loulou1

loulou1 : 16 januari 2015 : Dr. van Selms : SLAZ

Recommended Posts

Ik ben nieuw op dit forum. En heb überhaupt nog nooit wat op een forum geschreven dus ik ben even zoekende hoe het allemaal werkt.

Al zeker een aantal jaar denk ik na over een borstvergroting nog steeds ben ik nog niet helemaal zeker. Je snijdt toch in een gezond lijf.

Mijn moeder is overleden aan borstkanker en zelf heb ik vrij recent laten uitzoeken of het een erfelijke soort was. Gelukkig was dat niet het geval.

Maar ik ben nog steeds een risico dus moet ik elk jaar een mammografie.

Ik heb geinformeert of een borstvergroting verder onderzoek zou belemmeren maar dit was niet geval. Dus eigenlijk zou niks mij nog moeten tegenhouden

Nu heb ik een a cup en bh's irriteren heel erg dus die draag ik liever niet.

Via mijn huisarts ben ik doorverwezen naar het slaz en heb een fijn gesprek gehad bij dr Selms.

Dokter Selms dacht aan een kleine c cup wat. Wat dacht ik zou uitkomen op 325 cc achter de borstspier.

En van de week ben ik bij de Bergman clinic geweest en heb daar een heel prettig gesprek gehad. In het volgende consult gaan we uitgebreid in op welke prothese en wat voor cup, maar hij dacht aan ronde prothese ook achter de borstspier.

En ik heb nog geen idee of dit nou een gladde prothese is of een ruwe.

Dus mij grootste twijfel is nu waar ga ik het doen als ik het doe.

In het ziekenhuis zal het zo'n `€1000 goedkoper zijn.

Wie weet is er iemand op dit forum die mij kan helpen met mijn keuze?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Ava

Ik zou gewoon voor het ziekenhuis kiezen als je daar een fijn gesprek gehad hebt!

Ik ben zelf ook geopereerd in het SLAZ, en ik vond het juist wel een 'veilig' gevoel hebben om in een ziekenhuis geopereerd te worden, ik ben ook goed verzorgd door de lieve verpleegsters.

Mijn chirurg werkt ook een een privékliniek, maar daar is het inderdaad een stuk duurder.

Het zal er daar allemaal wat mooier en chiquer uitzien, maar je wordt door dezelfde arts geopereerd dus ik zie dat echt als geldverspilling haha, van dat geld kan je een hoop andere leuke dingen doen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik ben een grote voorstander van een ingreep in het ziekenhuis... zo heb ik het zelf ook gehad en ben echt blij dat ik deze keuze heb gemaakt. Een hele dag mocht ik daar blijven en kreeg alle nodige zorgen en dergelijke... plus ik moet pas 4 maanden later betalen ipv onmiddellijk...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben voorstander van een prive kliniek maar dat is ieder zijn mening he.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Ava

Waarom als ik vragen mag?

Een beargumenteerde mening heeft de topic starter meer aan, denk ik!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kies voor een zeer goede chirurg waarbij je je supergoed voelt en die tegelijk ook in ziekenhuis kan opereren, mochten er complicatie's zijn ... zo is mijn keuze ook gemaakt .

groetjes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het verschil in prijs is een btw dingetje ehb ik ergens gelezen. Dus daar zit het verschil in. Maar maak je keus door goed de comments hier te lezen en je gevoel te volgen!

Succes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi hoi

Ik zelf ben vorige week maandag in een Prive kliniek geopereerd en wel in Kliniek Heyendael.ik heb eerst wat dingetjes vergeleken en info opgevraagd.

Wat voor mij de keus was dat het erg dichtbij huis is en de chirurg Frans Straten staat zeer goed aangeschreven!

Hij is duurder dan Diana Gabriels ,maar de gesprekken en de nazorg is direct met de chirurg zelf en dat vind ik zeer prettig.

Ik weet niet wat het in een ziekenhuis kost maar ik heb 2980 betaald en dat is zonder de bh maar wel met een borstband die ik donderdag aangemeten krijg.

Ik kwam van een magere 85a en draag nu een sportbh maat 85D!! Dual plane geplaatst en mentor rond. Omdat ik bolling bovenin wilde..

Pijn heb ik niet gehad na de operatie omdat je een spiegel opbouwt in je bloed met de paracetamols.

Het enige wat ik ervaar is gespannenheid van mijn borsten en een beurs gevoel maar dat wordt na een paar dgn tot een week na de borstvergroting al minder!

Veel succes met het vinden wat jou het meeste aanspreekt. Neem vooral de tijd om je goed te informeren .

Groetjes daantje72

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi,

Mijn operatie datum staat vast 16 januari bij van Selms!

Ik ben afgelopen week nog geweest om te passen.

