Anne Simons

Voorstel :):)

Recommended Posts

Hallo!

 

Ik ben nieuw op het forum en zal me dus even voorstellen.

Ik ben Anne, 24 jaar en woon in Groningen. Voor zover ik weet ben ik altijd ontevreden geweest over mijn borsten. 

Klein, puntig en grote tepels. Sinds kort ben ik er achter dat dit een naam heeft (turbulaire borsten).

Op m'n 22ste een tepelhofverkleining ondergaan bij Bergman. Dit zorgde ervoor dat het puntige iets minder werd, maar het litteken rondom de tepel heelde niet goed i.v.m hechtingen die ze vergeten waren te verwijderen. 

Vorig jaar een tweede tepelhofverkleining laten doen bij Zipper Clinics, erg tevreden en erg goede arts. Wel ben ik aan het kijken naar medisch tatoeëren voor het litteken rond m'n tepel (die overigens wel veel mooier is dan de vorige keer).

Nu ben ik me aan het oriënteren voor een borstvergroting, dit omdat het wat een slappe hap blijft en graag mooier gevormde borsten wil hebben.

 

Ik hoop hier met jullie te kunne praten hierover. En misschien heeft iemand een soort gelijke ervaring en al een borstvergroting ondergaan? Een PC die aan te raden is ook bijvoorbeeld?

 

Liefs,

Anne

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Anne, hier een soortgelijk geval.

Ik ben 32 zonder kinderen en heb ook tubulaire borsten. Ik ben me momenteel aan’t oriënteren voor een tepelhofverkleining en uiteindelijk ook een borstvergroting. Kan je wat meer vertellen over je tepelhofverkleining bij Zipper Clinics? Bij welke PC ben je geweest? Heeft hij iets gezegd over of je tepelhof weer groter kan worden na een borstvergroting of blijven ze ongeveer dezelfde maat? Zijn je borsten nu wel “normaal” van vorm zegmaar? Een heleboel vragen haha maar ben nog niet veel meiden tegengekomen die dezelfde situatie hebben als ik. Ik heb trouwens een 70C zonder maatverschil en als m’n tepels hard zijn zie je niet dat ze tubulair zijn.

Liefs, Merel

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 Hi Merel,

 

Toevallig! Ik heb toen ik een tepelhofverkleining overwoog veel op internet gezocht, maar ervaringsverhalen zijn er (helaas) bijna niet over te vinden. De PC van Zipper Clinics is Michel Cromheecke. Hij komt van Bergman, het is een redelijk nieuw bedrijf. Ondanks dat ik mijn eerste THV bij Bergman heb laten doen, had ik wel veel vertrouwen in deze PC. Hij vertelde goed over de operatie en het herstelproces. Ook gebruikt hij een nieuwe hechting met soort van weerhaakjes eraan die ervoor zorgde dat de huid goed strak bleef en het litteken zo klein/smal mogelijk. Ik zou hem je zeker aanraden. De THV heb ik onder lokale verdoving gedaan. Dit is ook prima te doen. Ze zijn maar uurtje bezig en je voelt niets, ondertussen kan je kletsen met ze.

 

Qua herstel gaat het ook snel. De eerste dag uitrusten, maar daarna kan je wel veel weer doen (behalve tillen, sporten etc.). Je tepels zijn ook ingetaped, dus dat ondersteunt goed. Ik heb na mijn tweede THV ook lang nog zelf ingetaped. Dit omdat het de druk van de wond haalde en daarmee het litteken niet te breed zou maken. De PC gaf tijdens het gesprek al aan dat het tepelhof een hele rekbare huid is en daarmee de tepel wel weer wat groter wordt, dan het formaat na de operatie. Dat is ook zeker zo, blijkt uit mijn ervaring. Maar door de THV zijn mijn borsten nu wel normaal gevormd. Het hele puntige is er zeker van af. Ik ben er nu zeker tevreden over. Maar dat is wel in 2 operaties, na de eerste operatie had ik dat nog niet geheel. Ook al was het toen een stuk beter. Maar hadden mijn littekens toen beter hersteld had ik na de eerste THV een BV gedaan, dan was het ook opgelost. 

 

De littekens vallen bij mij nog wel op. Dit wil ik graag laten tatoeëren, alleen dit mag pas 1/1,5 jaar na de operatie, wanneer het litteken goed is geheeld. Hier kijk ik wel naar uit. Ook hier is helaas nog niet veel over te vinden qua ervaringen. Ik heb trouwens maat 75B/C.

 

Een heel verhaal! Maar hoop dat je al wat aan de info hebt. 'Fijn' om ook eindelijk met iemand te praten die in een soortgelijke situatie zit.

 

Heb je al een PC die je overweegt ook? En ook al een idee van wanneer je wil opereren? 

 

Liefs,

Anne 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Anne,

Dankjewel voor je uitgebreide reactie en inderdaad "fijn" om een lotgenootje te treffen!

Van die nieuwe hechtingen heb ik nog nooit gehoord maar dat klinkt heel goed. De plaatselijke verdoving zie ik wel een beetje tegenop omdat ik zo'n stresskip ben wat dat soort dingen aangaat haha

Fijn om te horen dat het de tweede keer wel heel mooi is geworden, ik hoop dat dat bij mij ook zo gaat zijn. Voor m'n borstvergroting ben ik nog druk aan't sparen dus ik hoop dat ik net als jij al heel tevreden kan zijn als ze normaal van vorm zijn. 

Ik heb m'n eerste consult gehad bij dr. van Rappard in het Catharina Ziekenhuis maar ik wil graag bij een paar artsen op consult zodat ik een beetje kan vergelijken. Zodra de zomer een beetje voorbij is wil ik graag m'n tepelhofverkleining laten doen dus ik heb nog eventjes de tijd om me te oriënteren. 

Hoe lang heb je zelf nog ingetaped na de operatie? Heb je ook littekengel gebruikt? Ik heb wel hier op het forum gelezen dat Hennita Wilts heel goed is in het tattooeren van littekens rondom het tepelhof, misschien de moeite waard om meer over op te zoeken. Heb je al een idee door welke PC je je borstvergroting wil  laten doen en wat voor implantaten je wil? En wanneer je dat zou willen laten doen? 

Liefs, Merel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Merel!

 

Plaatselijke verdoving valt mee, ik vond het ook erg spannend. Het duurt gelukkig niet lang :) 

Ik was ook zeker even bij Zipper langs gegaan, ze hebben meerdere vestigingen. 

Na de operatie nog dikke 3 maanden. Ik weet niet of het echt zo lang nodig is, maar bij de eerste operatie had ik ook veel meer last van pijnscheutjes. Het trekt dan te veel. Die tape haalde de spanning er goed af zodat het litteken mooi herstelde. Littekengel heb ik niet gebruikt. Dit kon ook niet echt met het tapen, plus door de tape droogde de littekens ook niet uit en bleef de huid mooi soepel. 

Ik had het gelezen inderdaad! Zal binnenkort daar een afspraak inplannen. Maar moet nog even wachten tot de littekens echt rustig zijn.

Nee in de BV heb ik me nog niet geheel verdiept. Ben eerst erg benieuwd naar het medisch tatoeëren ook hoe dat wordt. En ik wil graag eind komende winter dan een BV laten doen, dus heb nog tijd. Er zijn verschillende PC's die zeggen goed te zijn met turbulaire borsten. Heb jij je er al enigszins in verdiept?

 

Liefs, Anne

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Anne, 

Na het lezen van jouw ervaring ben ik op zoek gegaan naar wat meer info over dr Cromheecke en ik ben enthousiast! Ik heb vorige week dan ook gebeld met Zipper Clinics, in eerste instantie omdat ik op hun site niks kon vinden over THV. Floortje vertelde me dat ze die ingreep niet meer zo vaak uitvoeren omdat het tepelhof vaak toch weer wat oprekt, maar ze heeft wel gelijk een consult voor me ingepland en die heb ik vanmiddag om half 6. Ik vind het best wel spannend en ik ben heel benieuwd naar wat dr Cromheecke gaat adviseren! 

