Maan

BV consult(en) gepland. Siliconen of Hydrogel? Bergman clinics of Velthuis?

Recommended Posts

Goedendag dames!

Bij deze wil ik mijzelf even voorstellen. Mijn naam is Maan, ik ben 27 jaar en heb voor mezelf eindelijk de keuze gemaakt dat ik voor een borstvergroting wil gaan. Vanaf mijn 17e/18e dacht ik hier al over na, maar heb dit niet gedaan omdat ik mezelf nog te jong vond. Ik heb een kleine A-cup. Opzicht ben ik best tevreden over de vorm van mijn borsten maar ze zijn heel klein waardoor ik altijd met een push-up bh loop waar veel vulling inzit. In bikini zie je amper borsten en als ik een leuk jurkje wil passen is er eigenlijk altijd stof over, waardoor ik ze nooit kan kopen. Wel vind ik het lastig om te snijden in een gezond lichaam, vandaar dat ik er ook zolang over heb nagedacht. 

Ik heb op dit moment 2 consulten gepland, een bij Bergmanclinics en een bij Velthuis. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik bij beide klinieken een goed gevoel heb. Op 19 januari heb ik een consult bij Bergmanclinics. Ik weet even niet bij welke arts ik dan terecht kom, maar bij deze kliniek heb ik ook niet perse een voorkeur dus dat maakt niet uit. Op 23 januari heb ik een consult bij Velthuis bij dr. Laura Moojen-Zaal. Voor haar heb ik specifiek gekozen omdat zij staat voor een zo natuurlijk mogelijk uitziend resultaat en daarbij ook een fysio-plan heeft opgesteld om ervoor te zorgen dat de spieren voorbereidt zijn op de operatie en her herstel hierna ook zo soepel mogelijk verloopt. Dit zijn beide twee dingen waar ik helemaal achter sta. 

Nu twijfel ik alleen over wat voor soort implantaat ik graag wil hebben. In eerste instantie dacht ik aan siliconen, omdat dit niet snel scheurt en dan ook niet kan lekken. Alleen heb ik de laatste tijd wel veel voorbij zien komen over het zweten van siliconen implantaten en dat er enkele gevallen zijn geweest die hier serieuze klachten door hebben gekregen. Ik weet alleen nog niet zo goed of dit daadwerkelijk door de siliconen in het lichaam komt en dat daarmee de kans op dit soort serieuze klachten echt verhoogt, of dat deze dames met deze klachten ze ook gehad zouden hebben als ze geen siliconen hadden genomen. Over Hydrogel heb ik gelezen dat deze geen schade kunnen toebrengen aan het lichaam, ook niet als deze gaan lekken omdat het biologisch afbreekbaar materiaal is. Maar de Hydrogel implantaat is van vorm rond, en mijn voorkeur zou eigenlijk naar anatomisch uitgaan. Moeilijk moeilijk! 

Ik ga vooralsnog de twee geplande consulten afwachten en hier mijn vragen stellen, mocht het zo zijn dat deze artsen niet/nauwelijks met hydrogel werken, kan ik altijd nog een consult bij een andere arts plannen die mij hier meer over kan vertellen. 

Ik hoor graag jullie mening en zal de komende tijd veel op dit forum gaan lezen. Ook hoop ik dat het mogelijk is om wat foto’s te bekijken van vrouwen die hydrogel implantaten hebben, deze zijn op het web namelijk lastig te vinden. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi hoi

Welkom op het forum!

Succes met je consulten, maar beide klinieken werken sowieso niet met hydrogel, dus daar hoef je je nu nog geen zorgen over te maken :)

Hydrogel wordt maar in een paar klinieken gebruikt in Nederland, en de beste optie is om ze dan te nemen bij het Olvg-west  (vroeger heette het slaz) en dan bij dr. Nio 

Stel je komt uit de buurt van Venlo, dan is dr. Visser uit de arenborghoeve nog wel een optie.

