Ga naar inhoud

BH passen


nachtuiltje

Aanbevolen berichten

BH's passen

Veel vrouwen dragen de verkeerde maat bh. De meeste daarvan hebben een te grote omvang en een te kleine cupmaat. Hierdoor worden uw borsten niet alleen slecht ondersteund, ook uw houding wordt daardoor minder goed. Een goed passende bh zorgt ervoor dat uw silhouet beter uitkomt en zorgt dus voor de juiste rondingen op de juiste plek. Het personeel van een lingeriezaak weet waar het over praat en kan u dus helpen om de juiste maat te vinden. En tot uw verrassing zult u vaak merken dat u een grotere cupmaat hebt en smaller rond de borstkas bent dan u denkt. Met 1x de bh-maat opmeten bent u er echter nog niet, het is aan te raden om regelmatig uw bh-maat opnieuw te laten opmeten. Uw lichaam, en dus uw borsten, veranderen voortdurend. U bent afgevallen, gaan sporten, zwanger, weer een jaartje ouder geworden, voor al die redenen is het belangrijk om de juiste bh-maat in de gaten te houden! Daarbij willen we nog aantekenen dat het niet aan te raden is om zelf uw bh-maat op te meten. Het is namelijk erg lastig, fouten zijn snel gemaakt, waardoor u alsnog met de verkeerde maat thuis komt. En dat wilt u natuurlijk voorkomen. Vaak is het personeel getraind in het opmeten van uw maten en het uitkiezen van het juiste merk. Het ene merk is namelijk het andere niet en het merk waar uw vriendin zo enthousiast over is, kan bij u wel helemaal niet lekker zitten..

Hoe werken de maten

Op de meeste etiketjes staat het volgende:

•EU = Europese maat

•FR = Franse maat

•UK/USA = Engelse maat

In Nederland houden wij de Europese maat aan, dus de EU maat.

Borstomvang

Achter het land van de maat staat een getal, 75 bijvoorbeeld. Dit getal staat voor de borstomvang in centimeters. Let op: Vaak zult u zien dat zowel de Franse als de Europese maat wordt vermeld. De Franse maat is altijd 15 meer dan de Europese. Wanneer u twee getallen ziet staan, gebruikt u de laagste. Europese maten zijn altijd deelbaar door vijf.

Cupmaat

Dit staat op het etiket aangegeven met een letter, bijvoorbeeld B.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb het bij livera gedaan en die meten en die zien op hun lint,de maat die je dan hebt,heb het 3x gedaan(bij verschillende verkoopsters) en alle 3 klopte het bij,me bhmaat hihi en klopt toch wel,want hun maat die ze me geven,van hun merk bh,s passen ze als gegoten.

maar elk merk bh zit anders en past ene beter dan de ander,dus ja,je kan wel aan de gang blijven dan,maar zoals hierboven ook staat,eenmaal je borsten opmeten is niet juist,geregelt moet men het doen,omdat er verschillende factoren zijn waardoor je van maat kan zijn veranderd

Link naar reactie
Delen op andere sites



×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.