mamavan3

wie heeft ervaring met hydrogel protheses?

Recommended Posts

Hallo een vraagje heef iemand hier misschien deze protheses??

Monobloc implantaten. Deze gelprothesen zijn gevuld met een combinatie van fysiologische zoutoplossing (97%) en cellulose en deze vulling, de carboxy-methyl cellulose, is biologisch afbreekbaar.

zoja hoe bevallen ze? hoe voelen ze?

groetjesss

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lees ook even dit topic door over de monobloc , dan heb je'r tenminste al wat info over

De 'oude' monobloc met de vulling die jij beschrijft heeft geen goede reputatie : hoog percentage lekkage . Ik weet niet of ze eigelijk nog gebruikt worden .

Ondertussen hebben ze een andere prothese uitgebracht Monobloc silicone SoftOne welke met cohesieve siliconengel gevuld is : veel veiliger .

Ik weet wel dat jij wat bang bent van 'siliconen' dus ik neem aan dat je echt eentje overweegt met hydrogel of 'water' . Zelf zou ik dat toch niet aanraden van om het even welk merk .

Deze protheses hebben een hoge kans op lekkage , zijn harder en geven een onnatuurlijker rezultaat .

Mss moet je de zoekrobot van het forum even gebruiken voor verder info over deze prothese , denk echter dat je niet veel ervaringstopics zal tegenkomen .

btw , de prothese waarover jij het hebt is bekend als de 'monobloc hydrogel'

Share this post


Link to post
Share on other sites

klopt B-cubje, het komt omdat ik op de site van dr kappel instituut het een en ander heb gelezen (heb veel te veel gelezen, had ik nooit moeten doen hahaha) monoblock staat volgens mij voor een dicht envelopje (aan 1 stuk), bedoel niet de oude zoutwater protheses die tijdens de opratie gevuld kunnen worden, die kunnen zelfs klotsen... kijk maar als je een waterbed hebt die helemaal dicht zit hoeveel lucht daarbij kan komen, word die ook niet echt zachter op...., dit is een zoutwater oplossing met een toegevoegd gel zodat het zacht als silliconen zouden moeten zijn, een gelvorm dus.. en hierover vind ik idd niet echt ervaringen... de prijs ligt hier in NL wel hoger voor deze inplantaten, al zegt dat niks en niet iedere chirurg wil ermee werken, ik heb mijn chirug gebeld, de assistente zei dat het geen goede protheses waren en ze er daarom niet mee willen werken.. en dat ik niet bang hoefde te zijn, dat mijn PC de volgens hem beste protheses gebruikt, mentor en natrelle gebruikt hij.. nog anderhalf week pfffhhh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mentor/Natrelle duikt idd veel op dus je kan gerust zijn .

Internet is een zege maar soms ook een vloek !

Je krijgt veel info te verwerken en leest veel tegenstrijdigheden . Iedereen bekijkt en ervaart alles anders natuurlijk . Sommigen hebben slechte ervaringen met een kliniek/prothese en anderen zijn er heel tevreden van .

Je moet voor jezelf uitmaken wat je wil en niet wil . Van alles en iedereen zijn er voor- en tegenstanders .

Natuurlijk is het verstandig info te zoeken , voor de rest moet je op je gevoel afgaan ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb info gevonden, die PIP inplantaten komen overeen met de hydro-gel inplantaten dusss.... geen optie die PIP zijn niet voor niets uit de handel toch en de silliconen nog steeds in de handel dusss....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je gaat toch naar bruno? Die gebruikt alleen cohesief toch?

Share this post


Link to post
Share on other sites

jawel, maar dit topic ging niet over silliconen maar over een zoutwatergel ipv silliconen vulling, andere vulling dus.. maaar die dingen schijnen bij een lek vocht uit je eigen lichaam op te zuigen en worden je borsten opgeblazen.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, klopt wat B-cupje zegt, die prothesen met hydrogel hebben een hoog percentage aan lekken en dan trekken ze idd vocht uit je lichaam aan waardoor ze opgeblazen worden en er dan zo snel mogelijk uit moeten. Las ooit eens een ervaring van iemand die er na een lek nog een lange tijd mee had rondgelopen en daardoor echt misvormingen aan haar borsten had overgehouden. Geen aanrader dus!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Omdat ik best veel heb moeten zoeken naar informatie over de hydrogel-prothese lijkt het me handig een aantal punten hierover op dit forum te schrijven.. ik zal proberen een duidelijke en korte samenvatting te maken.

Een Hydro-gel prothese wat is dat nou eigenlijk? en wat zijn de voor en na-delen?

