jen1811

Verkeerde Prothese geplaatst!!!!

Recommended Posts

Hallo,

ik zag pas al dat er iemand was waar verkeerde protheses geplaatst zijn, nu heb ik de moed om mijn verhaal ook te doen. 

In Augustus 2017 ben ik naar een ziekenhuis gegaan om in aanmerking te komen voor een vergoeding, ik voldeed aan alle eisen aanvraag was ingediend en ik kreeg goedkeuring. Ik kreeg een afspraak om alvast mijn vragen te beantwoorden en te vertellen wat op mij af komt maar ik wou graag nog een afspraak om de opties te bespreken In oktober ging ik passen en een 3D maken verschillende opties zijn besproken protheses zijn gevoelden de Chirurg gaf mij vertrouwen, uiteindelijk werd het Mentor 275cc Cohesive 2 want de 1 was veelste zacht !!! Dat was geen probleem ik werd op de wachtlijst gezet. Dan was het eindelijk zover 28.11 was de dag dat ik eindelijk borsten zal krijgen, zenuwslopend, hoofdpijn,misselijk ik stond op het punt de operatie af te zeggen omdat ik totaal niet lekker was. Maar dat was jaren lang mijn droom, dus ik ging ervoor. Eenmaal aangekomen heb ik een pilletje gekregen om rustig te worden. Toen ging het gebeuren op naar de OK en wat waren er veel mensen, de chirurg moest me nog af tekenen en wat schaamde ik mij kapot, zittend op de operatie tafel keek de chirurg mij aan en zei: het komt goed meid vandaag maak ik jou heel blij! 

Ik vertrouwde hem en viel in slaap. Ik werd wakker alles was goed, eten drinken hup naar huis. Toen was er nog niets aan de hand!!! Eenmaal thuis viel mij oo dat ik geen registratie kaartje had dus dacht misschien krijg ik deze nog bij de controle. 2 weken later moest ik terug voor de hechtingen, ik vroeg aan hem hoe het zat met het kaartje, hij zei dat had jij moeten hebben en dat hij erachter aan ging, ik vroeg hem wat er nou eigenlijk in is gegaan omdat ik dacht te zoen op de ok ver weg de dezen met 260cc en hij zei dat weet ik niet meer precies maar hij dacht ook 260cc maar daarvoor moest hij in het systeem maar had nu geen tijd daarvoor. Nou ja dacht ik misschien paste er wel niet meer in, dat kan. 4 weken later dus 6 weken po moest ik weer terug voor se laatste controle, en ook toen vroeg ik weer aan hem hoe het zat met het kaartje maar weer kon hij niet verklaren waar die is gebleven en ook weer kon hij mij niet vertellen wat er nou precies in zit. Ik voelde ook wat ribbeltjes in mijn borst masr hij zei dat is normaal dat gaat nog wel over. Mijn vertrouwen zakte en ik ging met een rot gevoel. Ik wist er klopt iets niet. 2 weken later begin ik ineens meer rimpels te voelen en begin deuken te krijgen, ik ging naar mijn huisarts ik wou niet meer naar het zkh want van hem kreeg ik toch geen antwoord. Mijn huisarts adviseerde een seconde opinion bij Bauland in Mill, hij maakte de verwijzing klaar waar ook de codes van de implantaten op stonden want ook in het ok verslag stond niet wat er geplaatst is. Dus ik naar Bauland afspraak bij Dr Fresow, ik mijn heel verhaal gedaan en hij vondt het idd ook een raar verhaal, hij keek in het systeem van de geregistreerde implantaten maar wat blijkt??? Mijn implantaten staan niet geregistreerd!!!!!! Hij nam contact op met Mentor en hun zouden het achterhalen, Dr Fresow keek nog naar mijn Borsten en het viel meteen op dat mijn littekens 1cm onder de plooi zaten dus onder de bh uitsteken, en ook zat mijn borst met rimpels, hij dacht dat er te zachte implantaten inzaten en idd er zaten 250cc cohesive 1 in mijn nachtmerrie werd waar!!! Cohesive 1 wat ik ABSOLUUT niet wou en 25cc minder! 

Ik was zo boos teleurgesteld en gewoon down!!! Iets in mijn lichaam wat ik niet wou en dat is zo en kan ik niet veranderen! Het liefst had ik ze open gesneden en eruit getrokken. Ik heb een klacht ingediend en mocht ik ook een dag later komen. De chirurg en de klachtencomissie zaten er, de chirurg heeft alles toegegeven en de reden???? OMDAT DE PROTHESES DIE IK WOU NIET OP VOORRAAD WAREN!!!!! Ik kon alleen nog maar huilen, mijn vertrouwen was weg. Ik kon er niet tegen. Ik heb mijn gevoelens geuit en gezegd wat hij mij aandoet, mijn wens om borsten te hebben eindelijk meer zelfvertrouwen en dan flikt hij zoiets!!! 

Hij stelde mij voor om mij opnieuw gratis te opereren, ik zei jij? jij raakt mij met geen een vinger meer aan!!!! De klachtenfunctionaris zei dat ik recht heb op schadevergoeding en smartengeld dat alle kosten voor een hersteloperatie via hun verzekering gaat. Ik heb een advocaat gespecialiseerd in medische schadevergoeding ingeschakeld en wij zijn nog bezig!!!! De verzekering heeft tijd!!! Tijd doe ik niet had want 4 april was mijn hersteloperatie bij bauland. Ik heb nu Motiva Full 355cc ik moest meer nemen om de littekens hoger te krijgen. Anders had hij het niet kunnen herstellen. Verder is er nog een moedervlek verwijderd omdat de andere Chirurg in mijn moedertvlek sneed en deze zwart werd. Mijn herstel ging prima moest wel 20 dagen antibiotica omdat ik een ontsteking kreeg wat te maken heeft met een hersteloperatie binnen 4 maanden. Te snel achter elkaar. Nu precies 6weken po met een lach op mijn gezicht en niet zichtbare littekens!!!

 

Nu ben ik tevreden, Dr Fresow heeft het knap opgelost en ik ben blij dat ik niet zomaar opgegeven heb en ook niet op zal geven. 

De naam van het zkh en de chirurg wil ik even nog voor mij houden omdat wij nog bezig zijn met de verzekering!!!!! 

 

 

 

 

  • Like 1
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ohhja mijn dank aan @best_boobie die mij al die tijd gesteund heeft en ontzettend geholpen heeft!!! Jij bent een Schat!!!!!! DANKJEWEL 

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeetje, wat een vreselijk verhaal zeg! Het einde was gelukkig wel positief en ik ben blij voor je dat het nu wel opgelost is! En dat je nu een goed gevoel hebt. Toch had het natuurlijk allemaal niet mogen gebeuren. Dit is toch wel de grote nachtmerrie van heel veel mensen hier... beterschap met het herstel en geniet van je mooie nieuwe boobies! 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huh jeeetje wat hufterig dat ie gewoon maar een andere prothese heeft geplaatst?! Beter had hij je gewoon teleurgesteld op de dag zelf van sorry de protheses zijn er nog niet ofzo. Je gaat toch niet iets in iemand lichaam steken wat diegene echt heeft aangegeven niet te willen?! 

 

Ben blij voor je dat het uiteindelijk goed is gekomen! Ben je uiteindelijk wel blij met 335 ipv 275? Of had je wel liever die 275 gewild.

 

Gelukkig heb je na alle ellende nu wel mooie borsten! Jeetje en dat ook nog via de vergoedingsregeling, ik ben zelf ook via die weg gegaan dus weet zelf hoe mentaal zwaar die weg kan zijn! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nee, zeg dat wel! Echt bizar dat dat blijkbaar gewoon kan! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Nou ja aan het begin had ik zoiets van WATTTT 355CC maar het went gelukkig, ook al kijk ik soms en denk wooow ze zijn mega, maar het past nog wel bij mij. Fresow kan het goed inschatten. 

En ja idd hij had de keuze aan mij moeten laten of tenminste aan moeten geven dat ze er niet zijn, eerlijkheid is erg belangrijk voor mij! 

Ik ben uiteindelijk in behandeling bij een psycholoog omdat ik het even niet meer aan kon dat iemand zo je vertrouwen misbruikt! Als ik aan die tijd denk staan de tranen weer in mijn ogen. 

 

Dat heeft tijd nodig en moet een plek krijgen. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat snap ik helemaal hoor. Het is best een traumatische ervaring zo te horen!! Heb je nog wel echte oprechte excuses gekregen van de chirurg? Niet dat het wat oplost, maar zou je misschien wel helpen in het verwerkingsproces. En iig iets tonen van dat hij iig een empathisch vermogen heeft 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Ja tijdens het gesprek nadat ik een klacht had ingediend, hij zei dat het hem heel erg spijt en hij het verkeerd had ingeschat. Ook dat hij er alles aan zou willen doen om het goed te maken, hij er altijd voor me is enzovoort... Ik ga nog een keer zodra alles rond is nog eens met hem in gesprek on het voor mij af te ronden. Toen bij het gesprek zat ik vol met emoties. Maar voor mijn gevoel moet ik nog een laatste keer om de tafel met hem. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voor mij is het ook gewoon erg dat ik er via een seconde opinion achter moet komen, het idee dat als ik dat niet had gedaan ik gewoon altijd met verkeerde implantaten rond was gelopen. Hij het nooit had verteld. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeetje meid wat een verhaal!! Goed om te lezen dat het is opgelost en jij gelukkig bent nu maar wat een ellende en dan nu nog de nasleep met de verzekering enz enz. Sterkte met je herstel. Liefs xx

Share this post


Link to post
Share on other sites

@jen1811, pfffff, wat een verhaal. Het klinkt misschien een beetje zweverig ( ik geloof in dat soort dingen), maar misschien was het wel een teken dat je je voor de operatie zo zenuwachtig, bang en zelfs naar voelde. Maar ja...dat is achteraf gepraat. Wat goed dat je een second opinion hebt aangevraagd, want zo is het balletje gelukkig wel aan het rollen gebracht. Pfffff.....je hebt vertrouwen in je arts, gaat onder narcose en geeft hem daarbij alle vertrouwen en je geeft jouw leven in zijn handen, en dan flikt ie zoiets.....ik snap heel goed dat je niet meer door hem geopereerd wilde worden. En als hij zijn fout gelijk zelf eerlijk aan je verteld had, dan was het nog een ander verhaal geweest. Zo iemand vertrouw je toch nooit meer? Gewoon ook een beetje eromheen draaien toen je naar het kaartje vroeg.  Wel fijn dat je door dr. Fresow niet het vertrouwen in alle doktoren kwijt bent. Gelukkig zitten en maar enkele "slechte" doktoren tussen; het grootste gedeelte heeft wel het beste met je voor. 

Ik hoop voor je dat je met behulp van je psychiater het gebeurde een plaatsje kunt geven en dat je uiteindelijk toch zorgeloos kunt genieten van je nieuwe boobs. En heel fijn dat @best_boobieje zo goed heeft bijgestaan in die moeilijke periode.  Veel sterkte nog, meis. 

 

Veel liefs, Jaydee 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Jaydee Dankjewel!!!

ja ik geloof ook in dat soort dingen, nu achteraf weet ik het was een voorgevoel en had ik beter naar mijn lichaam moeten luisteren. Dr.Fresow heeft mij echt wel het vertrouwen terug gegeven, zijn heel ok team eigenlijk, hij heeft mij 3 keer de protheses laten zien voordat ze erin zijn gegaan. Ze hebben mij erg gerust gesteld. Gewoon een Top man. Meteen na de operatie toen ik wakker werd lieten zij mij de registratie kaartje zien, dat ik hem nu wel heb.

 

Ja ik geniet nu wel van mijn nieuwe borsten en ben er ontzettend blij mee. Ze zijn zo mooi! Ik ben hard aan het werk om het geestelijk allemaal te verwerken en ook dat komt wel goed! Ik hoop gewoon dat ik er snel een punt achter kan zetten. 

 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites