Loezer

Loezer : 28 december 2017 : Dr. Niessen : Jan van Goyen

Recommended Posts

Na jaren twijfelen heb ik eindelijk de stoute schoenen aangetrokken en een afspraak gepland voor een eerste consult bij esthetisch centrum Jan van Goyen. Vijf jaar na de bevalling van de jongste (de oudste is 8) en tien kilo lichter zijn de borsten waar ik altijd zo blij mee was (75C) mij een doorn in het oog. Ze zijn leeg, klein, hangen en de huid is slap (75B, soms 80A). Met 36 jaar vind ik mezelf te jong voor zulke oude borsten. Wat was ik verrast toen de pc een borstvergroting voorstelde. De borstlift die ik had verwacht blijkt niet nodig. Dat was even omschakelen. Ik paste een pasprothese van 350cc. Mooi! De prothese zou via de oksel geplaatst kunnen worden met minimale littekens. Helemaal blij mee. Later op de foto's vond ik het 'en profil' misschien toch wat te klein. Van vooraf vond ik het prachtig. Ik mocht nog een keer terugkomen met manlief om te passen. Bij het eerste consult was hij er niet bij. Dus dat hebben we gedaan. 450cc vonden we allebei te groot. Dat was duidelijk. De 350cc nog steeds mooi (in de praktijk zouden het echter wel 340cc anatomische motiva implantaten worden). 50cc erbij gestoken en die 400cc zou misschien toch net even wat voller zijn. De gulden middenweg? Maar de pc geeft aan dat hij 400 niet via de oksel denkt te kunnen plaatsen dus die zal dan via een incisie onder de borst moeten. Naast de keuze voor de grootte is het nu dus ook een keuze voor de plaats van de incisie. De oksel methode heeft mijn voorkeur. Maar misschien moet de methode wel ondergeschikt zijn aan de keuze voor de grootte. Ik ben geen smal poppetje (wel slank en strak/sportief gebouwd volgens de pc), 1.68 m, 63 kg met wat bredere schouders. En ik wil ook niet dat de implantaten een soort van wegvallen in het geheel. Ik twijfel me dus suf. Maar heb er wel enorm veel zin in en wil eigenlijk nog liever vandaag dan morgen onder het mes! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Over 1,5 week is het zo ver. Op 28 december ga ik in medisch centrum Jan van Goyen onder het mes bij dokter Niessen. De twijfel over de maat is na een hoop research oa. hier op het forum weg. Ik ga voor 400 cc via de borstplooi. Als ik hier door het fotoalbum blader kom ik er wel achter dat het bij iedereen weer anders uitvalt dus ik ben enorm benieuwd maar laat het maar gewoon over me heen komen. Hopelijk is het niet te klein of te groot. Gek genoeg ben ik momenteel vooral bang voor te klein, Hahaha Maar de 450 cc vond mijn man echt te groot dus die viel voor mij daarom duidelijk af. Nu het dichterbij komt begin ik wel wat kriebels te krijgen hoor. Ben enorm nieuwsgierig! De voorbereidingen zijn begonnen. Op advies van de pc slik ik extra vitamines en smeer ik alvast met littekencrème. Ik koop deze week nog wat hemdjes en een lekker sweatvest. @best_boobie wil jij deze verplaatsen naar de operatieverslagen? Dan ben ik er voor de 28e volgens mij echt helemaal klaar voor! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

yes, ik ga je titel veranderen en je verhuizen naar de operatieverslagen. 
Idd, ben je dan helemaal klaar voor de 28ste hihi. 

In dit topic kun je dus verder al je updates plaatsen en je operatieverslag enz.. Wel zo leuk voor de meiden die na jou komen en info zoeken over dr. Niessen :35: 

 

Nog lekker ff aftellen meid!

 

xx BB

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zo, hierbij dan mijn verslag. Om 8:55 moest ik me melden in medisch centrum Jan van Goyen in Amsterdam. We vertrokken op tijd, het was erg rustig op de weg dus manlief en ik waren om 8:40 al aanwezig. Na het melden bij de receptie namen we plaats in de wachtkamer. Daar werden we pas om 9:20 opgehaald. Met de zenuwen viel het nog redelijk mee, maar wachten duurt sowieso lang. Ze zouden me toch niet vergeten zijn? Of zit ik soms in de verkeerde wachtkamer? 

