Ruub

Voorwaarden vergoeding borstvergroting

Recommended Posts

Hallo, 

Heeft er iemand ervaring met een borstvergroting vergoed door de verzekering? Ik heb namelijk een echo gehad waarbij minder dan 1 cm klierweefsel is aangetoond, echter spreken de plastisch chirurgen bij de ene kliniek van een wel aanwezige huidplooi en de andere van een niet geheel afwezige huidplooi. Nu ben ik bang dat ik het niet vergoed krijg en twijfel ik over welke weg in te slaan (bij welke kliniek maak ik de meeste kans dar het vergoed wordt).

Ik zou graag eens willen horen van anderen hoe zij dit hebben ervaren en of de vergoeding makkelijk te regelen was of dat verzekeringen hier heel moeilijk over deden. 

Alvast bedankt! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Denk dat er echt vermeld moet staan dat er geen borstplooi is. En al is de borstplooi er niet kan een verzekeraar nog moeilijk doen. Hoop dat je stapje verder komt en veel succes met het geregel. Kan soms erg stroef gaan. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

4 juni geopereerd voor hetzelfde .  Vergoed door CZ , operatie gehad door Dhr Welters in Sint-anna -Geldrop.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Ruub Ik heb de aanvraag via Bauland kliniek laten doen. Binnen 2 werkdagen had ik goedkeuring. Succes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Echo <1cm, geen borstplooi en aplasie aanvinken op aanvraag dan heb je grote kans mits dit de voorwaarden zijn van je verzekering. Sommige vergoeden alleen bij transgender en borstamputatie. Sommige ook bij aplasie. Vooraf goed informeren wat de voorwaarden zijn bij jouw verzekering anders kost het je onnodig tijd en geld. Zie mijn verslag. Succes de eerste stap is gezet! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

1e poging Afgekeurd via OLVG ziekenhuis - Menzis verzekering 

 

2e poging Goedgekeurd (binnen 2 dagen) via Velthuis Kliniek - Univé verzekering 

 

Er waren bij mij ook verschillende meningen van een aanwezige borstplooi! De ene vond wel licht aanwezig, de andere vond helemaal niet. Ik heb uiteindelijk Velthuis gekozen met pc F. Smits omdat ze ervaringen hebben met aanvragen via de verzekeringen en dat ze precies weten wat ze in moeten vullen (geen borstplooi, aplasie etc etc) Ik ben nu 6 weken po en ze heeft prachtige borsten gemaakt bij mij. Grootste wat erin kon maar past goed bij mijn lichaam! 

 

Ik heb vorig jaar zoveel drama gehad met de aanvraag (want heb de aanvraag nog aangevochten omdat ik er totaal niet mee eens was) maar heeft me gewoon zoveel energie gekost toen dat in pas dit jaar in maart/april weer een poging durfde te wagen. Ik was bang voor weer een teleurstelling maar alles is goed gekomen!! 

 

Ik kan zeker mijn pc bij Velthuis aanraden.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks voor de reacties!

Ik ben nu bezig met een aanvraag via de Bauland kliniek omdat ze daar eerder neigden naar geen borstplooi. Wanneer ik daar goedkeuring krijg probeer ik het nog bij de Bergman omdat deze mijn voorkeur hebben en mij leek een 1e ja ook groter kans op een 2e ja, ipv eerste keer meteen nee. 

Mocht ik een nee krijg en adviseerde de pc mij inderdaad ook bezwaar en een kennis adviseerde ook switchen van verzekering. 

 

In ieder geval bedankt! Op hoop van zege dan maar :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoii hoii, wat verstaan ze precies onder borstplooi, lastig in te schatten altijd vind ik, heb wel een bolling maar het hangt niet op mijn huid, heb als ik zelf meet cup aaa ... ben ook bezig met een vergoeding..

Share this post


Link to post
Share on other sites