Recommended Posts

Ik heb 10maanden geleden een bv gedaan. Had asymmetrie en kreeg daarom rechts 25cc (mentor high profile) meer. Alles leek goed te zijn totdat ik onderweg naar huis een brandwonde opmerkte aan mijn onderbeen. Heb toen de chirurg gecontacteerd die deed alsof hij van niets wist. Tijdens de controle nogmaals gevraagd hoe ik aan die brandwonde kwam. Hij heeft halvelings toegegeven dat dit aan de plakplaat kon hebben gelegen. Nadat de zwelling afnam werd ook duidelijk dat 25cc niet genoeg was om het verschil recht te trekken. uit een second opinion bleek dat er nog 50cc meer had gezet moeten worden voor een mooi resultaat. Ik heb dus ongelijke borsten én een brandwonde wat nu een lelijk litteken is. Ik wil mijn arts aanklagen. Dus nu mijn vragen:

- Welke stappen onderneem ik? (Ik ben in een privé kliniek geweest en er is dus geen ombudsdienst). Mail ik een klacht kom ik waarschijnlijk uit bij de chirurg zijn vrouw. Ik woon in België, als iemand me kan helpen.. graag!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik lees graag mee. Ik heb precies hetzelfde... naja bijna dan. Ik zit te kijken met 2 brandwonden :103:Fijn als er iemand wat advies heeft.. 

Succes @Opelke :71:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Opelke en @Tries79
Google eens op 'indicatieve tabellen'.... Verder kom ik even niet.. maar het is misschien een begin.. 

Succes!!!!!
En als jullie nog iets willen weten, kun je me altijd bereiken via pb :)

 

xxx BB

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo, wat bedoel je precies met asymmetrie? Ik heb het probleem dat m'n borst rechts hoger zit dan links.. Ik draag nu pas sinds 3 dagen (5 weken po) een borstband.. Waar ben je geopereerd? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey @Brenda88 Met asymetrie bedoel ik een duidelijk verschil in grootte tussen de linker en rechter borst. Dit was op voorhand al maar de arts had dit kunnen verbeteren door rechts 75cc meer te steken ipv 25cc. Hier was ruimte genoeg voor want ik kon bij het passen nog groter gaan.  Ik noem de naam van de arts liever hier nog niet alvorens de zaak rond is. Doe me maar een pb.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intussen heel wat tijd en consultaties verder. Heb in de tussentijd niet stilgezeten :P en wil nog even updaten.

Mijn litteken op mijn been is enorm verbeterd na mijn bezoek aan dermatologie in het uz leuven en wat mij betreft afgesloten.

 

Nu mijn borsten: 

Ik heb een pectus excavatum= trechterborst, wat de oorzaak is van mijn ongelijke borsten. Bij mij ligt het rechterstuk van mijn borstbeen dieper en staat het licht naar binnen gekanteld. Hierdoor staan mijn prothesen dicht bij elkaar en is rechts kleiner dan links (minder projectie). Ik ben dus geen doorsnee geval. In mijn geval zou een hoger profiel rechts de beste oplossing lijken zodat mijn rechterborst (hopelijk) even ver naar voren komt als mijn linker. Concreet houdt dat in dat ik links dan mentor high profile 250 heb en rechts dan mentor ultra high 400cc. Ik ben alleen erg bang voor het risico op symmastia wat in mijn geval verhoogd is doordat ik weinig huid heb tussen de borsten.

 

Het was een hele zoektocht naar antwoorden en tegenstrijdige adviezen van chirurgen. Toch viel het me op dat elke arts perse wilde weten wie mij geopereerd had en het merendeel elkaar overduidelijk het handje boven het hoofd houdt. Ik heb een aantal artsen gehad die zeiden om het zo te laten, dat het verschil volgens hen amper zichtbaar was, dat er goed werk was geleverd,... om meiden in een gelijkaardige situatie dit te besparen noem ik hieronder de namen bij wie ze alvast NIET moeten zijn:

 

- Vermeulen

- Sinsel -> zeer onaangename vrouw. Beweerde zelfs dat ik nu al een beetje symmastia heb wat niet het geval is. Totaal geen klik mee en omdat ze me niet kon overtuigen dat er geen probleem was, vond ze dat ik maar eens moest terugkomen met men man?? 

- Hawinkels: wilde werken met hetzelfde profiel wat bij mij amper resultaat zou hebben aangezien ik eerder projectie mis ipv breedte

 

Bij wie krijg je wel gehoor:

- Koeijers: intussen geëmigreerd maar wie weet komt ie ooit terug?

- Muyldermans: werkt met crysalix maar ik vertrouwde zijn opinie in de eerste instantie niet omdat hij letterlijk zei dat hij mijn arts goed kende.

- Plovier 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

He @Opelke

 

Ik las dat je in mijn topic zei dat je ook voor een correctie gaat.

Fijn dat je litteken nu zo goed als weg is, dus de zaak daarmee is afgedaan. Toch weer een zorg minder!

 

Heb je al besloten bij wie je voor een correctie gaat? Ga je dat ergens anders doen of heb je de resultaten van de second opinions meegenomen naar je chirurg (zal de naam dan ook maar even weglaten) en gaat hij het nu oplossen?

 

Ben nieuwsgierig hihi :blush:

 

xx

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nog een update en antwoord op jullie vragen. Ik ben 07/12 voor een correctie gegaan. Ik heb bewust een beetje afstand genomen in de tijd voor/vlak na mijn operatie van dit forum. Ik was namelijk heel erg bang dat het mis zou gaan en twijfelde of ik het wel moest doen. Met symmastia zou ik veel verder van huis zijn... En goedbedoelde adviezen maakte me toen zo onzeker... Maar het bleef me storen dus ben uiteindelijk toch voor een herstel gegaan en bij dezelfde arts. Dit enerzijds omwille van het financiële plaatje, bij een ander was het opnieuw de volle pot, bij hem gratis. Maar ook om het mentaal te kunnen afsluiten. Het was voor mij psychisch een moeilijk proces en ik heb het hem dan ook behoorlijk moeilijk gemaakt omdat ik zo ontevreden was (lelijk litteken van de brandwonde en ongelijke borsten).

En hoewel ik steeds erg fel tegen hem heb gedaan, heeft hij steeds meegezocht naar oplossingen. Gelukkig is tijdens de operatie alles goed gegaan. Geen symmastia en twee mooie borsten :43:

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites