Ld1234

Ld1234 : 27 november 2019 : Prof. van der Hulst : Zuyderland Ziekenhuis

Recommended Posts

Hallo Allemaal,

 

Over anderhalve week is het zover. Dan worden mijn protheses gewisseld. 11 Jaar geleden heb ik 290 cc anatomische Mcghan protheses achter de spier laten zetten bij dokter d'hondt in Tongeren.

Deze gaan er nu uit en worden vervangen door 450cc ronde Motiva Protheses achter de spier. Ik ben heel benieuwd hoe het eruit gaat zien. Ze worden groter en een andere vorm.

Iemand ervaring met de switch van anatomische naar ronde protheses?

Ik begin nu wel een klein beetje zenuwen te krijgen. De eerste keer heb ik vrijwel geen pijn gehad en ging het herstel voorspoedig. Hopen dat dit nu ook weer zo is.

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen met prothese wissel :).

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Ld1234

 

Hoi hoi,

 

Ik heb de titel een klein beetje aangepast, welke kliniek/ziekenhuis word je geholpen, aangezien deze arts bij meerdere locaties werkt.

 

Heel veel succes de 27e

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi hoi

Zelf heb ik geen ervaring met een wissel van anatomisch naar rond, maar zolang de prothesen achter de spier geplaatst worden, valt het verschil meestal wel mee. Is natuurlijk ook afhankelijk van welke anatomische prothese je nu precies hebt (welk profile en welke lengte je prothese heeft, want daar hangt van af waar je bolling begint)… Daarbij kan een anatomisch implantaat wat meer projectie geven bij een gelijk aantal cc tov een ronde prothese, met een gelijk profile, dus hoeveel verschil het gaat geven, is daar allemaal afhankelijk van. Moeilijk zo te zeggen dus ;) 

Als je vorige keer haast geen pijn gehad hebt, kan ik me voorstellen dat het nu ook wel mee gaat vallen.. maar goed, beloven kan ik het natuurlijk niet...

Heb je wel lang genoeg vrij kunnen krijgen van je werk (weet niet wat voor werk je doet en óf je werkt) zodat je tijd hebt om te herstellen?

 

Alvast heel veel succes gewenst!!

 

xx BB

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Ik werk in de ict dus heb een zittend beroep en kan ook vanuit huis werken. Ik heb 6 werkdagem vrijgepakt en werk er nog 5 van huis uit. Denk dat dat voldoende moet zijn.

 

Ik heb nu 290 cc FF mcghan protheses en ik mis juist de bolling bovenin. Vandaar dat ik nu voor rond ga. Deze hebben inderdaad redelijk wat projectie, maar heb wel met de PC afgesproken dat ik 1 maatje groter wil. Daardoor kwam hij op 450cc uit. Zo spannend!

Ik kan niet wachten. Voor mij mag het zo snel mogelijk 27 november zijn.?

 

Welke protheses heb jij eigenlijk?

 

Xx LD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi hoi

Oh ja dat is een goede regeling wat je werk betreft denk ik hoor! 

Die 450 is een cm breder dan je huidige prothese, een halve cm hoger (omdat de anatomische die je nu hebt hoger is dan breed, en een ronde natuurlijk rond is... haha)
Verder heeft de 450 een halve cm meer projectie, dus ik denk idd dat je het verschil vooral gaat zien in dat je meer volume gaat krijgen. 

Ik heb zelf sinds 2012 Mentor implantaten :) 

Spannend!! Je operatiedatum is gewoon al over 9 dagen!!

xx BB

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bij welke kliniek ben jij geweest, hoeveel cc heb jij gekozen en heb je ronde of anatomische protheses?

Heb gister even mijn oude verslag hier vanuit 2009 terug gelezen. Is wel grappig om te lezen nu. (was wel onder andere username, maar die login was ik kwijt geraakt).

 

Ja nu nog maar 8 dagen. Ik kijk er echt naar uit, dan ben ik zo met de kerst wel weer redelijk opgeknapt.

Jij nog altijd tevreden met je keuze van toen?

 

xx LD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben destijds eerst bij de Valkenhorstkliniek geweest, bij dr. Malfeyt. Dat was geen succes (om een lang verhaal kort te maken) en heb een hersteloperatie laten uitvoeren door dr. de Meyere in Gent (kliniek Artemedis)
Heb 450 cc van Mentor, high profile voor de spier (ronde prothesen dus)
Ben nog steeds erg tevreden :)

xx BB

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valkenhorst kliniek daar heeft van der hulst eerst ook gewerkt toch? 

Ik lees hier op wat mindere verhalen over hem, terwijl ik juist van kennissen heel veel goede verhalen hoor. Toch altijd een beetje eng zo net voor je operatie. Wat was er mis gegaan de eerste keer?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja hij heeft daar geopereerd. Zover ik weet 1 dag in de week vanuit het Azm (Mumc)

 

Bij mijn eerste operatie had ik prothesen gekregen die bijna 2 cm breder waren dan mijn eigen borstbreedte. Hele rare fout eigenlijk, maar waarschijnlijk ontstaan doordat hij het een beetje verkeerd begrepen had op een symposium destijds. 
Hij dacht: hoe breder hoe beter, terwijl de boodschap destijds was: breedte x projectie = volume (als ik zo vrij mag zijn dit even zo in het kort te vertalen)

 

Ik had er erg veel last van en zelfs het gevoel dat 1 prothese langzaam wilde migreren naar mijn rug. Heb er een gevoelsstoornis aan over gehouden van mijn borst onder mijn oksel door naar mijn rug.... Uiteraard kan dat ook aan de techniek liggen van de operatie, maar ik ben ook niet opgeleid tot pc en Malfeyt heeft altijd alles ontkend. 
 

Gelukkig kwam ik daarna bij de Meyere terecht, (na 4 si’s) die 2,5 uur werk gehad heeft om mij nieuwe prothesen te geven, mijn pockets te hechten en te zorgen dat alles mooi zou helen. 
 

xx BB

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gelukkig dat het goed is gekomen en wat slecht dat Malfeyt zijn eigen fouten ontkend.

 

Fijn dat je nu tevreden bent. 

Las gister trouwens dat ik dus nu protheses in mijn lichaam heb die geen Europees certificaat meer hebben. Ik heb nooit klachten gehad, maar ben stiekem wel blij dat ze er nu dus uitgaan. Nu hopen dat niet hetzelfde gebeurd met die motiva implantaten. (Dat deze straks ook op zo'n lijst komen).

Nu over een week is het gewoon alweer achter de rug..zo spannend ?

 

Xx LD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja dat is idd slecht. Is ook het ergst. Had ie gewoon gezegd; ik heb een fout gemaakt, het is inderdaad niet gegaan zoals het had moeten gaan, dan had ik destijds geen klacht ingediend. Maar goed. Het is al een hele tijd geleden. 
 

De reden dat jouw huidige prothesen geen europeesch certificaat meer hebben, is vanwege hun omhulsel en het daaruit voortkomende iets verhoogde risico op Bia-alcl. (Zoek maar op alcl in de zoekbalk, dan kom je alle info tegen hier op het forum. Lees vooral het artikel waar dingen in staan van oa het rivm en nvpc)

Dat kan bij de motiva in ieder geval niet gebeuren, dat ze om die reden geen verlenging krijgen van hun certificaat, aangezien ze een andere coating hebben. 
 

Als we echter in de toekomst kijken konden, zouden er veel mensen niet getrouwd zijn, een baan niet genomen hebben, een bepaalde route op de weg niet genomen hebben enz enz ;)


Heel veel succes!! En hoop op een paar updates van jouw kant, aangezien er van van der Hulst niet heel veel recente verhalen staan hier :)

 

xxx BB

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hahahaha helemaal waar wat je zegt! 

Dat van bia alcl had ik idd gelezen. Ik heb gelukkig nooit iets van klachten gehad.

 

Ik zal zeker mijn operatie verslag hier neerzetten! En hoe het herstel verloopt?

 

XX LD

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vandaag geopereerd? alles is goed gegaan.

Professor van der Hulst heeft op het laatste toch besloten ze voor de spier te plaatsen, omdat ik genoeg eigen borstweefsel heb.

Op dit moment alleen last van de littekens, dit is omdat ze een nieuwe manier van hechten doen bij deze gladde motiva protheses (450 cc Full) en de pocket strak houden. Dus het is vast gehecht aan spierweefsel en dat doet dus wat meer pijn.

Heb een hele voorraad medicijnen meegekregen (paracetamol, tramadol, anti biotica en een ontstekingsremmer) en waar ik heel blij om ben geen drains!! 

Top verzorging gehad in het zuyderland ziekenhuis en wat ik tot nu toe kan zien heeft van der hulst mooi werk opgeleverd?.

 

Xx LD

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites