Geri2205

Vertellen aan mijn omgeving

Recommended Posts

Hai!

 

Ik denk nou al een tijd na over een bv.... maar hoe hebben jullie dat aan jullie omgeving verteld? De personen die het dichtst bij me staan weten het al en staan helemaal achter me maar ik ben met name bang voor na de operatie. Dan zal ik twee weken weinig kunnen en dat valt vast op, en ook dat mijn borsten er in strakke shirtjes anders uitzien. Ik denk altijd alleen maar na over wat anderen ervan vinden...

 

Hoe hebben jullie dit aangepakt?

 

Liefs Geri

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey,

 

Wat grappig dat je deze vraag stelt, ik zat namelijk met precies dezelfde vraag in m’n hoofd haha! Ik heb 20 oktober een consult bij DG, en ik maak me nu al druk over hoe mijn omgeving gaat reageren. Niet dat ik me ervoor schaam, maar het is meer dat ik het liever privé wil houden. Ik lees dus even mee :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @Geri2205; Hoewel ik de operatie nog niet heb gehad, is deze wel dichtbij (17 oktober). Ik maakte me er eerst ook heel druk om. Net als bij jou weet sommige familie en vrienden het wel, de rest niet. Laat staan collega's. In mijn waarschijnlijkheid zal het de helft niet opvallen, in kleding aan that is. Ik zal me naar werk toe ook niet in de mooiste BH's of strakste kleding proppen ;) Maar ik kan nu gewoon nog niet weten hoe ik me dan voel, en dus ook wat of hoe ik anderen dat vertel. Ik laat het dus op me afkomen. Wie weet ben ik er wel zo content mee, dat ik me er helemaal niet meer zo voor schaam! En gewoon op je eigen gevoel af gaan.... sowieso! Ik heb het sommige mensen nú nog niet verteld, omdat ik ze eerst wil, dat het daarna goed zit en dat ik eraan gewend ben/het een plek kan geven en dáárna wil ik het pas bepaalde anderen vertellen. M'n hoofd zit nu zelf nog te vol met vragen en gedachten, die van anderen kan ik er niet bij hebben hoor hahah. Dus nogmaals, don't overthink it, vertrouw op je gevoel!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goed dat je die vraag stelt, zat er zelf ook mee. Goede vriendinnen weten het al lang dat ik dit graag wil. Verder is de familie van mijn vriend heel open, dus hij heeft hun ook al ingelicht. Maar tegen mijn collega’s en mijn eigen familie zeg ik niks tot na de operatie. Zit absoluut niet te wachten op negatieve reacties en dat is wel wat ik van hun verwacht... wel lastig hoor! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Helemaal goed! Spannend, ik heb 25 oktober een consult staan in Groningen.

Ik voel het ook zo, ik schaam me er niet voor maar er zijn wel bepaalde mensen die het van mij niet hoeven te weten...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat spannend, dat is al gauw!

Misschien is het idd slim als ik het gewoon op me af laat komen en me niet te druk maak want dat is natuurlijk funest voor mijn gevoel...

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Fijn dat de familie van je vriend zo open is, dat is al een zorg minder!

Maar snap wel dat het vervelend is om het aan je eigen familie te vertellen maar het moet waarschijnlijk wel... wanneer word je geopereerd?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Grappig, dit is ook wel een dilemma bij mij. Ik word de 22 ste al geopereerd en tot nu toe weet mijn partner het, 4 vriendinnen en een aantal collega’s. Verder nog niemand... ik twijfel of ik jet nu of überhaupt aan mijn fam