De andere 2 arsten die er in Nederland mee werken, staan op de zwarte lijst (google maar eens wat de zwarte lijst is) of hebben erop gestaan

Succes!!

De verhalen over hoe slecht siliconen zijn, worden ook wel heel erg overtrokken.  Ik zeg daarmee niet dat er niet mogelijkerwijs mensen zijn die problemen gekregen hebben door siliconen, maar ik kom zelf uit de zorg en weet dat er ook mensen zijn, die andere lichaams vreemde voorwerpen afstoten. Ook zijn er zo ontzettend veel mensen die wél gelukkig geworden zijn van siliconen (ook ik, al 4,5 jaar,  en zonder klachten). 

Ik wil het niet badineren, maar lees je wel goed in voordat je een keuze maakt. 

Xx BB 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welkom op het forum!

Via de zoekbalk rechts kun je wel wat informatie vinden over hydrogel volgens mij. Sommige leden hebben het album openbaar staan, maar enkele privé en dan kun je ze een berichtje sturen. Ook bij foto album kun je zoeken naar hydrogel en zie je de foto's die openbaar zijn.

Ik heb morgen een consult bij dr. Laura Moojen-Zaal en 2 februari bij dr. F. Straten. Over het zweten begin ik nu toch ook wel na te denken / zorgen te maken. Van mezelf ben ik niet allergisch aangelegd, misschien dat dat ook nog wel scheelt? Je kunt het ook altijd aankaarten bij de pc, maar ik vermoed dat je een antwoord krijgt dat het allemaal wel meevalt?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Best Boobie, 

Bedankt voor je reactie :) Goed om te weten welke artsen een goede optie zijn bij hydrogel. 
Je hebt gelijk dat de klinieken waar ik nu naartoe ga niet met hydrogel werken, ga deze consulten ook eerst rustig afwachten en daarna wellicht nog een ander consult plannen bij een kliniek waar ze er wel mee werken. 

Fijn om te horen dat jij al zo lang van je boobies mag genieten zonder klachten! En met jou natuurlijk nog vele anderen zoals ik ook al lees op het forum :). 
 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Ellen125! 


Bedankt voor de zoek-tip! 

Heel veel succes en plezier morgen bij het consult. Wellicht aan Laura Moojen-Zaal vragen hoe zij denkt over zweten van siliconen? Laat me weten hoe het is geweest :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Graag gedaan :) 

Dankjewel zal wel goed komen denk ik. Mijn gevoel gaat op basis van verhalen op het forum meer uit naar Straten en de prijs is daar ook gunstiger. Maar ik wil vooral haar mening weten omdat ze altijd voor heel natuurlijk gaat en de 1e keer een vrouw leek me ook wel prettig, haha.

Ja ik ga haar zeker vragen over het zweten (heb een heel A4tje vol met vragen). Zal je wel een berichtje sturen als ik wat meer weet of even raggen in een berichtje zodat je deze voorbij ziet komen bij je meldingen. 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Maan,

 

Ik heb vanavond mijn consult met dr. Laura Moojen-Zaal gehad. De update zal ik in mijn eigen topic plaatsen. Over het zweten had zij het volgende te vertellen:

 

Het lekken van silicone kwam met name voor bij de vloeibare siliconen protheses die vroeger werden gebruikt. Bij onder andere mentor zit er nu een extra laag om de prothese om ze beter te beschermen. Mentor heeft enkele onderzoeken gedaan waarbij siliconen bij ratten werden ingespoten en deze bleven op de zelfde plek en gingen niet naar andere plekken in het lichaam. Dat er nu vrouwen zijn die last hebben van de silicone komt grotendeels doordat zij gevoelig zijn of last hebben van een auto-immuun ziekte. Indien je weet dat je dat hebt of heel allergisch bent aangelegd dan kun je daar last van hebben met een borstprothese net zoals dat je last kunt krijgen van een prothese in je knie op heup krijgt. De meesten vrouwen hoeven zich er dus geen zorgen over te maken :) 

 

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Ellen! 

Bedankt voor het uitgebreide antwoord :)

Bedoelde Laura hiermee echt het lekken, als een siliconen implantaat stuk gaat, of ook het zogeheten ‘zweten’? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Maan,

 

Volgens mij bedoelde ze beide. Bij het zweten zouden dan volgens de verhalen siliconen loskomen en door je lichaam gaan zwerven. Dit is volgens haar bij de huidige protheses niet meer van toepassing omdat deze op dezelfde plek blijven zitten. 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alle siliconen zweten en gaan rond zwerven. Het klopt dat er maar heel weinig mensen daadwerkelijk last krijgen. Dat zei mijn pc Nio ook.  Voor mij is t een gevoelskwestie geworden dat ik liever voor hydrogel ga. Nio zei verder dat hydrogel heel natuurlijk voelt en ook heel zacht. Ik krijg 480cc monobloc hydrogel van pc Nio op 20-1-2017. 

 

Succes  met je keuze! Oh ja genoeg vrouwen op t forum die hydrogel hebben en dat t natuurlijk eruit ziet,  bijvoorbeeld @Klein poppetje en @sabbs

 

Groeten Daroe

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bij mij heeft Laura echt het echt verknalt. Ik heb 2 verschillende borsten, 1 echt uitgezakt. Waarschijnlijk heeft ze een spiertje geraakt waardoor t er niet uitziet. Ook is er een ontsteking bijgekomen waardoor ik lelijk litteken heb. Op mijn klachten reageert ze niet, ik word het bos ingestuurd. Wat heb ik spijt van mijn keuze voor haar! Reageerde in nagesprek echt hooghartig, vind het een hypocriet mens. Gepolijst vriendelijk als het haar uitkomt. Na betaling is de service weg.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeetje Marly001, 

Wat een heftig verhaal! Dan kijk je zo uit naar nieuwe borsten, en moet je dit meemaken. 

Ik lees inderdaad nu wel wat meer reacties dat mensen niet echt blij met haar zijn. Hmm dat maakt me wel wat onzekerder. Ik ‘kende’ haar alleen van een tv programma waarbij ze vrouwen een borstvergroting geeft en van het blog furrow.nl Hier is iedereen laaiend enthousiast. 

De rede dat ik graag voor haar wilde gaan is omdat ze in mijn ogen wel altijd voor een natuurlijk uitziend resultaat gaat, dat is iets wat ik graag zou willen. Ik lees wel veel; als je twijfelt pak liever iets groter. Maar dit hoeft persoonlijk voor mijzelf weer niet. En het fysio-programma eromheen staat me ook heel erg aan. 

Maar na het lezen van alle reacties begin ik ook wel te twijfelen hoor! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Daroe, 
Oh spannend, het is bijna zover voor je! 

Klopt het ook dat de maten van monobloc hydrogel en siliconen implantaten verschillen? Dat 480cc hydrogel veel kleiner is dan dat het bij siliconen zou zijn?

Bedankt voor de tips :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi!

 

Ik denk dat je vraag over projectie gaat (volume naar voren). Ja dat klopt, maar Nio zei dat hij meer projectie kan maken door een kleinere pocket te maken waardoor de hydrogel wat kleiner wordt en nog meer naar voren komt (meer projectie). Ik heb nu 75B en met 480cc kom ik uit op een 75E.

 

Maar met andere siliconen ga je sowieso veel meer projectie krijgen, het is maar wat je net wilt.

Nio werkt met eurosilicone en nog met een andere? Mentor denk ik? Ik denk dat @best_boobiegoed kan toelichten. Zij weet bv precies welke siliconen de meeste projectie heeft.

 

Ik denk dat pc Nio wel aan te raden is, want hij is op het forum toch een van de beste pc's. Daarnaast heeft hij ook ervaring met hydrogel. Ik zou op intake gaan en je vragen stellen!.

 

Groetjes!

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites