jewelke

jewelke : 31 januari 2018 : Dr. Verpaele : Coupure Centrum : Gent

Recommended Posts

Hoi,

Eventjes voorstellen, ik ben 39 jaar, 1m72 ongeveer 59 kg en 1 zwangerschap en borstvoeding achter de rug en daardoor van een C-cup naar grote A geëvolueerd.

Na lang aarzelen toch beslist om een bv te laten doen en we hebben gekozen voor 275 cc high profile anatomische polytech prothesen met plaatsing voor de borstspier.

Mogelijks zal de pc ook een kleine lift uitvoeren maar dat is nog niet helemaal zeker.

Zijn er hier dames met een vergelijkbare voorsituatie en keuze?

Ben wel benieuwd en ik begin ook behoorlijk zenuwachtig te worden...

Groetjes xxx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi hoi @jewelke

Welkom hier!

Mag ik vragen door wie je geopereerd gaat worden en in welke kliniek? 
Dan kunnen we dat aanpassen in je titel :)

In dit topic kun je dan verder al je updates en operatieverslag kwijt. Zo blijft alles makkelijk en overzichtelijk, voor jezelf en voor ons :)

Heel veel plezier nog met aftellen!

 

xx BB

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey hier ben ik dan.

ik had eerder al eens gepoogd een kort verslagje te maken maar dit liep opeens fout en daarna heb ik het even opgegeven:wacko:

Ik wil jullie wel waarschuwen dit is mijn eerlijke verslag...

 

Afgelopen woensdag was het zover.

Ik moest pas om 12u30 in het centrum zijn en ik was op van de zenuwen en ook al behoorlijk hongerig. Mijn geduld werd nog meer op de proef gesteld want pas rond 13u45 zijn ze me komen halen om me om te kleden en nog eens een half uur later kon ik naar het ok. 

 

Ik was behoorlijk emotioneel maar de pc kon me gelukkig op mn gemak stellen. Daarna ging alles heel snel. Ik herinner me niet meer hoe ik in slaap ben geraakt. Ik moest zelfs niet aftellen ofzo en heb er ook helemaal niks van gemerkt in tegenstelling tot vroegere narcoses.

 

Voor ik het goed en wel besefte lag ik terug op mn kamertje. Ondertussen bijna 17u. Aangezien het bij mij een nogal uitgebreide operatie was (bv + lift links en wegname fibroadenoom ontdekt tijdens echo voor de bv) spookten er op dat moment al enorm veel vragen door mn hoofd. Is het allemaal goed verlopen? De pc stelde me direct gerust, alles perfect en het zal heel mooi zijn zei hij.. 

 

Even later werd ik kotsmisselijk. Heb ik vaker van narcoses. En ik voelde ook enorm veel pijn onder mn oksels van de drains zo bleek later... die waren toch noodzakelijk gebleken en ik hoorde de verpleegster vragen of ze er uit mochten en de arts zei nee zeker toch nog tot morgen houden.. 

 

Ik werd opnieuw misselijk, best heftig allemaal.. maar daarna kreeg ik iets ingespoten voor de constante misselijkheid en daarna voelde ik me een pak beter.. 

 

Het was tijd om een sportbh te passen. De verpleegster vroeg mijn vroeger maat. Ik zei 75a-maar de laatste tijd eerder een 80b aangezien ik eerst wat was afgevallen maar daarna terug bijgekomen was. Ik ben namelijk 1m72 en weeg 60kg..

Ze kwam met een 75 b terug maar die bleek hopeloos te klein.. dan maar een 80 c proberen en die zat perfect.. 

 

Een uurtje later bracht de verpleegster me wat cola en nog wat later kreeg ik een koekje wat ik met heel veel smaak naar binnen heb gewerkt. Het was ondertussen 19u en er werd stilaan gesproken over naar huis gaan..

 

Dat was nog een heel gedoe met de kledij en de drains enz en aangezien ik niet echt goed tegen draadjes enzo kan heb ik me echt wel moeten kranig houden.. 

 

Mijn vriendin heeft me thuis afgezet maar daarna stond ik er alleen voor.. achteraf bekeken zou ik dat nooit meer doen en ook niemand aanraden want je bent ook totaal hulpeloos..

 

De nacht is al bij al goed verlopen. Geslapen van 23 tot 2u, geslapen met het borstvoedingskussen rond me, wakker geworden met vreselijke rugpijn en ff na ettelijke pogingen uit bed geraakt en ff naar beneden wat tv gekeken, wat gegeten, pijnstiller genomen en toen ik de slaap voelde terug kregen ben ik terug in bed gegaan en geslapen van 5 tot 8u30.. 

 

dag 1 donderdag was een hel ik voelde me mega slecht overal pijn, misselijk enz.. en om 13u45 moest ik terug nr het ziekenhuis om de drains te laten verwijderen.. dat ging gelukkig redelijk vlot, en daarna nog ff de pc gezien en hij zei dat alles er perfect uitzag.. 

 

terug naar huis en verder een rustige avond gehad en daarna in bed van 22u30 tot 2u en snel terug van 2u30 tot 6u ongeveer.. 

 

dag 2 vrijdag ging wat op en af maar ik voelde me al behoorlijk.. heb me kunnen wassen en dan voor het eerst mn borsten durven bekijken..

ik was in shock.. zo groot dat ze lijken.. zo opgezwollen .. verschrikkelijk vond ik het..

toch al mn moed bij elkaar geraapt en de douche ingestapt heel rustig.. alles verliep behoorlijk vlot maar heel traag.. 

 

In de namiddag kwam mn vriendin terug op bezoek en ik heb haar mn angsten uitgelegd en ze wou dan ook eens kijken hoe het eruit zag. Ze stelde me gerust dat dat perfect normaal was en dat dat door de zwelling kwam maar dat alles wel goed zou komen..

 

Toch loop ik sindsdien met enorme angsten rond en ben ik echt gecrasht.. boos op mezelf waarom heb ik het gedaan.. wat heb ik mezelf aangedaan.., ik zie er lelijk uit enz.. 

 

klinkt dit herkenbaar bij sommigen onder jullie?? Please laat het me dan zeker weten want ik zit momenteel met heel veel twijfels..:(

 

nu zijn we nacht 3.. net geslapen van 23u tot 3u en nu ga ik er terug ff inkruipen.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hee Jewelke! 

 

Wat vervelend dat je nu met zoveel twijfels zit, maar ik denk ook wel herkenbaar voor velen van ons! Als ik het zo lees, dan hebben ze een best wel heftige operatie bij je borsten gedaan en lijkt het me niet heel gek dat het nu opgezwollen is... Bij mij is alleen een bv gedaan, en de eerste 4 dagen kon ik helemaal niets zelf vanwege de pijn. Ook ik heb toen huilend op de bank gezeten en mijzelf afgevraagd waar ik aan ben begonnen. En ook mijn borsten zijn nu nog steeds wat hard, groot en gezwollen (17 dagen po). Heb ook veel last van vocht gehad omdat ik geen drains heb gekregen! 

 

Maar om je gerust te stellen, het hoort er inderdaad gewoon bij, net zoals je vriendin zegt. En als ik het goed begrijp is het voor jou pas 3 dagen na de operatie, dus je zal echt nog wat geduld moeten hebben. Ik lees veel dat de borsten pas tussen week 8-12 echt gaan zakken, en voordat ze zacht aanvoelen kan ook wel 1 tot 1,5 jaar duren. Het belangrijkste is geduld, hoe moeilijk dat ook is! Dus nu gewoon zoveel mogelijk rust nemen en zorgen dat de boel goed kan herstellen :) En mocht je je echt heel erg zorgen maken of iets geks zien, neem dan contact op je met pc! 

 

Sterkte met het herstel meid, komt allemaal goed!! Als je straks in bikini loopt en alle zwellingen en ellende voorbij is, dan ga je heel trots en blij zijn! :wub: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

He meis, heel herkenbaar maar ze zijn nog een brok zwelling, je moet t echt een paar weken de tijd geven helaas. Heb je al een foto gemaakr en die naast/onder je voor foto gezet, dan kijk je er waarschijnlijk ineens anders tegenaan.. 

sterkte en ik hoop dat je je snel iets beter voelt

Share this post


Link to post
Share on other sites

@jewelke, volgens mij is dit gevoel heel normaal... Ik heb precies hetzelfde gehad de eerste paar dagen. De pijn viel mij enorm tegen en ik kon helemaal niets zelfstandigs. Dan ga je toch denken wat je jezelf in godsnaam nu hebt aangedaan... Waarom moest ik nu grotere borsten hebben... Maar echt waar, dat gevoel neemt af. Ik ben nu 19 dagen PO en ben onwijs blij dat ik het gedaan heb. Je hebt de keuze niet voor niets gemaakt meis! Geduld hebben, hoe last het ook is. Veel sterkte en ik wens je een spoedig herstel. Je mag mij altijd een pb'tje sturen. Xx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Isa123 Ik hoop het zo, want ik wou een subtiele vergroting en nu voel ik me eerder lolo ferrari ofzo:74:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@SandyOsVe je hebt gelijk de voor foto is echt niet ok.. ik zal nog veel geduld moeten hebben.. ik hoop echt dat het niet te opvallend word. Ik had een 3d scan gekregen en daar leek het prima ok maar nu ben ik echt compleet van de kaart. Rusten en afwachten zeker..:139:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@jewelke Ah Meis ik moet je echt even geruststellen. Ik heb echt precies hetzelfde gehad, misschien nog wel erger. Ik heb letterlijk drie dagen alleen maar gehuild; ik vond het zoooooo lelijk. Ik miste zelfs mijn kleine mini A cup. Ik was ontroostbaar; wat had ik mijzelf aangedaan? Maar echt geloof mij; omdat ze voor de spier zitten zijn ze ZO opgezwollen. Het ziet er dan echt niet uit.... Als ik nu foto’s zie van net na de operatie en nu (2 maanden later) dan zijn ze echt zeker wel 1/3 geslonken. 

