DDo

Kuil naast prothese

Recommended Posts

Ik ben vorig jaar april geopereerd en twee ronde implantaten gekregen dualplain. Binnen vijf uur moest ik opnieuw geopereerd worden want in mijn rechter borst was een bloeding ontstaan. Na een half jaar was al een kuiltje zichtbaar naast mijn rechter borst aan de kant van mijn borstbeen. De arts gaf aan dat dat het door massseren wel minder zou worden en dat het kapselvorming zou zijn door de bloeding. Nu een jaar verder is de kuil nog veel groter geworden en als ik alleen al een kop thee optil zie je hem heel erg. Ben zo teleurgesteld. Heeft iemand hier ervaring mee? Of een oplossing? 

 

Groetjes DDo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Net bij de arts geweest. Ze kunnen het vullen met vet, maar als ik mijn spier aanspan zal je de kuil nog steeds zien, operatie kan ook, dan wordt de implantaat verschoven, meer naar het midden toe, maar er zijn wel extra risico’s mbt infectie en als ik zo’n infectie zou krijgen zal de implantaat voor 6 maanden verwijderd moeten worden en daarna terug geplaatst. Maar hoe groot is de kans dat je zo’n infectie krijgt? Op de ze zoveel, maar ja dat was met de bloeding ook en toch kreeg ik die ook. Ben radeloos en eigenlijk ook wel verdrietig. Heeft iemand tips of ervaring?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Een operatie is weer een grote ingreep. Ben je erg gefixeerd op het kuiltje?  Zien andere mensen het ook?

En als je het met vet laat opvullen en later toch wilt overgaan tot een operatie, is dat mogelijk?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dit is het kluitje, hij is best wel groot. Daarom twijfel ik zo en het is afgelopen jaar veel erger geworden, daarom ben ik bang dat het met de tijd steeds groter wordt

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest B00bies

Hoi, 

Wat vervelend. De kans op een infectie is inderdaad niet zo groot, maar is inderdaad net als een nabloeding wel een risico van een operatie. Als ik de foto zo zie, dan snap ik dat het je stoort. Aan de ene kant is lipofilling een makkelijke oplossing (voor hen ook goedkoper denk ik), maar aan de andere kant is het verschuiven van de prothese misschien een iets duurzamere oplossing en pak je het probleem dan ook bij de oorzaak aan. Het is nu in ieder geval nog garantiewerk (neem ik aan).

 

Misschien kan je ervaringen vinden met het opvullen van deuken via lipofilling? Anders zou je best_boobie  misschien ernaar kunnen vragen of zij dat weet. 

 

xx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dank je! Dat ga ik doen. 

 

Ik zie nu ook dat de lijn over mijn borst heen, van de borstspier ook een stuk dieper is geworden. 

 

Ik zak Best_boobies vragen. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites