Sign in to follow this  
Skyalexis

Wel of geen Vergoeding voor BG

Recommended Posts

Hallo allemaal, 

 

Allereerst even voorstellen: ik ben Sky en 36 jaar. Ik denk al een lange tijd serieus na over een borstvergroting. Zelf ben ik 1.68 en 65 kilo. Ik heb altijd een kleine cupmaat gehad (magere a cup) en pushups hielpen mij er wel enigzins doorheen. Na 3 zwangerschappen (helaas 2 kindjes overleden bij de geboorte) zijn mijn borsten helaas niet groter geworden maar nog kleiner in volume en wat uitgezakt. Omdat ik naast dit alles ook chronisch ziek ben (autoimmuunziekte sle) loop ik bij het ziekenhuis voor goede begeleiding van dit traject. Mijn vraag is nu concreet wie heeft ervaring met het krijgen van een vergoeding voor een BG na een meting/echo door de radioloog? Ik heb nml vorige week een echo gehad en hier kwam uit dat mijn linkerborst op 0,7 cm huidplooi zit en de rechter 1,2 cm. Nu weet ik dat  de voorwaarde max 1cm is. De radioloog die de meting verrichte maakte nog een flauw grapje ; nou mevrouw dan krijgt u 1 borst vergoed en de ander niet. Even voor de goede orde. Vanwege mijn ziekte kan ik niet bij de "prijsstunt" privé klinieken gaan zoals mijn plastisch chirurg ze noemde vanwege het ontbreken van de juiste specialisten in huis mochten er complicaties ontstaan (dit ivm zeldzame aandoening). Goede medische begeleiding is noodzakelijk en daarvoor enkel via ziekenhuis. Sorry lang verhaal allemaal , ik hoop dat iemand wat meer weet. Ik krijg op 3 dec pas uitslag . Kon via Google niet zo snel iets vinden hierover als 1 borst wel voldoet aan criteria en de ander net niet. Alvast bedankt en Gr sky

Edited by Skyalexis

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest B00bies

Hoi @Skyalexis

De criteria zijn voor 2017 dat je geen borstplooi mag hebben en minder dan 1 cm klierweefsel mag hebben. Ik weet niet hoe het zit als dat bij één borst wel het geval is. 

 

Er is een heel topic over de vergoeding van een bv in 2017. Mogelijk vind je daar je antwoord en kan kan je via dat topic in contact komen met dames die de vergoeding al hebben gekregen of daar nog mee bezig zijn. Link naar topic: 

 

Je kan ook gericht zoeken via de zoekbalk rechtsboven.

 

Ik ben zelf in het ziekenhuis OLVG West geopereerd door dr Nio. Ik kan je dat zeker aanraden. Mocht je daar een consult willen inplannen, dan zou ik in jouw geval wel van te voren even vragen of je ook in het ziekenhuis geopereerd kan worden, want vrijwel iedereen die daar nu komt voor dr Nio wordt door hem in de Parkkliniek geopereerd, maar dat is voor jou dus geen optie. 

 

Een bv met siliconen protheses kost daar 3100 euro. 

 

Een bv met de monobloc hydrogel protheses kost daar 3500 euro. De monobloc hydrogel protheses zouden voor jou wel een goede optie kunnen zijn vanwege je autoimmuunziekte. Ik heb zelf ook deze protheses en ben er heel blij mee :) 

 

Daar komen nog wel consultkosten bij van 150-250 euro. 

 

Succes! xx

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi bedankt voor je uitgebreide reactie! Ja het is lastig te bepalen of ik nu wel een vergoeding krijg of niet omdat de ene borst (0,7) wel onder die 1 cm zit en de ander (1,2) net niet. Merk dat dit mij Snachts ook bezig houdt. Helaas kan ik simpelweg zon dure ingreep niet bekostigen, althans niet via het ziekenhuis waar ik het moet laten doen (kosten tussen 3500 en 3700). Via zon kliniek ala Faceland of Diana gabriels is het fiancieel meer haalbaar mocht ik het niet vergoed krijgen. Via het forum kan ik het helaas niet achterhalen. Ik weer met mijn  afwijkende borsten. Maar goed het is het proberen waard igg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest B00bies

 

Ikzelf ben niet zo'n fan van Diana Gabriëls zeker na heel wat nare ervaringen hier op het forum en internet te hebben gelezen. De nazorg laat daar wel wat te wensen over (naar wat ik begrepen heb) en zeker aangezien je een immuunziekte hebt zou ik echt naar een ziekenhuis gaan en anders in ieder geval echt een goede kliniek met goede nazorg. Of dat bij Faceland het geval is zou ik niet durven te zeggen. Zou je dan niet beter nog een jaartje langer kunnen sparen? Stel dat je een complicatie krijgt, dan wil je wel goed (en kosteloos) geholpen worden. 

 

Vergoeding kan je altijd proberen. Stel dat je toch één borst vergoed krijgt, dan scheelt dat al heel veel. Niet geschoten is altijd mis. 

 

Ik hoop voor je dat je het toch voor elkaar krijgt! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this