 

Het komt denk ik ook door de narcose dat je nu zo emotioneel ben, daar had ik ook enorm last van. Na een weekje was er al wat zwelling weg en was ik er al blij mee! Dus echt; geef het wat tijd! Het komt echt goed! 275cc is echt niet veel! voor lolo Ferrari moet je wel op de 800cc zitten Hihihi. 

 

Hoe is het met de pijn? Is dat wel te doen?

 

Rustig aan meid en een fijn herstel! X

Share this post


Link to post
Share on other sites

@jewelke

 

Hey meis, wat ontzettend rot om te horen dat je er nu niet blij mee bent! Ik herken je gevoel echt volledig. Na mijn operatie werd ik wakker, spiekte ik onder de dekens en kon ik wel janken. Dat verliefde gevoel waar sommigen het over hebben, had ik echt totaal niet! Ik vond ze lelijk en klein, en had spijt dat ik eraan begonnen was. Je leeft heel erg uit naar de operatie en ondanks dat je echt geen idee kan hebben hoe het gaat worden, vorm je vooraf toch een beeld in je hoofd. En dan wordt je wakker en dan denk je godver, dit is niet hoe ik het gewild had. Verschrikkelijk gevoel is dat, het maakt je onzeker en verdrietig! Geduld, geduld, geduld, lees je dan overal. Maar hoe moeilijk is dat als het huilen je nader staat dan het lachen...

 

Maar lieve schat, ook jij gaat die lelijke eendjes fase overwinnen! Die zwelling gaat afnemen, ze gaan mooi vormen, en ze gaan horen bij jou. En misschien heel misschien, blijkt dat laatste niet zo te zijn, maar ook dat is niet erg, dat mag! Ook dan zijn er opties, het is geen keuze zonder weg terug, probeer dat in gedachten te houden :147: 

 

En weetje, misschien ben jij net als ik en is het geen liefde op het eerste gezicht, maar moet deze langzaam groeien. Ik begin steeds een beetje meer van mijn borsten te houden, dat gun ik jou ook :wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Desi3 inderdaad heel herkenbaar. Ergens mis ik het oude zo erg nu, ook al was ik niet gelukkig.. mn vriendin is zonet langs geweest om mn haar te wassen. Dat voelt heel wat frisser nu. Al staat het nu wel alle kanten op:)

de pijn kan ik wel verdragen, ik neem minder pijnstilling dan in principe mag.

Enkel het opstaan uit bed en zetel zijn soms een echte hel. 

Ik weet het dat 275 misschien niet veel is maar het voelt als 10 ton :-)

en het zit zo hoog en gespannen onder mn huid. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey meid, ook ik kom je geruststellen in de zin dat je de enige niet bent. ik ben nu dag 3 po en herken me helemaal in jouw verhaal dat je het gevoel hebt van een lola ferari ipv een subtiele vergroting te hebben ondergaan. ook al weet ik dat als ik het vergelijk met sommige anderen hier ze inderdaad zo groot ook weer niet zijn. ik had een c cup voor de bv alleen erg leeg door het geven van borstvoedingen en vraag me nu ook regelmatig af of het wel echt nodig was. oke ik vind de mijne niet oerlelijk maar ik ben er zeker niet verliefd op. heb er eigenlijk gewoon helemaal niks mee. ik denk dat misschien ook nog eens bovenop komt dat je er nu alleen voor staat als ik het goed begrijp. er niemand even 24/7 om je heen is die jou even geruststelt. maar ik geloof wel dat het wel degelijk goed gaat komen en dat we gewoon geduld moeten hebben. ik vind vervelend voor je dat je je zo voelt maar hopelijk na het lezen van mijn en bovenstaande verhalen geeft je dat weer een beetje moed en hoop. heel veel sterkte met je herstel, neem je rust, en probeer er nu even niet zoveel bij stil te staan. het komt vast wel goed

Share this post


Link to post
Share on other sites