Jump to content

Beetje in shock nav ontvangen operatieverslag, paar vraagjes!


Recommended Posts

Nu ben ik er vanuit gegaan dat ik tijdens m'n wissel de protheses weer voor de spier zou krijgen, tenzij dit niet zou lukken dan zou de pc het anders doen. Heb m na de operatie er nie over gehoord, voelde me zelf nie geweldig en bij de eerste controle sprak ik m maar heel even tijdens het verwijderen van het verband en alles door. Ik had de operatieverslagen opgevraagd en nu blijkt dat ie een dual plane pocket heeft aangemaakt.. Ben al 5 wk po dus echt veel kan ik er ni meer aan veranderen maar is t herstel heel anders dan bij voor de spier? Ik ging er ook vanuit dat t voor de spier was omdat ik gwn weer binnen twee dg van de pijn af was en in m'n hoofd had van de boel is opgerekt etc

Dual plane, zou toch wel iets van last van m'n spier moeten hebben gehad? En voor tillen staat voor de spier nie echt een beperking kwa gewicht dus droeg na drie weken m'n zoontjes weer.. Nu ben ik dus bang voor opnieuw kapselfractuur straks, hoe kan ik dit nu nog voorkomen? Niet ntl... Plus ik ben vanaf drie wk weer volledig alleen in het huishouden dus kan niet anders dan toch stofzuigen want we hebben een hond en drie katten en twee kleine kindjes.. Ik heb gewoon niemand die t kan doen en ntl doordat ik geen klachten heb/had t vanaf drie wk voorzichtig opgebouwd.. Nu is m'n herstel sowieso wel wat vlotter want mocht ook na drie wk gewone bh's aan n m'n band af vd pc

Twee punt nu lees ik dat de protheses intact waren maar er wel gel bleeding intra capsulair was... Heeft t gelekt? Als iets intact is kan dat toch nie of wel? Help!

Link to comment
Share on other sites

Allereerst denk ik dat je je geen zorgen hoeft te maken over dat kapsel. Je hebt silimed prothesen (ik neem aan de PUR variant) en die groeit vast binnen drie weken. Dus het tillen wat je gedaan hebt, en het huishoudelijk werk, is minder ernstig dan bij een ander soort prothese.

Wel is het natuurlijk niet zo netjes dat je PC niet even verteld heeft dat ze dual plane geplaatst zijn...

Gel bleeding is eigenlijk, dat er wat silicone door de envelop heen 'gezweet' is. Dit kan gebeuren bij prothesen, zeker als de envelop niet dik genoeg geweest is. In de loop der jaren is hier meer controle op gekomen, en daarnaast is het merk afhankelijk, hoeveel laagjes de envelop heeft. Door deze gelbleeding is bij jou waarschijnlijk wel het extra kapsel ontstaan. Je lichaam heeft op die manier gereageerd op de siliconencellen, die vrij kwamen. Het grote geluk van de kapselcontractie bij jou, is dus, dat je lichaam de siliconen allemaal gevangen hield in het kapsel. Zo heeft het zich niet door je lichaam kunnen verspreiden.

Denk dus dat je niet in shock hoeft te zijn :)

Xx BB

Link to comment
Share on other sites

Sorry, nu snapte ik pas was je bedoelde. Ik heb ook dual plane. En ik vroeg me juist af of ik de protheses niet voor de spier had gekregen omdat ik totaan geen pijn heb gehad vanaf dag 1. En daarbij, kapsel door gewicht te dragen? Ik dacht dat kapselvorming iets was waar je niets tegen kon doen? Ik ben nu een week po en kan haast alles weer. Ik lees met je mee betreft herstel enzo. Want ik ben supertevreden maar heb toch een paar vraagtekens. Vooral hoe het komt dat ik totaal geen pijn heb? Of heb ik gewoon geluk? Ik hoop iig dat jij snel duidelijkheid hebt!

Link to comment
Share on other sites

Vreemd dat je het niet wist, ik heb juist het idee dat ze bij mij ook achter de spier zijn geplaatst, vooral omdat ik juist een langzaam herstel heb en ook lang duurt voordat het mooi op de plek zit. Maar weet dat mijn pc eigenlijk nooit achter de spier plaatst.

Krijgt iedereen een operatieverslag? Of moet je daar specifiek om vragen, heb namelijk ook aardig wat vragen en wil het verslag ook inzien.

Trouwens dual plane. Dan worden ze zeker nog groter, ik lees alsmaar voor de spier niet en dat vind ik jammer heb nog steeds de hoop dat ze groter gaan worden. In ieder geval voor het oog.

Link to comment
Share on other sites

Dankjewel bb voor je uitgebreide reactie en de tijd die je weer eens voor me hebt genomen

Lief van je

Het stelt me gerust maar had het graag geweten, Miss heb ik het wel nie allemaal even goed gevolgd.. Maar enige wat me bijstaat was dat de protheses in tact waren maar wel al het kapsel verwijderd moest worden en dat dat extra veel tijd in beslag nam

Miss moest ik daar uit afleiden dat voor de spier niet meer mogelijk was, dunnow.

Ga iig 15 sept weer op controle dan zal ik het nog eens bespreken.

Als de protheses vast zitten met drie weken gaan ze nie meer ploppen / veranderen kwa vorm / grootte? Of staat dat los van elkaar?

Essay geen idee maar ik heb maar twee dg pijn gehad met ook echt alleen omhoog komen en verplaatsen en dat was t.. Eerste X idem dito

Ik heb wat mezelf betreft alleen de eerste dagen hulp nodig gehad, ml heeft alleen de kids en het huishouden voor drie wk overgenomen

Ik was vooral erg moe en wilde de rust nemen zoals voorgeschreven

Link to comment
Share on other sites

Ik heb t moeten vragen, je krijgt het niet standaard hoor, de pc moet daar ook toestemming voor geven alvorens de medisch assistente het me toe kon mailen

T paspoort is ook eindelijk onderweg!

Je zou t nog eens kunnen vragen heanne maar meestal als j genoeg weefsel hebt plaatsen ze gwn voor de spier volgens mij

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.