Jump to content

tips voor arts hersteloperatie BVK, na operatie 2 verschillende cup maten


Desi

Recommended Posts

Hallo,

 

Ik zou mij eerst even kort voorstellen,

 

Ik ben Desi en ik ben 27 jaar ,

 

begin december 2016 heb ik ( na zeker 10 jaar de voor en nadelen tegen elkaar afgewogen te hebben :P) uiteindelijk een borstverkleining laten doen, hiervoor ben ik terecht gekomen in het Rijnstate ziekenhuis. Ik zou van een 65 F naar een 65 C gaan... ( als ik groter dan een C wilde , ging hij niet akkoord en kleiner ook niet ...  gelukkig was mijn doel ook een C )

 

De operatie is goed verlopen, alleen daarna had ik wat problemen met het herstel,

 

( 3 weken geen 'goede' bh gehad, omdat die er volgens de PC niet was, na 3 weken kreeg ik van de verpleegster een site om een goede bh te bestellen )

( onderhuidse litteken ging ontsteken )

( overigens ziekenhuis en personeel als zeer onvriendelijk ervaren , bij pijnklachten ,( ik mag geen pijnstillers) zeiden ze doodleuk, ja wie mooi wilt zijn moet pijn lijden terwijl de operatie een medische noodzaak betrof ... )

 

Nu een half jaar herstel blijkt dat ik op zeker minimaal een D cup uitkom ( niet heel erg, want 100%garanties krijg je nooit helemaal ;))

Wat echter wel een probleem is, is dat nu na 6 maanden mijn rechterborst zeker meer dan een cupmaat groter is dan de linker ( E/F  terwijl de andere denk grote D is ) . Nu heb ik het probleem dat ik geen passende en goed ondersteunende bh's kan kopen simpelweg omdat die er niet zijn. Ik draag nu of een D waarbij de rechterborst er half uit ligt , of m'n operatie bh...

 

Vandaag terug geweest bij PC, en hij is zeer tevreden over zijn eigen werk, luistert totaal niet naar mij en mijn vraag; wat was ;

'kan de rechterborst aangepast/ verkleint worden naar de grootte/vorm van de linker borst'?

 

Hij wilt alleen een nieuwe snee maken onder de borsten en ze zo strakker naar beneden trekken... wat mijn probleem niet oplost omdat hij ze hierbij beide wilt verkleinen en niet wilt inzien dat de rechterkant groter is, en het mij voornamelijk daar om gaat. Dus dan heb ik uiteindelijke kleineren borsten met nog steeds een verschil in maat ... :wacko: wat daarbij komt is dat de tepels dan ook naar beneden getrokken worden en dat lijkt mij er dan vreemd uitzien, ook omdat hij de tepelhof verder niet aanpast ( die staan ondanks de verschillende maten wel op gelijke hoogte)  ook durft hij het niet aan het opnieuw te doen omdat de kans op complicaties te groot is.

 

Maar als ik alleen rechts op deze manier laat doen ( snee in onderkant)  zit er weer een verschil in tepelhoogte met links, dan zouden ze links nog kunnen vergoten als andere optie... denk ik? Heel veel vragen en ik kom er niet uit haha.

 

Nu heb ik met hem afgesproken ergens anders een second opinion te laten doen  en daarna een PC te zoeken die een goede 'herstel / correctie operatie' wilt doen ( iig aan de rechter kant ), want hij zag wel in dat het vertrouwen in hem weg was. 

 

 

Alleen nu mijn vraag wie weet waar je een goede second opinion kunt laten doen en wie weet/ kent een arts die gespecialiseerd is in herstel of correctie operaties na een borstverkleining ?? Het liefst omgeving Arnhem want daar woon ik...

 

Alvast bedankt!

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

@Desi Hai en welkom op BF :) 

 

Jammer dat het resultaat niet is waarop je had gehoopt en nu een SO moet ondernemen. Ik denk aan 2 PC's die gelijk in mij opkomen en de expertise ( borstreconstructie) in huis hebben; Dr. Nio of Dr van Selms. Beiden werken in het OLVG te Amsterdam. Welliswaar niet vlakbij maar zou niet selecteren op afstand maar op hun kundigheid. Je kunt de zoekbalk erop naslaan en lezen dat veel dames hier op SO gaan. Wel zoeken op SLAZ of OLVG! 

 

Succes xx

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.