Jump to content

Nicoline_W : 11 oktober 2017 : Dr. Verdonck : Belgian Breast Clinic


Recommended Posts

Hi ladies,

 

sinds een paar weken ben ik helemaal in de ban van het vergroten van m'n borsten! 

 

Ik heb nu een A-cup, ben 172 cm lang en weeg 58 kilo. 

Ik had een B-cup, heb 2 kindjes gekregen en ook 2 keer borstvoeding gegeven. Daarna merkte ik dat het dus een stuk minder was dan vóór de kids. 

 

Vervolgens (na de 2e bevalling) ben ik fanatiek gaan sporten (fitness en boksen) en heb nu een afgetraind lijf (beetje raar om over mezelf te schrijven). Door te trainen zie ik mijn lijf veranderen... alles is te veranderen, behalve m'n borsten.

Sinds kort realiseer ik me pas dat een borstvergroting ook gewoon tot 'mijn' mogelijkheden behoort! Dacht daarvoor dat het alleen voor de BN-ers was, en pornosterren, hahaha!

 

Nu (juli 2017) ben ik dus op onderzoek uit: hoeveel cc, bij welke kliniek, welke plastisch chirurg, op welke termijn...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 142
  • Created
  • Last Reply

Welkom op het forum!! 

 

Ikzelf zit nu in de consultenfase  .... ik wil wel heel zeker de hydrogel prothese. Helaas wordt de keuze in pc dan een stuk kleiner. 1 augustus ga ik nog naar dr nio en dan ga ik de operatie laten inplannen bij hem of dr visser......

 

Succes met je zoektocht!

Link to comment
Share on other sites

Dankjewel gastmama! Lief van je...

Wat is de reden dat je zo duidelijk die ene specifieke prothese wilt? Wil je geen siliconen in je lijf? Ben benieuwd...

Link to comment
Share on other sites

Consult 20 juli 2017 met Dr. Sven Bruecker (Bergman)

Uitleg gekregen over de operatie, vorm van de prothesen en mogelijke risico's.

Dr. Bruecker nam echt de tijd voor me, heel fijn. 

Bij het passen kwamen we uit op 255 / 285 cc, rond / anatomisch.

Het ging erg snel en ik was vooral verbaasd door het effect van echte borsten op mijn lijf. 

 

Consult 27 juli 2017 met Dr. Esther Bodde (Bauland)

Korte presentatie gezien bij de doktersassistente Gwen Ebbenn en al mijn eerste vragen kunnen stellen. Daarna kwam dr. Bodde erbij om mij(n borsten) op te meten en tijdens het passen mee te kijken. Ze nam ook de tijd voor me. 

We kwamen uit op 315 / 350 cc, rond.

Daarna hebben we het nog uitgebreid over de mogelijke risico's gehad en attendeerde ze mij op ALCL (Anaplastisch grootcellig lymfoom --> kanker van het immuunsysteem). Dat dat momenteel erg 'hot' is en dat er eigenlijk nog geen echt onderzoek naar gedaan is. Weer iets om over na te denken (want ze beweren dat geruwde prothesen sneller ALCL kunnen veroorzaken, terwijl gladde prothesen sneller kapselverschrompeling kunnen veroorzaken)...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Consult 17 aug 2017 met Dr. de Blécourt (Bergman)

Korte uitleg gehad. 

Daarna meten en de dr. vroeg waar ik zelf aan zat te denken. 350cc. Dr. de Blécourt was erg duidelijk en gaf aan de huid van de borst niet te willen oprekken bij een borstvergroting dus hij vult de holte die er al is. Hij schat in dat mijn max dan 300cc is. Anders gaat het er onnatuurlijk uitzien én dus kans op straie.

Hij zou rond, glad, dual plane adviseren. Merk Mentor of Natrelle.

Gevoel na het consult: deze dr. denkt minder mee met de cliënt en heeft heel duidelijk zijn eigen grenzen en manier van werken. 

 

Consult 21 aug 2017 met Dr. Kristoff Verdonck (BBC)

Korte uitleg gekregen en medische vragenlijst doorgenomen.

Vervolgens meten en passen. Het passen gebeurde zonder pasbeha en met alleen een roze shirtje. Hieronder deed hij de pasprotheses en trok het shirtje dan strak naar achteren. Hierdoor vond ik het passen minder prettig omdat hij dus steeds achter mij stond. 

Bij mijn lijf (kijkend naar buik en billen) past max 300cc volgens hem. Iets meer zou hij wel willen en kunnen plaatsen, maar dan wil hij dat ik vooraf een formulier onderteken.

Er is keuze uit 3 merken (Sebbin, Mentor en Motiva) waar de verschillen ook van besproken zijn. 

Dr. Verdonck nam echt de tijd voor me, heel fijn. Een heel goed gevoel dus!

Link to comment
Share on other sites

Hi Nicoline,

 

Wow je intro stukje lijkt ontzettend op mijn situatie op dit moment. Ook ik heb 2 kindjes borstvoeding gegeven en ben 10 kg afgevallen door hard te trainen. Hierdoor zijn mijn borsten ook echt veel kleiner geworden. Ik had al niet veel, maar nu helemaal niet meer.

 

Wat goed dat je al zoveel pc's hebt bezocht. Heb je een keuze kunnen maken?

 

Ik heb de 29e een afspraak bij Dr Corion (Bergman)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Consult 24 aug 2017 bij dr. Schiettecatte bij Kliniek Veldhoven

Uitgebreid de tijd werd er voor me genomen door de verpleegkundige. Vooraf had ik thuis al hun videofilmpje bekeken met de basic uitleg. Allereerst ging het over mijn gezondheid, de mogelijke risico's en hoe om te gaan met de nieuwe boobies na de operatie. Toen de pc binnen kwam gingen we over op het passen. Dr. Schiettecatte had het al snel gezien en noemde zijn 'max' voor mij: 325cc. Hij werkt voornamelijk met Mentor, en ik zou geopereerd worden in Bosch en Duin. De eigen operatiekamer in Veldhoven wordt momenteel gebouwd maar is voorlopig nog niet open. 

Helder advies, fijne en kundige (en opvallend lange) pc. Dit consult viel me niet tegen!

 

Consult 12 sep 2017 bij dr. Van Rappard bij Velthuis

AFGEZEGD omdat ik al zó'n goed gevoel had bij dr. Verdonck (en dr. Bodde op de 2e plaats). 

 

 

Vandaag heb ik een 2e consult gehad bij dr. Verdonck en dat was erg fijn.

Ik ben er uit!

Ik word woensdag 11 oktober 2017 geopereerd in het nieuwe Belgian Beauty Clinic in Diest (België). En ga waarschijnlijk kiezen voor Sebbin 300cc high profile (high cohesive). Maar daar ga ik nog een paar nachtjes over slapen...

Dus @Desert-Rose: je mag ook mijn titel van het topic aanpassen :) 

Link to comment
Share on other sites

@Nicoline_W goed om te horen dat je ook bij Verdonck zo'n goed gevoel hebt! Je wordt net 2 daagjes voor mij geopereerd, ik ben de 13e oktober bij Dr Verdonck aan de beurt. Op wat voor maat schatte hij dat je uit komt na je operatie? Ik zelf ben 164 cm en weeg 58 kg. Nu ook een A na twee zwangerschappen en hoop met 355 cc Motiva Full op een kleine D uit te komen.

 

Wat voor formulier  moest je ondertekenen bij Dr Verdonck bij t nemen van een grotere implantaat? 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Nou..... today is the day!!

 

Alles is geregeld en gedaan:

- ik ben nuchter

- tasje met eten staat klaar

- voor het 'laatst' (voorlopig) gedoucht

- voor-foto's gemaakt

- kussens liggen klaar in mijn bed

- kids uit logeren 3 dagen

- warme kleding aan (met een vest met ritssluiting)

- € 40 cash mee voor de borstband

- route naar Diest helder

(hoezo niet autistisch :D)

 

Ik heb er onwijs veel zin in en zal (zodra het een beetje kan) een update geven hier op het forum. 

 

X

Link to comment
Share on other sites

1 uur geleden zei Nicoline_W:

Joehoe! Ik heb ze!!

Binnenkort een klein verslagje van vandaag... nu effe chillen, X

Van harte gefeliciteerd met je nieuwe boobs. Nu lekker gaan herstellen. 