moet vertellen. De fam van mijn partner zal nog wel normaal reageren. Maar mijn ouders gaan het niet begrijpen. Ik roep al vanaf mijn 18de dat ok een borstvergroting wilde. En toen kreeg ik al naar mijn hoofd dat ik noet goed bij mijn hoofd was. Maarja hoe dan ook ze gaan het zien. Of ik moet het verstoppen als ik op visite ben haha. Aan me collega’s begin ik het nu wel te vertellen en die reageren allemaal open en positief. De redden waarom ik het hun wel vertel is omdat ik na 2 weken weer ga werken en ik werk in een moeder kindhuis. Dus moeder met hun kinderen en pasgeboren baby’s. Dat betekent dat als ik de zorg over moet nemen van Een moeders ik in het begin nog niet fanatiek als dier kinderen kan vasthouden/tillen. De moeders van mijn werk heb ik het niet verteld. Die zien het wel als ik terug kom haha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja dat snap ik op je werk moet je natuurlijk veel tillen. Maar als je er al zo lang over nadenkt moet het wel de goede keus zijn!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja dat is zeker fijn! Daar is het gewoon bespreekbaar. Misschien bij mijn familie ook, maar die zijn meer van je ziet er goed uit waarom zou je zo iets laten doen? 

 

Ik heb nog geen operatie gepland staan. Begin november heb ik een consult bij kliniek Veldhoven en Velthuis Kliniek in Eindhoven.

 

jij je operatie wel al gepland of ben je al geopereerd? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry ik dacht dat iemand anders had gereageerd haha. Moet nog ff wennen aan dit formulen... ;) Jij bent nog niet geopereerd begrijp ik haha. Wel al een consult gepland inmiddels? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej meid. Nu ben ik reeds 2weken po en ben nog steeds thuis. Pas maandag terug opt werk.

 

Ik begrijp je wel dat je er mee in zit.. ik had dit ook voor de operatie.

 Ik had het enkel aan dichte vrienden en familie vertelt. Zij stonden achter mij. Maar al bij al.. al waren ze er tegen het zou me niet kunnen tegen houde  aangezien IK me beter wil voelen en niet het voor een ander doe. Maar positieve reactie is beter dan negatieve. 

Op het werk moest ik het een en ander regelen en al snel was het in mijb team gekend. Aangezien we wel hechte collega's zijn vind ik dit niet erg.

 

Nu dat ik nog steeds thuis ben weet ik dat heel het gebouw het weet van mijn job. Mensen roddelen graag precies. Maar opzich boeit me dit niet. Ze kunnen er maar rekening mee houden. Dag van vandaag is het minder taboe en als je gewoon goed voélt in je vel, moet je enkel naar dat kijken. Praten of een eigen mening hebben.. doen ze altijd. Positief of negatief. Gewoon sterk in jz schoenen blijven staan en trots zijn op jezelf! Geven ze een foute opmerking. Spreek ze er op aan. Je bent prachtig met of zonder de boobies! Het draait om hoe jij je voelt en niet wat een ander denkt.  Ps als er vb bij mij iemand al lollend een negatieve opmerking op geeft, zal ik wel snel een antwoord geven vb. mss al lollend dat ze beter ook eens bij de pc langs gaan om wat meer empathie en respect te laten bijvullen :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bij mij weet haast niemand het, en mijn familie sowieso niet. Waarom zou je het überhaupt aan mensen het ‘moeten’ vertellen als je dat zelf niet wilt?!

 

Ik had geen zin in kritiek of mijzelf mij te moeten verdedigen om mijn keuze en ik doe uiteindelijk toch wel wat ik wil haha maar dan graag zonder gezeik van anderen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gewoon doen wat je zelf wil. En waar je je prettig bij voelt. Niks moet toch? 

Zelf heb ik het gewoon verteld tegen vrienden, familie, collega's. Van sommige wist ik gewoon dat ze dat raar zouden vinden, maar ik had geen zin in om smoesjes te verzinnen. 

Als jij het tegen niemand wil zeggen moet je dat gewoon niet doen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zelfde dilemma hier... Nog minder dan 2 weken en alleen 1 collega en mijn vriend weten het. 

Heb een goede band met ouders en schoonouders, tot zover dat we wekelijks met z'n allen gaan sporten (ook zwemmen) en uit eten e.d., dus niets vertellen is onmogelijk. 

De goede band maakt het op één of andere manier toch moeilijk het te zeggen... Iemand tips? 

Share this post


Link to post
Share on other sites