rtx

Tot hoe lang na de BV treden complicaties op?

Recommended Posts

Hi meiden,

Ik ben inmiddels op consult geweest bij Dr. Straten en bij kliniek Heyendael kan je kiezen voor 3 jaar of 5 jaar nazorg. In die jaren betalen zij de eventuele herstelkosten van complicaties voor je. Nu vraag ik me dus heel erg af hoe vaak er tussen 3 en 5 jaar na je operatie nog complicaties optreden. Heeft iemand hier artikelen o.i.d. over? 

 

Groetjes,

Rtx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi. 

Complicaties zoals bloedingen en infecties treden vaak direct na de operatie op. Dit zijn wel vervelende complicaties waarvoor je waarschijnlijk opnieuw geopereerd moet worden. Gelukkig komen ze zeer zelden voor, maar het risico is er altijd bij een operatie. 

Andere complicaties, zoals het draaien of verplaatsen van een implantaat, kan in principe altijd optreden. Kapselcontracties komen het vaakst sneller na de operatie voor <2 jaar ofzo, maar ook later kan er plotseling nog een kapselcontractie ontstaan. Als dit een ernstige contractie is kun je weer onder het mes moeten..

 

Ik ben zelf afgelopen maandag bij kliniek Heyendael geweest, en zelf zou ik kiezen voor 3 jaar (dat was bij Coh II toch??). Dat lijkt me echt meer dan lang genoeg, en als er daarna nog complicaties optreden.. tja, hele kleine kans maar super dikke pech. 

Ik voelde me daar trouwens niet zo op mijn gemak, dus ik heb voor een andere kliniek gekozen :) 

 

Hopelijk heb je hier iets aan. Ik studeer zelf geneeskunde (over een maand ben ik klaar) dus als je nog meer vragen hebt hoor ik het wel :) 

 

groetjes

Share this post


Link to post
Share on other sites

zeer inreressant, mssn kan je mij ook een hulp zijn... ik ben nu 9 dagen po en heb sinds een 3 tal dagen enorme armpijn, heb met de beheerster van deze site gesproken en ze heeft me wel wat gerstgesteld, maar de armpijn is met momenten echt vrselijk, en pijnstillin,g ( dafalgan 1gr) lijkt niet te helpen, 

ik ben op controle geweest bij de pc en die zei me dat alles mooi geneest, en dat er aan die arm niet veel gedaan kan worden en het nog voorkomt, maar nu zijn we on,detussen 2 dagne verder en heb ik de indruk dat het erger wordt... wat dsenk jij hievan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pfoe, lastig te zeggen omdat ik je natuurlijk niet kan onderzoeken of zien.. 

Wat ik wel gehoord heb is dat er een soort oedeem (vochtophoping) kan optreden in je arm als gevolg van verminderde afvoer van vocht (want dat wordt geblokkeerd door de zwelling in je borst). Dat gaat vanzelf weer weg maar duurt wel ff helaas. 

Verder kan ik me voorstellen dat het een soort spierpijn is vanuit je borstspier die doortrekt naar je arm: als je dual plane hebt gedaan heeft die spier een flinke tik gehad en daar kun je ook best nog eventjes last van hebben. 

 

Kun je je arm wel normaal bewegen en is het gevoel in je vingers normaal? 

 

Verder kan ik je alleen het advies geven om goed naar je eigen lichaam te luisteren: als jij het niet vertrouwt, neem dan gewoon contact op met een arts (je PC of je huisarts). Beter een keer te vaak dan een keer te weinig! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja ik kan mijn arm nog bewegen maar met momenten voelt hioj ook erg zwaar

ik heb straks contact met de kliniek

tnx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb zelf bij heyendael 1 jaar nazorg gekozen. Heb het hier toen ook gevraagd en kreeg toen het idee dat ze meeste complicaties snel zullen optreden dus voor 1 jaar gegaan..

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi hoi

 

Net wat marga zegt lijkt mij 3 jaar zat

Meestal heb je in het begin alle complicaties ed

 

ik kreeg na 7 jaar kapselvorming dus gewoon pech hebben :-)

 

succes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alles is ondertussen dik in orde! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites