is weggenomen” en “hoeveel is ingespoten” 

 

kortom, ik zou t niet doen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dag Dientje, bedankt! Ik zal je ook volgen. Ik heb net mijn eerste consult gehad, zal vanavond of morgen een verslag schrijven! Ben ook heel benieuwd naar u!

Share this post


Link to post
Share on other sites

hierbij mijn consultatieverslag... 

 

aangekomen om 10u20, dokter had wat vertraging opgelopen dus pas op gesprek kunnen gaan om 11u45. Ik had me wel voorbereid op een lange wachttijd aangezien ik dit ook had gelezen in anderen hun verslag. 

Dokter L. Damen kwam niet zo symphatiek over en het leek alsof hij er snel van af wou zijn. 

Hij gaf me niet het gevoel dat ik zelf enige keuze had over het formaat van mijn borsten. Wil je ze natuurlijk? dan is 300cc de enige optie, ga je voor meer dan is het niet natuurlijk meer.

hij heeft 5sec naar mijn borsten gekeken en mij 2 implantaten laten passen. Hij wou ook zijn mening niet echt geven en wimpelde al mijn vragen af. 

Hij werkt alleen met gladde prothesen want binnen 10 jaar zullen er geen enkele ruwe prothesen meer op de markt zijn en dual plane moeten ze afschaffen want dat maakt de spier kapot en voor de spier plaatsen is absoluut not done want dat is een verouderde methode! 

voor de rest is een borstvergroting een 'ingreepje' van 20min en na 10 dagen (ik ben opvoedster) kan ik zeker weer mensen gaan heffen en tillen aangezien je dat niet met de borstspier doet. Wat een grap! 

Hij noemde ook mijn borsten een melkfabriek (eeeeuh oké). 

we vonden het echt een rare man en ik wil absoluut niet door hem geopereerd worden! 

als hij zo lichtjes en ongeintresseerd over mijn consultatie is dan wil ik me niet voorstellen hoe hij met mijn borsten zou omgaan. 

 

Maandag een consult bij dokter Verdonck van de bbc, hopelijk valt dit wel mee 🙂 

 

groetjes 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@dientje Haha, als voor de spier en achter de spier niet moet, waar wil ie ze dan plaatsen? Bij je knieschijven? 🤣🤣🤣

 

Ik had drie consulten, bij twee werd dual plane aangeraden, omdat voor de spier bij mij absoluut niet zou kunnen, nu heb ik ze voor de spier. 🤪

 

Bij een van mijn consulten stond ik bij de receptie met een vriendin van me, de Dr kwam naar ons toe en vraagt aan de receptioniste “zijn dat die mensen?” en wijst naar ons, terwijl ik gewoon 30 cm van hem af stond, is die meteen al door de mand gevallen 😂😂😂😂

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

@dientje wat een verschrikkelijke man zeg, die L Damen; kan me goed voorstellen dat je helemaal bent afgeknapt op hem.

Ik heb zelf in de afgelopen 2 jaar 9 (uh,, ja.... 9) consulten gehad; ook bij dr Verdonck. Je zult zien dat hij het tegenovergestelde is van L. Damen.

Ik vond Verdonck zeer vriendelijk, zeer professioneel, zeer geinteresseerd, relaxed en hij neemt echt de tijd voor je, legt dingen goed uit, en laat ook de verschillende protheses zien. Hij heeft echt plezier in zijn werk. De kliniek is ook heel mooi. 

Uiteindelijk heb ik niet voor hem gekozen omdat hij mij een borstlift naast de bv adviseerde, en hij voert zelf geen liften uit; dat doet zijn collega; (ben zijn naam even kwijt), maar o.a. bestboobie was helemaal niet positief over deze arts, heb daarom uiteindelijk dus niet voor deze kliniek gekozen. Maar ik vond Verdonck een zeer aangename man; ook totaal niet arrogant of met een air van ik weet het allemaal beter wat de meeste pc's vaak wel hebben. Weet zeker dat  dat consult a.s. maandag een wereld van verschil zal zijn dan het consult dat je met Damen hebt gehad. Succes maandag!

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Robijntje02 Ik was in Maastricht op consult bij een pc en had meer het idee dat ik op een dat was met die vent, en op een slechte. Die vertelde alleen maar over zichzelf en wat ie allemaal gepresteerd heeft in zijn leven (die met die rare begroeting als boven geschreven), hoeveel talen ie spreekt (280cc kon ie in ieder geval niet in het Engels vertalen, terwijl hij daarin vloeiend is) en zei ook dat vrouwen maar geen borstvoeding moeten geven en dat hij het perfecte voorbeeld ervan is hoe uitstekend flesvoeding uit kan pakken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb 9 (ja 9) consulten gehad in de afgelopen 2 jaar.... Bij 8 consulten werd dual plane geadviseerd, alleen Nio adviseerde voor de spier.

De meeste pc's adviseerden mij ook een bv in combinatie met een borstlift. Nio  vond een lift niet nodig bij mij. Het was ook niet zo dat mijn tepels onderaan mijn borsten hingen ofzo; helemaal niet; ze zaten gewoon mooi boven de borstplooi dus dat ik geen lift nodig had, daar kon ik me goed in vinden.

Heb uiteindelijk voor Nio gekozen. Ik wilde nl. liever voor de spier dan dual plane plaatsing. Ben afgelopen dinsdag door Nio geopereerd. Heb nu motiva round implantaten voor de spier, zonder lift, en ben er nu al, 2e dag PO, super blij mee! 

 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dus @dientje gewoon goed naar je gevoel luisteren en ben benieuwd wat voor gevoel je na het consult bij Verdonck zult hebben, maar ik denk een heel positief gevoel.

Succes / veel plezier maandag!!

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat wachten was wat; ik had een afspraak om half 11, ik was heel vroeg want hotel gepakt. Ik meldt me dus en vraag of ik nog wat kan eten. Kon prima want de dokter begint toch nooit voor 11 uur. 
huh? Oké. 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat een aparte vent zeg! Snap wel dat je door hem niet geopereerd wil worden! En waar wil hij dan borsten plaatsen als voor de spier en dual plane niet goed is?!😂

Share this post


Link to post
Share on other sites