 

Toen mochten we met de lift naar boven en een klein kamertje in om me uit te kleden en vervolgens in het mooie operatieschort, schuimrubberen ballerina’s en haarnetje te worden gehesen. Dat was direct het moment van afscheid nemen. Jeetje nu al? Ik. En we zijn net drie minuten geleden pas opgehaald... Manlief vertrok, ik zag aan hem dat hij het ook spannend vond. Geen traantjes gelukkig. 

 

Vervolgens plaats genomen op een bed om wat vragen te beantwoorden en het infuus te prikken. Niet in mijn hand maar in de binnenkant van mijn arm. Ik voelde het nauwelijks. Via het infuus kreeg ik een anti misselijkheid spulletje en antibiotica toegediend. En ondertussen een warme deken over me heen. Toen kwam dokter Niesen me aftekenen. Hij was lief als altijd. Er kwam daarna ook nog een onderzoeker van de universiteit op bezoek die me vorige week had gebeld om te vragen of ik wilde meewerken aan een onderzoek. Ze zijn bezig te onderzoeken of kapselvorming via het bloed aan te tonen is. Daarvoor hebben ze ter vergelijking ook bloed nodig van vrouwen die (nog) geen implantaten hebben. Dus die kwam nog even een vragenlijstje doornemen en twee buisjes bloed aftappen via het infuus. Intussen stond het OK team al achter de deur te trappelen om me mee te nemen. 

 

Ik ging lopend naar de OK. Man dat leek wel een vrieskist! Ik trilde als een rietje. Ik kreeg een deken met warme lucht. Lekker, maar ik bleef shaken en klappertanden, zullen de zenuwen wel zijn geweest. Even mijn geboortedatum opnoemen en waarom ik er ook alweer was en ter check noemde dokter Niesen nog eens hoe veel cc’s er klaar lagen. En toen hoorde ik: we gaan beginnen dus denk maar aan iets leuks. O jee iets leuks nu al? Ehmmm ff denken hoor waar zal ik aan denken? Zucht maar een paar keer diep oké doe ik. En zeg het maar als je iets voelt veranderen. Nou ik voel niks hoor. Ehm ja nu word ik duizelig, nou doe je ogen maar lekker dicht dan. En weg was ik. 

 

Het volgende wat ik weet is dat ik heerlijk lag te slapen en dat ik werd wakker gemaakt. Waarom? Ik wil nog slapen dacht ik. Tot het tot me doordrong dat ik niet thuis in mijn bedje lag maar dat ik net geopereerd was. Wouw! Echt waar? Ik keek naar beneden en was ingetapet. Nou dat ziet er niet echt uit alsof er veel is gebeurd...nou ja eerst even goed wakker worden. Gelukkig ben ik niet misselijk. Dokter Niesen kwam nog even langs: alles goed gegaan en 400 cc was een goede keuze zei hij want ik had best veel huid. Hij zei dat de tepels nog wat naar beneden staan maar dat de prothesen moeten dalen en dat dat dan goed komt. Verder was ik nog best suf dus niks aan hem gevraagd verder. 

 

Een verpleger om de hoek: gaat het goed? Wil je wat drinken? Ja water graag. Blikje Sourcy lekker leeg gedronken. Wil je ook al wat eten? Ja heel graag. Wil je een of twee boterhammen? Nou doe maar twee ik heb berehonger. Lekker twee bammetjes met jam en een kop thee met suiker. Ondertussen gezellig gekletst met mijn buurvrouw. Ik zei ik moet eigenlijk best wel nodig plassen. Dus naar de wc geschuifeld met de verpleger. Ging helemaal goed. Verpleger en buurvrouw vonden het nu al als een hele mooie maat eruit zien. Van boven leek het mij niet veel. 

 

Eenmaal terug ging de buurvrouw zich aankleden. Wil jij ook je spulletjes hebben?  Ja graag. Ik mocht mezelf aankleden. Joggingbroek aan en toen probeerde ik het schort los te krijgen. Lukte niet en was blijkbaar iets te inspannend want ik werd opeens heel duizelig. Op het punt van flauwvallen. Snel weer gaan liggen. Verpleging haalde gauw een flesje AA voor me. Na een poosje met hulp het schort uit gedaan en mijn hoodie met rits aangedaan. Ik vroeg of ik al pijnstilling had gehad  want ik had best wel wat last. Vooral spierpijn. Tussen mijn schouderbladen helemaal verkrampt. Ik kreeg direct twee paracetamol. Nog wat uitleg over de borstband die ik mee kreeg. Tape mag er zondag tijdens een douche af en vanaf dan mag ik een sportbh aan icm de borst- alias martelband. Ik ben benieuwd....

 

Manlief stond inmiddels te wachten en stond lekker recht voor de deur geparkeerd. Dus ik kon zo instappen. Vechten tegen de slaap in de auto. Maar ik zat totaal niet lekker dus dat hield me wakker. Thuis meteen in bed gaan liggen. O nee, eerst nog even in de spiegel gekeken. Ooooow ja dat ziet er toch wel behoorlijk groot uit. Gelukkig! Een berichtje gestuurd naar @best_boobie voor een medicatieschema wat ze meteen stuurde, superlief. Lekker wat slaapjes gedaan. Vlak voor het eten kwamen de kids thuis. Die wilden gelijk knuffelen en op schoot maar die moest ik een beetje afhouden. Ze waren naar de bios en de Mc Donalds geweest met oma dus lekker hyper. Nog even gezellig met mijn moeder gekletst en weer verder liggen soezen in bed. Net even naar beneden gegaan voor het avondeten. Werd op een gegeven moment wel weer duizelig (terwijl ik gewoon op een stoel zat) dus bord leeg en hoppa weer in bed gaan liggen. Op dit moment is het goed te doen qua pijn. Voor het slapen vraag ik manlief denk ik even on Midalgan tussen mijn schouderbladen te smeren. Ben zoooo benieuwd naar mijn borsten! Maar nog even geduld aub......

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest noov

@Loezer, leuk verslag om te lezen! Allemaal heerlijk herkenbaar. Gefeliciteerd met je nieuwe boobs!

Beterschap en rustig aan! Laat je maar lekker verwennen...hoop dat je een beetje kunt slapen vannacht ..:rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dankjewel! Ik heb redelijk geslapen. Iets minder pijn. Waarschijnlijk door de medicatiespiegel die zich langzaam opbouwt. Gaat dus eigenlijk best wel goed!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gisteren met 3 dagen PO nog best redelijk oud&nieuw kunnen vieren. Natuurlijk wel vermoeiend en ik had best wel wat last van darmkrampen (darmen zijn een beetje van de kaart sinds de operatie). Maar ik heb er de hele tijd gezellig bij gezeten. De nachten zijn nog wel wat lastig. Ik slaap prima op mijn rug maar word regelmatig wakker met verkrampte rug en schouders. En rekken is er even niet bij natuurlijk. Maar ik mag niet klagen volgens mij. Ik kan zelf douchen. Man blijft dan in de buurt en helpt met inzepen en afdrogen. En het resultaat is ook al veelbelovend. Al met al gaat het hier dus prima. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vandaag met 12 dagen PO op controle geweest bij dokter Niessen. Pleisters verwijderd en ik ben super verrast door hoe goed de littekens er nu al uit zien. Bij één borst al helemaal dicht en ook al behoorlijk mooi. Hij vond wel dat er nog veel zwelling zat bovenin mijn borsten, maar dat moet vanzelf goed komen. Wel moet ik de borstband wat langer blijven dragen. Maar ik moet zeggen dat die me nu nog niet echt in de weg zit. Alleen qua kleding vind ik het jammer dat alles hoog gesloten moet zijn om die borstband te verbergen. Maar ach, als dat het ergste is... Over een half jaar ga ik nog eens op controle. Ben tot nu toe heel erg blij met alles :D

Share this post


Link to post
Share on other sites