Een hydrogel prothese is bijna een zoutwaterprothese, omdat het voor 97% met physiologische zoutoplossing is gevuld, maar door toevoeging van 3% cellulose, wordt het tot een gel prothese en verschaft het ook het “borst” gevoel, het omhulsel, ook wel envelop genoemd is wel van silliconen. De inhoud van deze prothese is biologisch afbreekbaar. De prothesen hebben een blauwe kleur.

voordelen van deze prothese kunnen zijn:

Omdat deze prothese geen silliconen-gel bevat en alleen een silliconen elastomeer omhulling heeft komt extreme kapselvorming bijna niet voor bij deze prothese, het lichaam reageerd wel op de envelop, en brengt een dun kapsel om de prothese aan, doordat het lichaam de inhoud herkent (lichaamsvocht) blijft dit ook vaak bij een dun kapsel, bij een prothese met silliconen-gel als inhoud, die in geringe mate door de envelop zweet (gelbleeding) reageerd je lichaam hier sterker op om je lichaam te beschermen tegen de vreemde stof en zal het kapsel dikker zijn en is de kans op kapselvorming iets groter. Dus de inhoud van de prothese bepaald de mate kapselvorming.

Het blijkt dat borsten met een hydrogel-prothese veel soepeler zijn. dit waarschijnlijk doordat het kapsel dunner en soepeler is.

Als je prothese stuk is, dus een ruptuur heeft dan merk je dat meteen, dit is niet het geval met een silliconen-gel prothese, daar merk je niks aan/van.

Geen gel-bleeding, doordat de inhoud geen silliconen-gel/cohesieve silliconen bevat, mag je zeggen dat hier geen sprake van is.

De inhoud van deze prothese is biologisch afbreekbaar.

Over het algemeen 10 jaar garrantie, gaat ie binnen die tijd stuk krijg je een nieuwe en een wissel kan onder plaatstelijke verdoving in ongeveer 15 min.

Nu de nadelen van deze prothesen;

Doordat de prothese voor het grootste deel "watergevuld" is en minder kapsel krijgt van je eigen lichaam kunnen rimpels beter voelbaar of/en zichtbaar zijn.

Doordat deze protheses meer plooitjes hebben en voor het grootste deel "watergevuld" zijn gan ze over het algemeen eerder stuk door materiaal-moeheid bij de plooitjes, over het algemeen moeten ze 10 jaar mee kunnen gaan, maar ze kunnen ook spontaan veel eerder stuk gaan.

Als de prothese een ruptuur heeft dan zwelt vaak de borst op met gemiddeld 1 cup-maat, ik heb ook een enkel verhaal gelezen dat dit meer dan 1 cup-maat is, de inhoud zuigt eigen lichaamsvocht aan, je prothese moet dus snel vervangen worden.

Het kan zijn dat ik iets ben vergeten, maar de meest belangrijke dingen staan hierboven..

Share this post


Link to post
Share on other sites

zo een wissel in 15 minuten klinkt prima zeg! interessant dit, jammer dat ik mn boobs al heb zou bijna zeggen hahaha

x

Share this post


Link to post
Share on other sites

Monobloc verdeelt implantaten voor borstvergroting welke gevuld zijn met hydrogel. Deze gel bestaat voor meer dan 95 procent uit water en de rest is opgebouwd uit een suikerketen. Hydrogel protheses zijn dus even Röntgendoorlatend als Zout watergevulde protheses. Probleem is dat de gel soms water uit het lichaam opzuigt waardoor bij een lek de borsten soms onvoorspelbaar kunnen opzwellen. De gel kan ook uit de prothese lekken. Een hydrogel prothese gaat ongeveer 10 jaar mee. De Hydrogel prothese wordt echter nog maar weinig gebruikt wegens het risico op lekkage.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het klinkt allemaal goed, tot het stukje over het lekken.

Lijkt me doodeng dat je borst dan gaat opzwellen en je z.s.m. onder het mes moet...En dat doet vast AUW..

En wie betaald dat? Want als dat niet vergoed wordt moet je zorgen dat je altijd voldoende geld achter de hand hebt om een acute wissel te kunnen betalen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja dat klopt,, sommigen lukt het om het vergoed te krijgen van de verzekeraar, word er gewoon een aanvraag ingediend, het word niet altijd vergoed, maar het bedrag van die wissel zal niet zo hoog zijn is mij verteld, omdat er geen heel team hoeft worden ingehuurd voor de narcose enzo, het kan onder plaatselijke verdoving. de prothese krijg je van de fabrikant naar huis gestuurd.. als hij binnen 10 jaar stuk is.

Moontje goede aanvulling op mijn bericht, thank you

@ janine, precies wat jij zegt dat stuk gaan van die prothese, dat je borst dan kan gaan zwellen vind ik ook eng, mij is vertelt door een PC die vanaf 1998 met deze implantaten werkt dat het zwellen maximaal 1 cup is, dat heeft ze met haar patienten ervaren, de rek die dan in je huid komt door die zwelling zou gewoon weer weg trekken binnen een korte periode...,ik heb op het andere forum een verhaal gelezen van een vrouw waarbij haar hydrogel-implantaten na 6 jaar stuk waren en dat haar borsten meer dan een cup waren gezwollen..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben me er een tijdje in gaan verdiepen door al het nieuws over silleconen!

Ik ga er wel over na denken om dit in de toekomst mischien te nemen? Het enige wat me zou tegenhouden is een lek en dat je borst op zwelt verder zie ik eigenlijk alleen maar voordelen

Zeker iets om over na te denken, tot nu toe happy met mn silecoontjes hihi

Share this post


Link to post
Share on other sites