Doe ik het of niet?

Doe ik het of niet? : 6 december 2017 : Dr. Colpaert : AZ Monica : Antwerpen

Recommended Posts

Hallo iedereen

Ik ben "Doe ik het of doe ik het niet?". ik ben 54 en overweeg een BVK. Ik zou 3 tot 4 cupmaten verminderen. De ene dag denk ik; ja ik doe het en de volgende dag denk ik; of toch maar niet. Ik ben nog nooit onder narcose geweest, ben ook nog nooit geopereerd. Heb geen idee wat ik me moet voorstellen over de pijn na de OP.

De eerste afspraak bij de PC ging me nogal snel. Ik was er naartoe gegaan met het idee dat ik hem zou moeten overtuigen over de reden waarom ik de OP "wil"; maar hij bevestigde heel snel dat mijn boezem zwaar is. Na een half uurtje (nog niet, denk ik) stond ik terug buiten met een mogelijke datum voor de OP. Dit jaar nog.

Morgen de tweede afspraak bij de plastisch chirurg. Om documenten te tekenen. Ik had gevraagd of ik ze op voorhand kon krijgen om rustig door te lezen; maar dat kon niet.

Ik heb voor morgen een waslijst met vragen; hopelijk is daar tijd voor.

Ik lees hier bemoedigende verhalen - maar ik vind het een te belangrijke beslissing om over één nacht ijs te gaan.

Hadden jullie die twijfels ook?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Doe ik het of niet?

 

hoi hoi,

 

Als jij vind dat het allemaal veel te snel is gegaan qua info, uitleg etc, dan zou ik inderdaad eerst nog maar eens goed alle vragen op tafel leggen, zodat je volledig geïnformeerd bent,  het gaat hier natuurlijk om een behoorlijke operatie, en jij moet je er wel goed bij voelen, dus niets overhaasten.

Neem de tijd om alle papieren etc goed door te lezen,en  zeker niet over 1 nacht ijs gaan.

 

is er ook met jou besproken of je in aanmerking komt voor een vergoeding? Welke cupmaat ga je ongeveer op uit komen, hoe lang in ziekenhuis etc, En de belangrijkste vraag, voel jij je op je gemak bij deze pc, is het vertrouwd genoeg voor je dat je door hem de operatie wilt laten doen.Er moet gewoon een klik zijn.

Heel vaak raden wij hier zowel bij een bv of een bvk aan om bij meerdere pc's langs te gaan,aangezien iedere pc zijn of haar eigen werkwijze heeft.

 

Lees ook hier eens de operatie verslagen borstverkleining door, dit geeft je ook een goed beeld van wat er gaat komen, en je kunt veel tips en info vinden.

 

Veel succes morgen en doe niets overhaast.

 

xx

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Desert-Rose

Bedankt voor je tips.

Ik heb bij de PC wel een goed gevoel, ik had hem enkele jaren geleden op TV gezien en zijn naam alvast genoteerd. En ik ken iemand die in dat ziekenhuis werkt en die kon hem echt aanbevelen. Ik lees ook op het forum goede dingen over hem. Voor mij is dit natuurlijk een "éénmalig" iets en voor hem is het dagelijkse kost. Bovendien dacht ik dat ik hem zou moeten overtuigen om de OP te doen; maar dat bleek niet zo te zijn. De zaken die jij opsomde heeft hij inderdaad besproken. Ik zou van een F naar een volle B of kleine C gaan. Die zou ik wel eens willen voelen want ik kan me er niks bij voorstellen. Dat staat ook op mijn vragenlijst. Ik blijf het forum in de gaten houden.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Graag gedaan hoor meis,

 

Ok als je gevoel zegt dat het goed zit, dan moet je daar op vertrouwen, maar zeker alle vragen die je hebt, morgen op hem afvuren haha.

Daar moet gewoon tijd voor genomen worden toch?

 

Precies, jij was eigenlijk ook overrompeld doordat hij gelijk zei, ja het is nodig, maar dat is aan de ene kant toch fijn.

 

Laat morgen maar even iets weten als je bent geweest ok?

 

xx

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik vind onder narcose gaan geen enkel probleem, neem ook nooit een rustgevend pilletje vooraf wat je meestal aangeboden krijgt. Ik zeil dan heerlijk weg En kom op wolken wakker haha. De pijnstilling na een operatie is tegenwoordig heel goed, maak me daarvoor nooit bang.