Wat betreft de BV, daar heb ik me al wel redelijk in verdiept. Ik lees heel veel positieve ervaringen over dr Nio en ik ga daar waarschijnlijk ook naartoe als het zo ver is. Er zijn veel meiden hier op het forum die door hem geholpen zijn en ik heb ook al een paar albums bekeken en ik ben heel erg te spreken over zijn werk. 

Hij heeft ook ervaring met tubulaire borsten en hij plaatst verschillende soorten implantaten, zowel siliconen als Hydrogel. 

Heb jij al PC’s in gedachten waar je eventueel op consult zou willen?

Liefs, Merel

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Merel!

 

Ik lees je berichtje nu pas, maar vertel! Hoe ging het? Wat zei hij? Ben benieuwd hoe je er nu over denkt.

 

Bedankt voor de info over de BV, ik heb me er nog niet in verdiept. Dat dr Nio ook specifiek turbulaire borsten doet, vind ik fijn iig. Ik wil sowieso bij een arts die ervaring daarin heeft. Ik zal hem even opzoeken. Wil m'n BV in het najaar/winter doen. Had ook bij Bloemingdael gezien dat ze daar turbulaire borsten vergroten, maar verder nog niet in verdiept. 

 

Liefs,

Anne

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Anne,

 

Het ging eigenlijk best wel goed! Alleen hij raad een THV af in mijn situatie. Hij adviseerde om alleen een BV te laten doen en hij vond het niet nodig om eerst het tubulaire te corrigeren omdat hij het een zeer lichte afwijking vond bij mij. 

Ik vond het wel een zeer prettige arts, hij kwam heel rustig en kundig over, en ook eerlijk en realistisch. 

Dus nu ga ik doorsparen voor een BV en me ondertussen verder oriënteren. 

Op zich ben ik wel blij dat een THV niet nodig is als ik een BV laat doen maar ik ben wel bang dat ze misschien na de BV nog groter worden. Ik ben er nog niet helemaal over uit of ik eventueel na m’n BV alsnog een THV wil laten doen.

 

Oeh dit najaar/winter is al snel! Ik ben heel benieuwd waar je uiteindelijk je BV gaat laten doen. 

Er zijn geloof ik wel wat meiden op het forum met tubulaire borsten die al een BV hebben laten doen, misschien hebben zij nog goede aanbevelingen. Ik lees in ieder geval met je mee :)

 

Liefs, Merel

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo dames, hier ook iemand dienst net achter is gekomen dat ik tubulaire borsten heb..

Omdat ik er weinig over kan vinden wil ik jullie vragen hoe het nu is.

Ik dacht dat met een vergroting de punten minder zouden worden maar ik begrijp dat dat niet het geval is?

Ik heb twee consulten gepland staan in augustus maar ik ben erg benieuwd hoe het bij jullie is gegaan.

Groetjes Jesssi

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Hoooi Merel!

 

Oh dat schept vast duidelijkheid! Een leuke arts hè, hij is inderdaad prettig. 

Al enig idee wanneer jij je BV wilt laten uitvoeren?

Ik zal me er eerst nog even goed in verdiepen, vind het ook wel heel spannend.

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Hi Jesssi!

 

Of de punten minder worden bij een BV durf ik zo niet te zeggen? Misschien weet Merel dat?

Door mijn tepelhofcorrectie zijn mijn tepels al 'vlak'. 

Waar ga je op consult? 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dank voor je berichtje, ik heb drie consulten gepland eind augustus.

Laura Zaal van Velthuis, van der weij van boerhaave enLuijendijk van Bergman/ Diaconessenhuis.

Qua gevoel neig ik naar Laura en verstand dr Luijendijk omdat hij gespecialiseerd is in turbulaire borsten.

Ik hoop dat alleen een bv voldoende is. Maar eerst maar eens op consult:-)

En Merel, ga jij nog bij meerdere op consult? Hoe gaat het met de voorbereidingen? 

Groetjes Jesssi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoii Anne! 

 

Ja echt een hele prettige arts! Voor mijn gevoel heb ik ook veel aan het consult gehad, dankjewel voor de aanbeveling!! 

Ik ben me nog aan't verdiepen in wat ik nu precies wil laten doen, wel of geen THV en wat voor soort implantaten etc. Maar ik wil me sowieso in het najaar/winter laten opereren, lijkt me het meest praktisch ivm vakantie en dan valt het allemaal toch wat minder op. Ik hoop dit jaar nog en anders volgend jaar, eerst goed bedenken wat ik wil. Ook ik vind het allemaal heel spannend!

Heb jij al een idee waar je op consult zou willen?

 

Hoi Jesssi 

 

Ik heb nog geen nieuwe consulten ingepland vanwege m'n vakantie maar dat ben ik wel van plan. Wat ik van dr Cromheecke heb begrepen is alleen een BV in mijn situatie al voldoende om mooie ronde borsten te krijgen dus misschien is dat bij jou ook het geval. 

Ik weet nog niet zo goed of ik blij zal zijn met alleen een BV, misschien ga ik me dan alsnog storen aan het formaat van m'n tepelhof. Volgens dr Cromheecke trekt dit nog wel bij een jaar na de BV omdat je huid dan niet meer onder spanning staat. Lastig allemaal.

Wat artsen betreft zou ik gewoon kijken bij welke jij je goed voelt en of zijn/haar advies aansluit bij jouw wensen en verwachtingen. Ik ben van mening dat iedere arts die zich in borstchirurgie heeft gespecialiseerd, je een realistisch beeld kan geven van de mogelijkheden in jouw situatie. 

Weet je al wanneer je je BV zou willen laten uitvoeren? Zijn de consulten die je gepland hebt je eerste consulten of ben je tijdens een eerder consult erachter gekomen dat je tubulaire borsten hebt?

 

Liefs, Merel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Merel, ja ik vind het ook heel spannend!

Maar vooral heel veel zin in.

Ik kan niet wachten om een Bh zonder dikke vulling te kopen.

En een triangel bikini:-)

 

Ik ben erachter gekomen via Google afbeeldingen van voor en na en zag toen het woord tubulair voorbij komen toevallig.

Raar idee om een afwijking te hebben maar verklaard wel een hoop.

En inderdaad hoop ik ook dat alleen een bv voldoende is.

Even de consulten afwachten.

Ik heb ze 20,26 en 29 Augustus.

Graag zou ik begin oktober geopereerd worden.

De wachttijden na consult lopen door de vakanties snel op.

Wel iets om rekening mee te houden.

Als het dr luijendijk (specialist in tubulair)word moet ik geduld hebben hij heeft een wachttijd van 4/5 maanden in het Diaconessenhuis.. 

Bij Bergman kan het eerder maar dan is het 20% duurder!

Zulleh we elkaar op de hoogte houden?

Altijd fijn om ‘lotgenotes’ te hebben;-)

groetjes Jesssi

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo allemaal! 

 

Sinds vorige week weet ik ook dat ik tubulaire of tubereuze borsten heb. Ik heb het eigenlijk altijd 'geweten' dat er iets mis was met mijn borsten maar ondanks veel ge-google ben ik deze term nooit tegengekomen. 

 

Ik was wel geschrokken van het verdict, ergens ook opgelucht. 

 

Nu, ik kom uit België en daar zijn tubulaire of tubereuze borsten erkend als aangeboren afwijking en worden ze (deels) terugbetaald. Ik ga volgende week naar het ziekenhuis voor een consultatie met een PS van de afdeling reconstructieve chirurgie. 

 

Hoe is het bij jullie allemaal verlopen? 

Share this post


Link to post
Share on other sites