 

Xx Jaydee 

Link to comment
Share on other sites

Mijn operatieverslag (woensdag 11 oktober, Verdonck, Belgian Breast Clinic):

(172 cm, 58 kilo, 70A/70B voorsituatie, ik kies voor Sebbin 300cc high profile met een projectie van 5,6 cm)

 

De vrijdag voor de operatiedatum kreeg ik een mailtje waarin mijn operatietijd stond. Fijn, om 09.00 uur ben ik aan de beurt: de eerste van die dag! Dat scheelt weer met nuchter blijven!. 

 

Onderweg

De wegen in België zijn echt belabberd en er staan veel flitspalen. TIP: Zorg dat je navigatie bij je hebt.

Toen we er bijna waren zagen we het mooie witte gebouw (in Diest) al liggen. Dit was voor het eerst dat ik hier kwam. De beide consulten heb ik in het woonhuis in Tessenderlo gehad.  

 

Aankomst in Diest

Alles ziet er spik en span uit, splinternieuw. Dat geeft een fijn gevoel. 

In de wachtkamer mochten we even wachten en heb ik flink lopen ijsberen. Manlief moest ik na 10 min al dag zeggen want ik werd door verpleegkundige Stéphanie meegenomen. 

 

Voorbereiding op operatie

Ik moest me uitkleden tot op de onderbroek en mijn kleding in een kluisje leggen. Daarna maakte ze van alle kanten de 'voor-foto's. Ze checkte wanneer ik voor het laatst iets had gegeten (21u dag ervoor) en dat was oke. Ik hoorde later van manlief dat er een andere meid na mij tóch die ochtend een slok water had genomen en terug gestuurd werd naar de wachtkamer. Daar moest ze nog 2 uur wachten voordat ze weer aan de beurt was. TIP: zorg dat je echt nuchter bent. 

In dat 'kleedkamertje' kreeg ik ook al een infusie geprikt van Stéphanie. Vervolgens kwam dr. Verdonck met zijn stift alles aftekenen. Liggen met amen wijd, rechtop zitten, weer liggen, krom zitten. De lijnen stonden. Dit was ook het moment dat we samen het volume afspraken. We kozen voor 300cc. Dat is meer dan genoeg. Ik zou er altijd meer van kunnen maken (voor een feestje) met een push up BH maar nooit 'wat vanaf kunnen halen' (voor bij het sporten). "Tot straks in de OK." Wat voelde ik me blij met mijn keus voor deze chirurg!

 

Mee naar de OK

Ik kreeg een fijne badjas waarna ik samen met een OK-assistente naar de OK liep. Ik kwam geen andere meiden tegen en alles was netjes en sereen. In de OK stonden wat meer mensen klaar en werd er vanalles gedaan rondom mij toen ik daar 'neergelegd' werd met mijn armen wijd. De anesthesiste stelde zich voor en checkte nog even mijn longen voor de zekerheid. Die waren schoon. Zij sloot het narcose-middeltje aan op mijn infuus. Ik voelde me binnen 30 sec een beetje dronken worden. Dat klopte. Vervolgens werd er een mondkapje een paar cm boven mijn neus en mond gehouden waarna ik me niets meer kan herinneren.

 

Uitslapen na de operatie

Ik herinner me alles weer toen ik in een heerlijk bed onder een warm dekbed wakker werd. Er liepen wat verpleegkundigen om me heen en ik vroeg hoe laat het was. 09.50 uur. Huh, dan is het al achter de rug realiseerde ik me in een flits! 

Ik keek naar beneden (onder het dekbed) en zag inderdaad een bobbel, het was niet meer plat, verband (zoals ik dat hier op het forum al voorbij had zien komen) en het voelde alsof er een kind van 15 kilo op mijn borst zat. Op dat stuk tussen mijn borsten en mijn keel. Daardoor kon ik moeilijk door mijn longen / borstkas ademhalen en werd ik gedwongen dat via mijn buik te doen. Dat is het eerste wat vervelend voelde. Zuchten lukte bijvoorbeeld niet. Het blauwe verband zit zo strak om het bovenste deel van de romp heen dat je daar amper kan bewegen. 

Verder voelde ik geen pijn. Ik was vooral heel sloom, en hield liever mijn ogen dicht. Om de 10/15 minuten kwam er iemand lief vragen hoe het met me ging. Ook dr. Verdonck kwam nog langs om te vertellen dat de operatie goed gegaan was. Fijn!

Stéphanie vertelde me ook nog dat ik (meteen na de operatie) heb gekeken naar het eindresultaat, maar... dat heb ik helemaal niet opgeslagen! Weet ik NIETS meer van! Zo bizar! 

Hier in die uitslaapzaal heb ik 1,5 liggen doezelen. Af en toe werd er een nieuwe meid de zaal opgereden in een rolstoel en in het bed gelegd. Tussen alle bedden hingen van die half doorschijnende gordijntjes. Ik vond het wel een fijn idee om daar met meerdere meiden te liggen die hetzelfde mee hadden gemaakt als ik. Toch had ik de puf niet om met de te kletsen ('door' die gordijntjes heen). 

Na 1,5 uur vond Stéphanie het wel tijd worden om mij naar huis te laten gaan. Het was 11.30 uur. Ze hees mijn broek aan en hielp me rechtop in bed. Op de rand werd ik plots zo misselijk en had braakneigingen. Doordat ik nuchter was kwam er niets, maar ik moest dus weer terug gaan liggen. In mijn vinger kreeg ik een prikje met spul tegen de misselijkheid en via het infusie kreeg ik een zakje toegediend met suikeroplossing. Na een half uur (om 12.00 uur) zat dat hele zakje er in en voelde ik me echt wakker, fit en klaar om te gaan. 

Ik moest zelf naar de wc daar in die uitslaapkamer en werd in een rolstoel naar de wachtkamer gebracht. Daar was manlief weer!

 

Terug naar huis

In de auto terug naar Eindhoven (ongeveer een dik uur rijden) voelde ik me sloom. Alle drempels en rotondes voelde ik wel maar het deed geen pijn. Ik voelde dan als we bijvoorbeeld naar rechts draaiden, dan de implantaten naar links drukten in mijn borsten. Een maf gevoel.

Wow, er zat gewoon vorm in mijn vest... dat was die ochtend nog niet! Ik was zo blij!!

Meteen wat aapjes gestuurd naar meelevende (schoon)ouders en vriendinnen.

 

Thuis

Thuis (12.30 uur) heeft manlief alle medicijnen gehaald bij onze apotheek: paracetamol, ibuprofen, maagbeschermer (genoeg voor 10 dagen). En nog antibiotica (voor 3 dagen). Vervolgens heb ik meteen het 'juiste' tijdschema van @best_boobie uitgekozen en de reminders in mijn telefoon gezet. 

's Avonds had ik niet veel zin om te eten. Ze adviseerden ook licht verteerbaar voedsel: cracker, gekookt eitje, bouillon.

Na het eten nog een kort wandelingetje buiten gemaakt (met kleine stapjes en heel rustig aan) en daarna gaan slapen. Ons elektrisch verstelbare bed heb ik half omhoog gezet want helemaal plat liggen is echt pijnlijk voor de wondjes.

Het lukte me om 2x 3 uurtjes te tukken. Alle spulletjes die ik 's nachts nodig kon hebben (fles water, para, telefoon) had ik onder mijn dekbed naast mijn heup neergelegd zodat ik niet met mijn armen hoefde te reiken naar mijn nachtkastje. Heel handig.

 

Verder...

Verder merk ik ook dat ik met mijn schouders wat krom loop om zelf zo min mogelijk spanning op mijn nieuwe borsten te zetten. Die zit er namelijk al genoeg op!

Verder vloog dag 2 ook voorbij: veel gedronken, wat tv gekeken, dutje gedaan, medicijnen ingenomen, 3x buiten gewandeld, veel telefoontjes gehad.

En het is nu 's nachts, tussen dag 2 en dag 3 in. Ik heb net een stuk van 2 uur en een ruk van 5 uur geslapen. Blij mee. Maar na die lange ruk voelde het alsof mijn hele lijf vast zat. Je kan maar in 1 houding liggen. Voelde helemaal stijf. Daarom ben ik er naar even uit gegaan, om wat te bewegen. 

Ik zal blij zijn als dag 3 er ook op zit! Dan schijnt het zwaarst achter de rug te zijn.

 

Nou girls, dat was het. Voor veel van jullie herkenbaar, voor anderen misschien een wens die binnenkort gaat uitkomen. Ik zal hier gauw wat foto's plaatsen! Laat horen als je mee wilt kijken!

Take care, X

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.