Mrs Doubt

Mrs Doubt : 18 april 2019 : Dr. Luijendijk : Diakonessenhuis

Recommended Posts

Dag allemaal,

 

2 jaar geleden overwoog ik al om een borstvergroting te doen. Ik heb tubulaire borsten, en zijn daadwerkelijk heel walgelijk om naar te kijken, al zeg ik het zelf.

Na 2 kids, en iets van 20kilo afvallen, had ik de knoop doorgehakt en een operatiedatum ingepland bij Dhr vd Weij, Boerhaave.

Echter een week voor de operatiedatum durfde ik dit tóch niet door te zetten, door angsten voor complicaties...onzekerheid of het wel mooi ging worden...onzeker over grootte die werd geadviseerd (340cc boven de spier)...mijn man die mij niet 100% steunde omdat hij het maar eng vind dat er in een gezond lichaam gesneden wordt...
Het was allemaal nét even te veel om mee te dealen op dat moment, zeg maar.

 

Mijn afspraak was geannuleerd, netjes mijn geld teruggekregen van Boerhaave Kliniek.

 

Nu 2 jaar later, voel ik me nog steeds doodongelukkig met mijn borsten. Heb toch heel erg de drang om ze te laten "fixen".

Opnieuw een gesprek gehad met mijn man, waarin ik heb uitlegde dat ik een probleem in mijn bovenkamer heb wat betreft mijn borsten. Ze maken me echt heel heel ongelukkig, ookal zegt hij dat hij me prachtig vind zoals ik ben.

Uiteindelijk toonde hij begrip voor mijn gevoel hierover, en stemde hij in met de woorden: "doe wat je gelukkig maakt".

 

Ik heb vrijwel meteen na dat gesprek een consult ingepland bij Frans Straten. Ik las namelijk op dit forum dat hij hele mooie borsten maakt. Het was me daarom absoluut waard om ook eens te kijken wat hij mij zou adviseren.

Hij kwam met het volgend advies: 395cc dual plane

Wauw. Tijdens het passen voelde ik me echt een Lola. Wellicht dat jullie dat niet vinden hoor... Maar ik vond ze echt HUGE.

Daarbij vond ik het doodeng dat er aan mijn spier gezeten zou worden. Het idee van Dhr vd Weij vond ik veel prettiger...gewoon voor de spier.

 

Aangezien ik me echt een nummertje voelde bij F. Straten, had ik hem eigenlijk vrijwel snel afgeschreven van mijn lijst. 

 

De volgende consult heb ik van de week gehad bij Dhr. Luijendijk. Hij schijnt gespecialiseerd te zijn in het vergroten van tubulaire borsten.

Het gesprek met hem vond ik wél fijn. Hij was geïnteresseerd, luisterde naar mijn verhaal, legde alles goed uit enz enz.

Hij adviseerde mij 300cc dual plane.

 

Nu had ik van Dhr vd Weij uitgelegd gekregen dat er minimaal 340cc in mijn borst moest, om ze goed te kunnen liften.

Dus toen Dhr Luijendijk 300cc adviseerde, sprak ik ook uit: "maar ik heb toch meer cc nodig om ze goed te liften?"

De arts gaf me daar gelijk in, maar zei daarbij "Ik maak niet graag grote borsten, PLUS je moet ze zelf natuurlijk ook mooi vinden...de grootte moet ook bij je passen, waar voel jij je beter bij?"

 

Tja, ik moet zeggen dat ik persoonlijk de 300cc erg mooi vond staan. Maar ik durf niet te zeggen dat dat m ook echt moet worden, want wat vd Weij zei over dat ik op zijn minst 340cc nodig had voor een mooie lift ben ik ook niet vergeten.

 

Dat er wat betreft de plaatsing ook 2 verschillende dingen worden aanbevolen zit me ook dwars.

Luijendijk en Straten gaan voor dual plane. 

vd Weij gaat voor op de spier (beter en sneller herstel, huid is dik genoeg)

 

(beredenering Luijendijk en Straten: Je hebt wat hangborsten (niet heel erg, maar wel wat), en als je vóór de spier plaatst, zullen ze in de toekomst alleen maar meer gaan hangen, dat ga je tegen door m dual plane te plaatsen)

 

Ik weet mezelf echt geen raad. Ik weet wel dat ik uiteraard zou willen gaan voor sneller herstel, en niks engs doen met mijn spieren (dus blijf er lekker vanaf :-), plaats m ervoor. Maar goed, hangtieten als vooruitzicht, terwijl ik nu juist het probleem probeer te verhelpen... is ook niet tof.