Het worden de monobloc hydrogel in de maat 320cc of 340cc. Op de operatietafel zelf kiest hij de uiteindelijke maat.

Ik heb nu maat 75A ben 1.65 lang en weeg 63 kg.

Eerder dit jaar heb ik al eens een consult gehad bij de Bergman kliniek en daar een pasprothese gepast van 280 cc en dat vond ik al best wel flink.

Maar het blijkt dat de monobloc wat minder bol zijn waardoor je toch sneller uitkomt op een maatje meer.

En zeker na alle verhalen te hebben gelezen op het forum ben ik nu toch om voor een maatje meer.

In gesprek met van Selms zei ik direct ik wil ze zo groot mogelijk tot dat het er natuurlijk blijft uitzien.

Van de 340 cc schrok ik wel maar hij verzekerd mij dat hij ze niet te groot zal maken als het niet bij me past. Ik vertrouw erop dat hij weet wat hij doet.

Ik kan van Selms trouwens echt aanraden ik ben 3 keer bij hem op consult geweest en hij heeft alle keren uitgebreid de tijd voor mij genomen en hij was het die mij op de monobloc heeft gewezen anders had ik waarschijnlijk ook gewoon de silicone genomen omdat ik niet beter wist.

Share this post


Link to post
Share on other sites

wat top loulou jouw verhaal! ben heel benieuwd straks! ik ben zelf ook eind feb bij dr selms aan de beurt!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Hey Lou lou, jij was gisteren aan de beurt zie ik! Gefeliciteerd met je boobs! Hoe is het gegaan?

Sterkte met het herstel!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi,

Bedankt voor jullie reacties!

Jeetje ik moest even bijkomen hoor.

Ik zit nu op dag 4 na de operatie en ik kan me eindelijk weer een beetje bewegen.

Ik was heel beroerd van de narcose zoals ik van te voren al had gedacht.

De operatie verder is heel goed verlopen. Ik moest mij om 9.00 uur melden in het ziekenhuis en werd uiteindelijk om 11 uur naar de ok gereden.

Van Selms kwam me net voor de operatie aftekenen en ik had nog even een kort gesprekje over de maat. Het zou of 320 cc of 340 cc worden. Hij vroeg nog een volle c cup toch? Uiteindelijk heb ik m vooral gevraagd te kijken naar mijn lichaam en dat het vooral niet te groot moest worden, opeens werd ik toch een beetje bang voor de maat.

Ik werd wakker en hij vertelde gelijk dat het toch de 320 cc was geworden. Meteen heb ik mijn borsten bekeken en ik was gelijk opgelucht het was goed zo pressies zoals ik voor ogen had.

Toch zien ze er bloot veel groter uit dan in een truitje dat blijf ik raar vinden haha.

Toen ik net wakker werd kreeg ik nog een rakketje dat zou helpen tegen de misselijkheid, maar bij mij deed het niet veel.

Alles wat ik dronk of at kwam er gelijk weer uit. Uiteindelijk ben ik maar gaan plassen zodat ik naar huis kon ik wilde alleen maar naar mijn eigen bed toe.

17 uur kwam ik thuis heb niks meer gegeten. Pas de volgende dag kon ik weer wat eten verdragen. De eerste 2 dagen die zijn wel echt het pijnlijkst. Ik merk dat zolang ik mijn paracetamol optijd neem het wel goed te doen is.

Van het ziekenhuis krijg je niet veel medicatie mee 4 pillen tramadol, paracetamol had ik al thuis liggen. Gelukkig had ik zelf nog een doosje tramadol 50 mg dus had ik wat extra.

Ik merk dat mijn rechter borst wat sneller zakt dan links hij is iets minder opgezet (bol).

Verder als ik voorover buk voelen ze soms raar nog dan voel je ze een beetje bewegen bubbelen niet echt een lekker gevoel.

Ook heb ik zo'n borstband die probeer ik echt zoveel mogelijk om te doen maar soms doe ik m ook een uurtje af want wat knelt dat ding zeg! Met eten bijv. dan gaat hij echt even af.

Douchen heb ik trouwens al gelijk de dag na de operatie gedaan. Dat mocht gewoon. Ik kreeg ook geen verband, ik heb twee pleisters onder mijn borsten en verder moest ik gewoon mijn bh aantrekken en borstband en zo mocht ik naar huis.

Hoe dan ook het valt niet mee maar ook niet tegen.Ik ben heel blij geweest met alle info die ik hier heb kunnen lezen een betere voorbereiding had ik niet kunnen hebben.

Nu moet ik gaan wennen aan mijn nieuwe borsten heel gek maar ook weer niet. Ik heb een goed gevoel over de maat. Nu maar hopen dat ze snel zacht worden en een wat natuurlijkere vorm gaan krijgen.

Groetjes


Ik heb trouwens voor en na foto's geplaatst!

Share this post


Link to post
Share on other sites