Jump to content

Tubureuze borsten, aanlegstoornis/vergoeding


Recommended Posts

Hallo allemaal. Ben nieuw hier en heb een vraag!

 

Ik heb gelezen dat de zorgverzekeraar een borstvergroting/correctie kan vergoeden wanneer er sprake is van een aanlegstoornis. Er is geen goede Nederlandse definitie van het woord, vind het alleen op de website http://www.kinderneurologie.eu/ziektebeelden/aangeboren/polymicrogyrie.php en het lijkt uit het Engelse ‘malformation’ te komen, wat zoiets betekent als misvorming.

 

Citaat

Er moet sprake zijn van een duidelijke medische reden:

  • Een borstreconstructie na het verwijderen van een borst door borstkanker
  • Er is minimaal 1 cupmaat verschil
  • Er is sprake van een aanlegstoornis

Er moet sprake zijn van psychische en sociale problemen door de huidige borsten. Een medisch adviseur van de zorgverzekeraar zal beoordelen of de borstvergroting wel of niet in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit de zorgverzekering.

 

Tubureuze zijn in principe een aangeboren afwijking van de borsten. Het ontstaat in de baarmoeder. Het is bekend dat deze borsten kunnen leiden tot suicidaliteit. Er was een plastisch chirurg die pleitte voor zo vroeg mogelijke correctie, omdat het anders de ontwikkeling van een jonge vrouw zou kunnen verstoren. Ik heb er zelf ook psychische last van.

 

Kans op vergoeding ja/nee? Want het is en blijft een aangeboren misvorming.

Alvast bedankt.

Link to comment
Share on other sites

@nietpolitiekcorrect

 

Hoi hoi,

 

Ik wil je niet ontmoedigen, maar er zijn een aantal meiden hier op het forum die een bv hebben gehad,en tubulaire borsten hadden, maar die hebben het niet vergoed gekregen, maar niet geschoten is altijd mis.

 

Het stukje over psychische problemen gaat eigenlijk al jaren niet meer op, en valt dus voor zover ik weet onder een nog oude regel.

Ook bijvoorbeeld het hebben van minstens 1 cupmaat verschil is verschillend hoe ze dit oplossen, heel vaak gebeurt het dat dan de grootste borst verkleind word.

 

De nieuwe regel die nu van toepassing is, is geen borstplooi en minder dan 1 cm borstweefsel, dus wellicht kom je daar voor in aanmerking.

 

Maak gewoon een afspraak bij een pc, en laat hem of haar kijken wat die voor je kan betekenen.

Voor de nieuwste regel moet er een echo gemaakt worden, en de pc doet dan de aanvraag bij de zorgverzekeraar.

 

Lees dit topic maar eens door.is een hoop informatie in te vinden.

 

x

 

Link to comment
Share on other sites

@Desert-Rose Bedankt voor de informatie. Ik wist van de nieuwe regelgeving, maar ik wist niet dat een aanlegstoornis/misvorming daar blijkbaar ook niet meer onder valt. :(

 

Weet jij ook hoe zulke borsten, die aan de eisen voldoen, eruit zien? Is er een manier om erachter te komen of je zulke borsten hebt? De PS die ik heb gesproken zei dat elke verzekeraar "afwezige borstplooi" anders interpreteert. Ik vind zelf dat ik geen borstplooi heb van de zijkant bekeken.

 

Hoe voelt borstweefsel en hoe voelt vet? Kun je zelf ook voelen of je mogelijk <1 cm hebt? :blush:

Klinkt misschien raar al die vragen, maar wil zo graag teleurstelling voorkomen bij een mogelijk consult.

Pictures visible for members only.

Become a member now.

Link to comment
Share on other sites

Wellicht dat sommige verzekeraars het nog hanteren, en je moet het ten alle tijden proberen.

 

Zelf borstweefsel bepalen is bijna niet te doen, vandaar ook dat de verzekeraars een echo willen.

Heel vaak is bij tubulaire borsten de borstplooi niet of bijna niet aanwezig, omdat natuurlijk de onderpool van de borst niet goed is aangelegd en vaak verkleefd,en ook is het zo dat er verschillende gradaties zijn in tubulair.

 

De plooi is eigenlijk onder de borsten ter hoogte van waar bijv de beugel van je bh zit.

 

Ik begrijp dat je jezelf wilt beschermen maar het is toch het proberen waard, zo weet je welke opties je eventueel hebt, en of het wel of niet vergoed zou worden.

 

Nu blijf je het jezelf alleen maar afvragen, en je eigenlijk ellendig voelen.

 

Als je probeert ( en ik snap dat het moeilijk is) er in stapt, met een visie dat er geen vergoeding mogelijk is, dan kan ieder advies alleen maar meevallen.

 

Het is een keuze die je maakt,maar daarna kun je wel verder kijken.

En meis, nee heb je, ja kun je krijgen, dus ik zou gewoon toch een consult afspreken bij een pc die ook veel verstand heeft van tubulaire borsten.

 

xx

 

 

Link to comment
Share on other sites

@Desert-Rose


Je hebt helemaal gelijk. Ik denk dat ik inderdaad maar eens gewoon de knoop moet doorhakken. Bedankt voor je motiverende reactie. Mijn omgeving steunt mij helaas niet, dat maakt het ook moeilijk (ben bijna 19 en woon nog thuis).

 

37 minuten geleden zei Desert-Rose:

Heel vaak is bij tubulaire borsten de borstplooi niet of bijna niet aanwezig, omdat natuurlijk de onderpool van de borst niet goed is aangelegd en vaak verkleefd,en ook is het zo dat er verschillende gradaties zijn in tubulair.

 

Op zich is het best een interessant onderwerp. Ik vraag me echt af waardoor het ontstaat. 

Link to comment
Share on other sites

@nietpolitiekcorrect

 

Graag gedaan hoor meis, ja gewoon de stoute schoenen aantrekken, maar wat jammer om te horen dat je geen steun krijgt vanuit je omgeving,want dan moet je het allemaal in je uppie doen, en het is emotioneel al zo zwaar.

 

Ik zou zeker je licht eens gaan opsteken bij een pc,want er is echt iets aan te doen, en jij kunt ook echt mooie borsten gaan krijgen en uiteindelijk trots in de spiegel kunnen kijken.

 

Het is zeker als je gaat zoeken op tubulair/ tubureus of buisvormige borsten interessant, maar als je het hebt, voel je je toch niet prettig, en de oorzaak is eigenlijk onbekend.

Het is een onderontwikkeling, en een soort verkleving, en bij sommige vormen zie je dat ook aan de tepels, maar de echte oorzaak is niet bekend.

 

Zoek wel goed welke pc gespecialiseerd is in deze operatie, want het is toch een bv die meer techniek vereist

 

Als je via de zoekbalk tubulaire borsten intikt komen er wel een aantal topics uitrollen, en een arts die goed is, is Dr van Selms in het OLVG in Amsterdam,( is ook echt een mensenmens,) hier heb je wel een verwijskaart voor nodig, aangezien dit een ziekenhuis is.

 

Zoek ook eens op deze pc, is genoeg info te vinden.

 

xx

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.