Maria87

Benieuwd naar jullie mening; BV na kinderen/hoelang niet werken

Recommended Posts

Hoi! Ik zou graag een borstvergroting willen hebben om mooiere maar vooral gelijkere borsten te krijgen. 

Bij mijn eerste consult bleek dat er bij 1 borst sprake is van een tubulaire borst. Inmiddels ben ik bij drie plastische chirurgen geweest en voelde de afspraak bij dr. Luijendijk in het Diakonessen ziekenhuis in Utrecht het beste. Hij legde het erg goed uit en ik kreeg hierdoor veel vertrouwen in hem. 

 

Nu ben ik vooral de voor- en nadelen van een borstvergroting aan het afwegen. Om uit eindelijk definitief te beslissen of ik het ga laten doen. 

Waar ik vooral nog over aan het twijfelen ben zijn de volgende punten:

-hoelang moet ik vrij vragen, moet ik het tegen mijn werkgever vertellen en zo ja krijg ik dan ziekteverlof? (Ik ben verpleegkundige)

-We hebben nu geen actieve kinderwens, maar dit gaat wel komen in de toekomst waarschijnlijk over 1.5-3 jaar. Is het dan wel verstandig een borstvergroting nu te doen? 

 

Dus...

Iemand ervraring met hoelang vrij vragen en ziekteverlof?

iemand ervaring met hoe een borstvergroting eruit ziet nadat je kinderen hebt gekregen? 

 

Groetjes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Maria87,

Welkom hier.

Hoelang je niet kan werken is per vrouw verschillend en ook per ingreep verschillend.

Voor of achter de spier maakt een heel groot verschil.

Ik heb heel lang geleden een bv gehad, achter de spier en ik heb er echt heel veel pijn aan gehad.  Bij mijn wissel ivm lekkage in 2016 viel de pijn heel erg mee. Je werkt in een beroep waar je echt rekening moet houden met je beperkingen, ik bedoel je hebt geen kantoor baantje. Er staat ook niet voor niet 4 tot 6 weken niet sporten voor, na een bv. Jou werk vergelijk ik maar met sporten.

Ik heb na mijn bv 2 kinderen gehad en mijn borsten zijn maar een klein beetje  gezakt/slapper geworden. 

Maar als je kinderwens er aan zit te komen zou ik een bv nog op de lange baan schuiven.  Je weet nooit hoe je lichaam gaat veranderen in en na een zwangerschap.

Succes met het maken van je keuzes.

Groetjes Essi4 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey!

 

Ik ben ook verpleegkundige. Ik heb twee weken vrij gevraagd. Dit was prima te doen voor mij! Ik ben 13 mei geopereerd. Ik zou vrij vragen voor 2/3 weken :) 

Nu moet ik ook zeggen dat mijn type prothese binnen 3 weken al waren ingekapseld. Dat was erg fijn aangezien ik dan sneller weer alles mocht doen!

 

Ik ben nog jong en ik wil ook graag kinderen in de toekomst. Mij is verteld in het consult dat ik gewoon borstvoeding kan geven omdat de melkklieren niet worden geraakt bij de operatie en de prothese achter de melkklieren worden geplaatst. Verder had ik ook research gedaan over BV en later een zwangerschap. Elk lichaam is anders natuurlijk maar het kan dat je vorm van je borst mooi blijven maar ook dat de vorm gaat veranderen...

 

Ik heb uiteindelijk de keuze gemaakt om wel een BV te gaan doen. Denk er goed over na en zet alle voordelen en nadelen naast elkaar. Mocht je nog met vragen/twijfels zitten. Bel met het ziekenhuis! Zij kunnen de beste informatie geven ☺️

 

Liefs,

 

KIm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dankje voor je reactie! Bij mij wordt het duel plane, dus wel deels achter de spier. 

De plastisch chirurg had het over 2 tot 3 weken niet werken. Dus was van plan 3 weken vrij te nemen, hopelijk is dat genoeg! Heb jij voor de herstel periode ziekte verlof gekregen of heb je vakantiedagen gebruikt? 

Groetjes 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dankje voor je reactie! Goed om te horen dat je na 2 weken alweer aan het werk kon! Heb jij een borstvergroting voor of achter de spier? En heb je echt vrij gevraagd of ziekteverlof? 

Groetjes 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Ik heb gewoon vakantie gevraagd. Ik heb geen van beide maar de dual plane methode!

 

Groetjes

Share this post


Link to post
Share on other sites