De last die je hebt van te zware borsten is denk ik veel erger dan deze ingreep. Gewoon doen , je bent nog jong en hebt er daarna zoveelplezier van. Het is altijd lastig om iets nieuws aan te gaan, maar wie niet waagt , wie niet wint.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt, Sie, voor je advies. Ik hou er rekening mee. Ergens denk ik ook dat ik me niet ongerust hoef te maken omdat ik niet weet hoe ik ga reageren. Maar het gaat nog een beetje heen en weer. Hopelijk morgen, na het 2de consult, wat meer duidelijkheid. Ik hou jullie op de hoogte.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zo, hier ben ik weer. 2de consult gehad. Ik had heel veel vragen en heb ze allemaal kunnen stellen.

Ik heb wat documenten ondertekend (informed consent, 1-persoonskamer, en ?) en nu moet ik een afspraak maken met de anesthesist. Pre-op lijst invullen en er naartoe gaan. En alvast de medicijnen gaan halen en sportBH's kopen.

Ben bezig om mijn medisch dossier te verzamelen. Ik heb reeds 2 keer een kleine bloedklonter in mijn been gehad en daarom wil de PC dat ik een dag voor en een aantal dagen na de OP bloedverdunners pak. Dat geeft wel een groter risico op bloedingen. Verder heb ik een aantal jaren terug last gehad van allergieën - daar zat ook een product bij dat gebruikt wordt bij reanimaties...dat wil ik dus echt te weten komen.

Ik probeer verder ook te weten te komen of mijn hospitalisatie wel degelijk tussenkomt in de kosten. Heb mijn polis ontvangen maar is niet erg begrijpbaar.

Gisteren heb ik mijn schoonzusje haar mening nog eens gevraagd over de grootte van mijn borsten - het was haar nooit opgevallen maar ze moest toegeven dat ... Dat was een opluchting en bevestiging!

Na de OP ga ik een paar dagen bij haar en mijn broer logeren want ik woon alleen. Na hoeveel dagen konden jullie terug uit de voeten?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voilà! Ik heb al een deel van mijn medisch dossier verzameld en ben heel blij dat ik dat product waarvoor ik allergisch ben en dat gebruikt wordt bij een reanimatie heb teruggevonden. Nu dat nog ontcijferen en dan gaan google-en. Schoonmaak van mijn appartementje staat gepland. Sport-BH's en medicijnen halen ook. Nog 46 dagen tot ...

Ik ga ook mijn testament nog in orde maken/aanpassen. Noem me fatalistisch of gewoon praktisch. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het gaat vast een hele mooie staande C-cup worden in plaats van een hangende F. 

Komt helemaal goed, meis. :53:

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Doe ik het of niet?

 

hoi hoi

 

Fijn dat je nu een datum hebt meis, gaat helemaal goed komen.

 

Ik heb je topics even samengevoegd, hier in dit topic kun je nu alle verdere updates en dadelijk je verslag neerzetten en heb je alles netjes bij elkaar staan.

 

Nu lekker af gaan tellen.

 

xx

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Jaydee: "gelijk, rond, zonder overhang en met de mogelijkheid tot decolleté" had ik al op mijn sinterklaaslijstje staan. Daar ga ik "staande" aan toevoegen. Maar ik heb ergens iets gelezen over de breedte van je borst en dat die de nieuwe vorm mee bepaald dus misschien gaat dat niet helemaal lukken. Ik vind het wel een leuk idee om over een jaar of zo een tattoo op mijn boobie(s) te laten zetten. Wat denken jullie daarover, Kletshoekje?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Doe ik het of niet?, zie je.... je topic staat op de juiste plaats hoor. :35:

@Desert-Rose heeft je topics samengevoegd. Thanks D-R :53:.

Ik denk alleen als je iets wil richten aan de dames in de kerstballenclub, dat je daar ook je opmerkingen moet zetten. 

 

:53:

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeetje @Doe ik het of niet? ik zit net ff je topic te lezen en zie dat je echt volledig voorbereid erin gaat zeg.. 
Zelfs je testament in orde gemaakt... 
Ik snap het, zeker als je alleen bent, dat je dan alles geregeld wilt hebben. Heb eigenlijk nog niet eerder gelezen dat iemand dit allemaal regelde voor haar operatie. Echt top!

Nog ff meid, en dan is het zover!! Het nieuwe begin! 

xxx

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites