Jump to content

Leentje : 17 december 2010 : Dr. Hoogbergen : Velthuis Kliniek


Recommended Posts

Hallo,

Ik ben Leentje, 35 jaar oud, 3 kids. Al jaren baal ik van mn borsten. Zeker na de 3 kids. Ik wil er nu ook wel eens leuk uitzien in een zomerjurkje zonder allerlei vulling! :2:

Ik heb al een consult gehad met een plastisch chirurg in het ziekenhuis, maar na enig speurwerk op internet en dit forum heb ik ook een afspraak gemaakt in de Velthuiskliniek in Eindhoven. Tis wel je lichaam en je wil natuurlijk t beste resultaat! Deze afspraak is 9 april met Dr. Hoogbergen? Ik hoor graag alle ervaringen met deze kliniek en arts.

Gr. Leentje

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Hallo Leentje,

Ik heb ook een afspraak gemaakt bij de Velthuiskliniek in Eindhoven. Toch heb ik deze afspraak snel afgezegd. Er waren een aantal dingen die voor mijn gevoel niet klopte. Zowiezo moest ik 50 euro voor een consult betalen :blink: Dat vond ik eigenlijk erg raag geregeld!

Bovendien mocht ik niet alleen komen omdat ik onder de 21 was. Ik moest 1 van mijn ouders meenemen. Ook al zo'n rare regel waar de rest van Nederland zich niet aan houd.

Over het algemene plaatje kreeg ik dus geen goed gevoel over deze kliniek en heb ik eens gekeken op www.vgz.nl. Hier staan 5 klinieken door heel Nederland welke benoemd zijn als "voorkeursklinieken". Daar stond een kliniek bij die toevallig op 5 minuten afstand van mijn huis is. Ik heb eens verder gespeurd op de site en gegoogled op "voorkeursklinieken" en zo kreeg ik toch vertrouwen in deze kliniek. Het is namelijk zo dat het VGZ (en trouwens ook bij andere verzekeraars) de behandeling niet vergoeden. Omdat deze operatie toch best prijzig is, gingen mensen dus vaak naar goedkope klinieken waardoor er vele complicaties kwamen. Dit moest vervolgens wel vergoed worden. Daarom hebben de zorgverzekeraars 5 klinieken aangewezen als voorkeurskliniek en daar krijg je ook korting voor. De achterliggende gedachte is dus "als je het toch laat doen, doe het dan bij een goede kliniek zodat wij minder onkosten hebben". Ik krijg nu ook 600 euro korting!

Ik heb meteen een afspraak gemaakt en kon al binnen 2 weken komen voor een consult. Ik heb een heeel goed gevoel voor de operatie (op 12 april) en heb vele goede verhalen gehoord over deze kliniek. Misschien dat je er ook eens wilt gaan kijken. De kliniek heet Quole Waalre (ook wel Medisch centrum Waalre genoemd).

Succes met het hele proces! En als er vragen zijn dan hoor ik het wel!

Groetjes,

Nicole

Link to comment
Share on other sites

hey Nicole,

dat je moet betalen voor een consult vind ik niet meer dan normaal hoor. het is ook zijn of haar tijd die je gebruikt. en die moet betaald worden. of het veel is is een andere vraag natuurlijk..

en tja,regels zijn regels,wettelijk moet je gewoon 21 zijn (volwassen) voor die dingen dus ik vind het alleen maar goed dat ze daar op letten. je ouders blijven tot je 21ste wel verantwoordelijk.

en over die voorkeursklinieken,tja... persoonlijk kun je daar niet over oordelen denk ik... de een vind deze kliniek goed en de andere vind hem slecht. als JOUW gevoel maar goed is bij de kliniek die je uitkiest.

tuurlijk zit er wel verschil tussen goed en erg slecht maar je persoonlijke gevoel vind ik belangrijker dan zo'n lijst je hoor

liefs Patries

Link to comment
Share on other sites

En nogmaals ik hier Leentje,

welkom,en sorry dat ik in jou topic Nicole antwoord gaf.

En spannend hoor! Zag wel dat je Moontje nog geen antwoord gegeven had dus stel maar niet dezelfde vraag haha.. Kan je helaas niet helpen met info over de kliniek of arts,heb ik geen ervaring mee. maar er zijn genoeg dames hier die daar geweest zijn. zoek ze hier op op kliniek of arts?

Succes ermee,en ik lees je,

liefs Patries

Link to comment
Share on other sites

Hoi Patries en Moontje,

De PC in het ziekenhuis had t over anatomische protheses 280-320 cc onder de borstspier geplaatst. Later ben ik me er meer in gaan verdiepen en zie toch ook wel de voordelen van dual plane. Ik ben vrij slank van boven dus ik denk dat op de spier bij mij niet mogelijk is.

De Velthuis kliniek komt professioneel over. Ook de passessie die je krijgt tijdens het consult vind ik erg fijn. Dan krijg je toch een beetje een idee wat t gaat worden. :125:

In de topic Priveklinieken kan ik geen extra info over deze kliniek terugvinden, maar ik speur gewoon nog even verder.

Gr. Leentje

Link to comment
Share on other sites

hey Leentje,

ok.. fijn,dat je je er ook in kunt vinden. want voor hetzelfde geld wil je ronde of juist voor de spierplaatsing natuurlijk...

Ja joh,iedere kliniek heeft voor en nadelen. zoals ik al zei; als jij je er maar goed bij voeld! dat is het belangrijkste...

ga je nog bij andere op consult of ben je er al wel uit?

en misschien moet je bij operatieverslagen eens zoeken. succes meis,

liefs Patries

Link to comment
Share on other sites

Hallo Leentje!

Ikzelf heb ook mn bv gehad bij Velthuiskliniek maar dan in Hilversum.

Ik hoop dat je nog andere vrouwen tegenkomt die ervaring hebben met de PC van het Velthuiskliniek, zodat ze je hun ervaring kunt lezen.

Zo'n passessie is idd erg leuk, maar ook wel schrikken. Dacht echt van neee! zo groot hoeft het niet.Ineens heb je dan (enorme) borsten.maar na de bh met prothese even te dragen wen je er geleidelijk wel aan.wel grappig hoe dat dan werkt.Ineens veranderd de verhouding van je lichaam (mbt billen, buik en borsten).

Ik wens je nog veel suc6 bij je keuze voor het ziekenhuis of voor Velthuiskliniek.

liefs fjo

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hallo allemaal,

Nou, afgelopen vrijdag was t dus zover. Maar....het werd nogal een teleurstelling :103:

Ontvangst en voorgesprek met de consulente was allemaal prima. Toen kwam de PC. Even praten, daarna natuurlijk even kijken. Nu blijkt dat ik een thoraxafwijking heb. Klinkt dramatisch, vond ik. PC wil graag dat ik ernaar laat kijken door een specialist voordat we verder gaan. Dus geen passessie, geen advies. Dat viel ff tegen. BV begin juni kan ik nu wel vergeten. :103:

Op zich vind ik t wel goed, dat hij ernaar wil laten kijken, maar het kwam nogal onverwacht voor mij. Ik heb er nl. nooit iets van gemerkt en ook geen klachten dus. Deze PC is blijkbaar aan de voorzichtige kant en stuurt al snel mensen door. Half mei heb ik een afspraak in het ziekenhuis met de specialist. Dus wordt vervolgd........

Groetjes Leentje

Link to comment
Share on other sites

Oei Leentje, wat een teleurstelling... :unsure:

Wat is een thoraxafwijking? Een bepaalde vorm waarin je borstkas staat?

Nu, uitstel hoeft zeker geen afstel te zijn, toch?

Hou ons in ieder geval op de hoogte van hoe het je vergaat half mei!

Groetjes,

Sarah x

Link to comment
Share on other sites

Oei Leentje, wat een teleurstelling... :unsure:

Wat is een thoraxafwijking? Een bepaalde vorm waarin je borstkas staat?

Nu, uitstel hoeft zeker geen afstel te zijn, toch?

Hou ons in ieder geval op de hoogte van hoe het je vergaat half mei!

Groetjes,

Sarah x

Hoi Sarah,

Tis inderdaad de vorm van je borstkas. Aan 1 kant staat ie bij mij een beetje naar binnen. Daardoor lijkt ene borst ook kleiner dan de andere. Je moet wel heel goed kijken om t te zien hoor. Dat ie kleiner is, zie je wel, maar dat dat door de borstkas komt, was mij (en mn man) nooit opgevallen.

Uitstel is zeker geen afstel. Alleen gooit t wel mn planning in de soep. Het zal nu al snel december worden denk ik. Ik kan (en wil)geen 4 weken dansles missen namelijk en het wordt sowieso na de zomervakantie.

Komt absoluut goed hoor!

Gr. Leentje

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Hallo,

Daar ben ik eindelijk weer! Ondertussen ben ik bij de thorax chirurg geweest. De 'afwijking' is echt heel erg klein, het is dus absoluut niet nodig om hier iets aan te doen. Het heeft ook geen fysieke klachten tot gevolg dus ik ben helemaal goedgekeurd! :43:

Vrijdag 10 sept. heb ik mijn volgende intake bij dr. Hoogbergen. Ook de operatiedatum heb ik alvast vastgezet op 17 december. Duurt nog erg lang, maar dat is de enige periode dat ik lang achter elkaar vrij kan zijn.

Maar goed, ik heb er echt zin in! Het gaat nu eindelijk gebeuren!

Groetjes Leentje

Link to comment
Share on other sites

Hoi Leentje,

Gefeliciteerd met je datum. Zelf ben ik ook pas in december aan de beurt, de 23ste. Lijkt idd nog erg ver.

Ik heb ook gekozen voor Velthuiskliniek maar dan in Rotterdam. Kom er net achter dat mijn zorgverzekeraar ook 10 procent kortig geeft bij bepaalde klinieken, helaas niet bij die van mij...

Veel leesplezier hier op de forum.

Liefs,

Jas

Link to comment
Share on other sites

hoi leentje gefelicitterd met je datum voor je het weet is het December ik ga ook in de December voor een wissel vindt het best wel weer spannend 13 December is mijn grote dag ik kan niet wachten van 300cc na 400cc rond en missJ jij ook gefeliciteerd met je datum voor jou ook spannend er zijn toch nog die in December ga groetjes missheid

Link to comment
Share on other sites

Hallo allemaal,

Afgelopen vrijdag mn 2de consult gehad. Al mijn twijfels zijn weggenomen en ik heb er nu echt zin in. Het worden ronde protheses (250/275cc), dual plane geplaatst en ik hoop hiermee op een volle B, kleine C uit te komen.

De passessie was erg leuk, ik schrok er ook wel een beetje van. Vooral toen de consulente zei dat ik sportbh's in maat 80C en 75D moest kopen voor na de operatie. Nu weet ik wel dat ze dan nog behoorlijk gezwollen zijn, want ik wil toch eigenlijk niet op een D uitkomen. De twijfels beginnen nu al, maar ik mag altijd nog een keer terugkomen om te passen. De operatie is pas in december.

Nu nog aan mn ouders en schoonouders vertellen. Vind ik toch een beetje lastig.....

Groetjes Leentje

Link to comment
Share on other sites

Fijn dat je consult zo goed is verlopenen dat je er zin in hebt !!

Ohh, je moet het nog gaan vertellen!

Hoe denk je datze reageren??

Hallo,

Ik denk dat mijn ouders t wel begrijpen, maar natuurlijk niet nodig vinden. Maar ja, zij hebben geen idee dat ik er al jaren mee zit. Mijn schoonouders, tja, die hebben nogal makkelijk kritiek. Waarschijnlijk gaat mijn man het hen vertellen. We zullen t zien.

Het is ten slotte mijn lijf en als je wel borsten hebt, kun je t je ook niet voorstellen.

Gr. Leentje

Link to comment
Share on other sites

Tja het blijft altijd lastig he! Om zoiets te vertellen... Had ik ook, ik heb er weken zenuwachtig over geweest en uiteindelijk eerst tegen mijn moeder verteld! Die reageerde echt wel goed dus er viel een last van mijn schouder! Maar ze hadden het tch niet tegenkunnen houden! Mijn schoonouders weten van niks.. Daar vertel ik niks tegen! Ik denk dat als jij tegen je ouders zegt dat ze je al hee llang onzeker bent en je er echt gelukkiger van zou worden... dan begrijpen ze het vast wel :) het is gewoon niet leuk om geen borsten te hebben..

heel veel succes ermee, en laat je weten wanener je het hebt verteld ? liefs xx

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hallo,

Daar ben ik weer eens. Ik heb nog een 2de passessie gepland voor a.s. donderdag. Ff kijken of ik nog wel tevreden ben. De eerste keer leek het nogal groot, maar misschien nu niet meer.

Mijn man heeft t ondertussen aan zn ouders verteld en ze reageerden positiever dan verwacht. :152: Das al een opluchting. Nu mijn ouders nog.

Nog 5 weken........

GR. Leentje

Link to comment
Share on other sites

Hoi Leentje,

Gefeliciteerd met je datum.

Zoals je misschien al wist, ben ik ook door dr. Hoogbergen geholpen.

Ook ik twijfelde aan de cc's, omdat het tijdens de pas-sessie zo groot leek.

Ik vind dat mijn borsten nu wel wat kleiner ogen dan destijds tijdens de pas-sessie plus je bent natuurlijk geen grotere cup gewend, maar geloof me als je twijfelt ga voor de grootste, anders krijg je spijt!

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Hi Leentje,

Ook ik ben door dr. Hoogbergen geopereerd, een week geleden. Ik vind het een hele fijne man, sowieso ben ik erg tevreden over Velthuis Kliniek Eindhoven.

Ik twijfelde ook aan het aantal cc's. Ik heb lang tussen 2 opties getwijfeld en ben uiteindelijk voor de grootste gegaan, dus ik sluit me helemaal aan bij mama.

Ik heb er absoluut geen spijt van, ik vind ze nu al erg mooi. Ik wens je alle succes toe bij je 2e pas-sessie! Ga op je eigen gevoel af.

En weten je ouders het intussen al?

Groetjes, Maxil

Link to comment
Share on other sites

Hallo,

Gisteren mn tweede passessie gehad en nu heb ik geen twijfels meer. Het blijft zoals t is. Toen ik een maatje groter paste ging de aandacht helemaal naar mn borsten :1boobs: en dat wil ik niet. Dat past gewoon niet bij mij.

Mn ouders zijn ondertussen ook op de hoogte. Ze reageerden heel goed. :lol: Waren geïnteresseerd in de kliniek en beloofden de eerste weken ook regelmatig bij te springen.

Nu kan ik echt gaan aftellen.

Gr. Leentje :116:

Link to comment
Share on other sites

Ook even jouw topic doorgelezen!

Lekker dat je ouders zo positief reageren zeg. Mijn ouders willen er weinig van weten... Ze weten het wel maar voor de rest hebben we het er gewoon niet over. Mijn schoonouders reageren een stuk positiever.

Ik hou je topic in de gaten :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.