Jump to content

Bh's shoppen! Maat, pasvorm en tijd?!


Recommended Posts

Beste borstenforum lezeressen,

 

Eindelijk heb je je nieuwe borsten en zou je volgens dokters advies na 6 weken en bh kunnen dragen, dat word shoppen! Ik lees het zoveel op het forum en zie zoveel foto's voorbij komen van trotse meiden met hun eerste "collectie" nieuwe bh's. Maar de teleurstelling is groot als je er na een paar maanden achterkomt dat ze te klein zijn omdat je borsten veranderd zijn. 

 

Uit eigen ervaring weet ik dat je echt pas kan zien welke maat je hebt wanneer je +/- 3 tot 6 maanden po bent. En ja, dat klinkt super lang, ik weet het. De protheses moeten echt hun plek gaan vinden in je lichaam en dat heeft echt tijd nodig. 

 

Mijn advies is dus koop je niet gek voordat je borsten echt zijn plekje hebben gevonden, ook al is het moeilijk maar het is echt zonde. 

 

Wat ik ook vaak voorbij zie komen, en zelf heb ervaren, is dat veel lingerie winkels het verkeerde advies geven over maat en fitting van een bh. O.a. Hunkemöller en Livera zijn naar mijn idee niet echt specialiste of je moet net de juiste treffen. Daarom vind ik het belangrijk dat je zelf weet hoe een bh moet zitten en welke maat. Ik heb hieronder een link geplaatst die duidelijk aangeeft waar je op moet letten. 

 

https://www.lace-lingerie.nl/page/fitting

 

De belangrijkste vraag die iedereen natuurlijk heeft is welke maat heb ik nu eigenlijk? Daar ben ik ook lang naar opzoek geweest om dat uiteindelijk uit te puzzelen. Je maat uitrekenen via een tabel of site klopte bij mij nooit en ben ik van mening dat je echt naar een gespecialiseerde zaak moet gaan die jou kunnen helpen. Volgens een tabel heb ik maat 80E maar ik werkelijkheid heb ik 75G. Is niet gek dat er zoveel vrouwen met de verkeerde bh maat rondlopen. 

 

Mijn laatste advies is, koop niet te goedkope bh's. Je hebt tenslotte ook veel geld uitgeven om mooie borsten te krijgen maar dat betekend wel dat je ook grotere bh's nodig hebt. En goede bh's kosten eenmaal wat meer geld. Ikzelf ben ook begonnen met Primark en Hunkemöller bh's maar ik kreeg echt last van mijn borsten en ze zaten mij nooit echt lekker. Nu ik ben overgestapt naar de wat duurdere merken merk ik echt zoveel verschil. Pasvorm is veel mooier, zitten super comfortabel en de ondersteuning is erg prettig. 

 

Al met al heb ik er zeker een half jaar over gedaan om er echt achter te komen welke maat, pasvorm en merken voor mij het beste zitten. En door miskopen erachter komen wat dus niet goed is. 

 

Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben en ik jullie de miskopen kan besparen. 

 

Have fun shopping! 

 

P.S. Mocht je in de buurt van Rotterdam komen ga eens langs bij Super Bra, daar ben ik echt fantastisch geholpen! 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.