 

Waar ik ook aan denk... waarom worden implantaten uberhaubt nog voor de spier geplaatst als ze uiteindelijk erg gaan hangen door het gewicht van de implantaat? Tja ik weet het allemaal niet.

 

Ik heb voor nu een 2e consult ingepland 2 januari bij Dhr Luijendijk, omdat ik nog steeds heel vragen heb... Kan ik ooit weer op mijn buik slapen? (ben echt een ontzettende buikslaper)...ga ik de implantaten voelen als ik aan het trainen ben? Ik train 3 tot 5x per week, waaronder fitness en kickboksen. En met kickboksen moet ik behoorlijk wat klappen incasseren af en toe, kan dat kwaad? Ga ik mn borsten voelen als ik boks? enz enz...

 

Maar goed, ik neig ook weer om terug te gaan naar vd Weij, en daar opnieuw een consult te doen. Maar dan moet ik er ook wel echt achter staan dat het bij mij voor de spier geplaatst kan worden, want ik weet dat vd Weij daarvoor kiest. Wil ik dat? Of ben ik toch bang dat Straten en Luijendijk gelijk hebben en ik hangtieten krijg waarbij mijn tepels naar grond wijzen?

 

Ik weet het niet?
Ik wil gewoon van mijn lelijke dingen af. Liever gister dan vandaag. Maar moet er wel voor 300procent achter staan. Heb best_boobie om advies gevraagd, maar als jullie nog het 1 of ander te zeggen hebben, dan hoor ik dat ook graag ?

 

Heel veel liefs, en beterschap voor degenen die de operatie net achter de rug hebben (ja ik heb stiekem wel een beetje meegelezen hier en daar ;-p)

xxx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey meid, wat gaf BB aan? Ik denk dat je met haar wel een hele goede hebt. Ze helpt meer dames die twijfelen ;) 

 

Voor de spier / dual plane is afhankelijk van de dikte van je huid en de voorkeur van de arts. Bij de ene kreeg ik ook als advies voor de spier omdat dit zou passen vij mij wensen maar Straten en Verdonck zeiden beide dat dit niet kon. Huid bovenop was op het randje maar bij mijn borsten zelf aan de dunne kant. 

 

Het zijn 3 verschillende adviezen en ik kan mij voorstellen dat je daar twijfels door krijgt. 

Ik vind wel raar dat Luijendijk aangeeft dat er neer in moet om goed te liften maar niet van groter houd. Lijkt me dat je ook mort kijken wat nodig is. Zonde als je dan eindelijk de stap zet en het is niet mooi...

 

Wat heb je nu zelf voor cupmaat? 395 vond je te groot zei je.. een 2e keer passen lijkt mij dan geen verkeerd idee. 

 

Xx

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik kom van een voor de spier plaatsing en kan het beamen dat je borsten sneller gaan hangen door het gewicht van de protheses .. Ik had 260 cc low profile erin en ze zijn een jaar of 5 mooi gebleven waarna de ellende langzaam maar zeker begon .. Mijn borsten werden gigantisch, de hele prothese leek in de onderste helft te zitten en ik kon ze zo vastpakken, er vormden zich plooien en ze werden pijnlijk, zwaar, breed en onhandelbaar ... 

 

Nu 7 weken geleden heb ik een wissel gehad, ook met “wat meer” inhoud om het liftende effect en dual plane geplaatst ... Ik heb nu 310 cc medium profile en heb een stel prachtige borsten die heel natuurlijk ogen en er niet meer uitzien als een erop geplakte worst die helemaal uit model is ..

Bloot lijken ze een D, bh maat is E maar het zijn echt geen grote jetsers waar je niet overheen kunt kijken ...

 

De dual plane plaatsing duur wat langer met genezen maar het is ook de veiligste plaats om een prothese te plaatsen heb ik me laten vertellen .. De prothese zit wat verder naar achteren en daardoor heb je dus meer zicht op je borstweefsel als je een echo of mammografie laat maken ...

 

Ook ik kon een voor de spier plaatsing wel aan, maar wilde het liever niet omdat ik wist hoe het eruit kan zien na een aantal jaren ... Ik heb overigens altijd trouw een ondersteunende bh gedragen en ben altijd stabiel in gewicht geweest, het was dus puur de zwaartekracht ...

 

Wat de inhoud betreft, cc’s bepalen niet alleen je cupmaat, de vorm van de prothese, de dikte en je eigen situatie hebben ook nog heel veel invloed op het resultaat en daarbij heeft elke dokter zijn eigen voorkeur en methode ... 

 

Wat het sporten betreft er zijn topics van vrouwen die het sporten alweer opgepakt hebben en bij de meesten gaat dit heel goed mits dat je even rekening houdt met je lichaam en de herstelperiode in acht houdt ... Ik mag 2 januari weer beginnen en kan niet wachten want ik heb er enorm veel zin in ...

 

Succes met je overwegingen, hopelijk ben je er gauw uit voor jezelf ..

 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Sjuul Oh daar heb ik echt veel aan, dankjewel! Ik zit er natuurlijk niet op te wachten om over 5 jaar weer een prothesewissel of lift te doen. Maar voel jij met dual plane de protheses echt zitten? Hoeveel anders voelt het dan "voor de spier?" 

 

Thanks voor je berichtje!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Ellen125 BB had nog een paar vragen voor me voordat ze antwoord kon geven, dus die heb ik haar net gegeven...ik wacht de nieuwe reactie nog even af.

 

Ja mijn huid is dik genoeg om "voor de spier" aan te kunnen.

Alleen schijnt er dan dus meer kans te zijn dat ze sneller gaan hangen.

 

Wat betreft Luijendijk. Ja het was wel een vreemde opmerking.

Hij legde uit, als je te grote borsten krijgt, dan oog je ook meteen dikker. Dat is niet altijd mooi.

 

Hij heeft als notitie opgeschreven dat hij de 300cc en de 330cc meeneemt voor de operatie als deze plaats gaat vinden. Hij kon dan altijd nog beslissen of 330cc mooier staat of niet.

 

Ik heb 2 januari een 2e consult staan met Dhr Luijendijk. Sowieso om nog eens te passen, maar ook omdat ik echt nog heel veel vragen heb.

 

@Sjuul kan jij nog op je buik slapen? Ik ben een echte buikslaper, en vraag me dus echt af of je op die dingen kan liggen?? Misschien voor jullie een stomme vraag, maar dat is dan echt weer iets wat door mijn hoofd schiet. En ik ben een bokser. Moet ik bij elke stoot die ik op mijn borst krijg tijdens het sparren zenuwachtig zijn voor complicaties? Of moet ik het boksen in het vervolg maar laten? (lijkt me niet toch??)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh nou ik vind niet dat grote borsten je dik maakt hoor. Het vormt wel meer je lichaam. Met bredere schouders en ronde billen kun je vaak ook wel meer borst hebben. Ik heb vrij bescheiden (275) en zou echt wel liever 350-400 willen. 

 

Een extra consult voor passen en vragen stellen ia sowieso niet verkeerd denk ik. Heb je al eens foto’s gezocht van wat je mooi vind. Soms kan dat ook helpen dat je samen op 1 lijn licht. Wat hij natuurlijk of groot vind kun jij heel anders vinden. 

 

Xx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik voel ze niet echt zitten nee, en ben deze week een keer op mijn buik wakker geworden, sliep voorheen ook regelmatig op mijn buik het is even wennen ...

 

Ik denk dat ze met boksen beter zitten dual plane als voor de spier, ze hebben nog een beetje bescherming dan .. Daar heb je toch ook speciale kleding voor om de borsten te beschermen? Als krachttraining en tennis mag na een dual plane plaatsing dan lijkt me dat boxen ook mag .. Wel even goed op de signalen van je lichaam letten en het bewust opbouwen weer ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hee @Mrs Doubt

 

Wat een struggles allemaal! Meeste is heel herkenbaar, vooral: wat is de BESTE keuze? 

Ik denk dat Sjuul en Ellen al heel goede adviezen hebben gegeven en van BB zul je ook nog goede tips krijgen. 

 

Mijn advies zou vooral zijn om je niet te laten leiden door het 'nummertje' van die cc's. Dat doet (bijna) iedereen hier, inclusief ikzelf voor mijn operatie, maar cc's geven slechts voor een klein deel een idee over hoe een prothese er uit ziet. Breedte en projectie zijn veel belangrijker, en daarbij is het resultaat ook afhankelijk van je voorsituatie. 

 

Verder zou ik je graag willen meegeven dat we allemaal perfectionistisch zijn (logisch, want het gaat wel over ons lichaam!) maar ik denk dat er in situatie 'borstvergroting' niet slechts één perfecte keuze is, maar meerdere goede opties. Ik denk dat de kunst is om dus de drang naar het maken van dé perfecte keuze los te laten, maar af te gaan op je gevoel, je passessie(s) en het advies van de chirurg waar JIJ je het beste bij voelde. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar achteraf gezien had ik dat inzicht graag al voor mijn operatie willen hebben :) 

 

Over het herstel: Ik ben na 6 weken weer begonnen met sporten. Rustig aan, maar tennissen gaat prima! Ik denk dus dat je, zeker na verloop van tijd, zeker wel weer kan boksen!

En ik kan ook gewoon op mijn buik slapen! ?

 

Heel veel succes met de keuze die je moet maken!

Xx

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Marg23 Haha dankjewel voor het beantwoorden van mijn vragen ? Fijn om te horen dat het sporten goed gaat, en je op je buik kan slapen?. Zou het vreselijk vinden als ik dat niet meer kon.

 

Gister een 2e consult gehad met Dhr Luijendijk. Voelde me bij hem tot nu toe het beste.

Nou zijn er natuurlijk nog wel zo'n 100 chirurgen waar ik op consult kan gaan, maar ik heb het eerlijk gezegd wel een beetje gehad.

 

Het gesprek gister ging goed. We hebben ook nog een keer gepast. Voelde me er goed bij (300cc/330cc).

300% achter de operatie staan zal bij mij achteraf gezien nooit gebeuren.

 

Ik wil heel heel heel graag mooiere borsten. Maar de operatie zelf zal ik altijd doodeng blijven vinden. Ben als de dood voor complicaties... Maar goed. Ik ben niet de enige. Ik moet dit keer gewoon durven en doorzetten. De kans is groter dat het allemaal wel goed zal gaan, en dat moet ik gewoon tegen mezelf blijven zeggen.

 

Dhr Luijendijk heeft een wachtlijst. Ik heb morgen een afspraak bij de anesthesist. Nadat ik daar ben geweest, kom ik pas op de wachtlijst te staan. Althans... zoiets begreep ik. Wellicht dat ze morgen meteen al een datum voor me hebben? Ik hoop het.

 

Ik hoop geopereerd te worden in de meivakantie.
Ik heb 2 naar schoolgaande kids (7 en 8 ) In de vakantie kan ik ze makkelijk even elders droppen bij familie. Maar goed. Ik wacht af.

 

Bedankt allemaal voor het meedenken...jullie adviezen e.d. 
Te gek. Dankjewel ?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi,

wat betreft buikslapen, ja kan maar is niet meer wat het is geweest.

Meer zorgen zou ik me om het kickboksen maken?

Zelf heb ik ze voor de spier, maar wil dat niet meer vanwege de zwaartekracht - lees hangers.

destijds geopereerd door van der Weij.

Ook tubulaire borst. Dit wordt mooier, maar gaat niet weg!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Cindy82 Hoi2,

 

Oh ja? Heb jij een album? En zo ja, mag ik er in spieken? Om een beetje een idee te krijgen over hoe een tubulaire borst eruit komt te zien?

 

xx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi! Ik begrijp je struggles heel goed! Ik kreeg ook bij iedere pc eem ander advies! Nu ben ik uiteindelijk voor de spier gegaan met 310 cc. Reden was omdat de laatste pc aangaf dat mijn ribben niet zichtbaa zijn en je daardoor geen randen zou gaan zien en bij dual plane juist wel bolling zou krijgen ‘hoger’ terwijl mn borstkas al wat rond/naar voren staat. Dat vond ik een heel logische uitleg. Daarnaast wel de low profil . Is heel natuutliji geworden. Ik kan je wel even toevoegen aan mn album. 

Share this post


Link to post
Share on other sites