Jump to content

Wonka : 12 februari 2015 : Dr. Nio : SLAZ


Recommended Posts

Goedemiddag dames,

Iets kort over mezelf: Ik ben 26 jaar en heb inmiddels bijna mijn studie geneeskunde afgerond en al bijna 10 jaar hetzelfde vriendje.... We doen aan huisje en beestjes (twee konijntjes).... Dus alles zit helemaal snor!

Afgelopen zomer heb ik "eindelijk" naar mezelf durven toegeven dat ik het er toch wel voor over zou hebben om een iets meer vrouwelijk figuur te hebben. Ik ben niet ongelukkig met hoe ik eruit zie.... Ook niet heel erg ontevreden. Ik heb mij nu meer beseft: Waarom zou ik het mijzelf niet gunnen? De mogelijkheid is er.... waarom maak je er nou niet gewoon gebruik van?

Ik weeg 58kg, ik ben 1.75. Voor broeken heb ik meestal maat 38-40 en voor bovenkleding (34-)36... Cupmaat is... nouja, is dat uberhaupt een maat? ;-) 70(75)AA.

Er zijn twee zaken die het uitvoeren van een borstvergroting bij mij echter iets complexer zouden kunnen maken: Ik ben twee open hart operaties gehad in mijn leven en daardoor heb ik onder mijn borsten een groot litteken wat al twee keer is open geweest. De laatste operatie is ook niet ten goede gekomen aan het formaat van mijn borsten. Daarnaast is mijn hart niet zonder 'bijzonderheden', lekkende hartkleppen hebben zijn weerslag gehad op de pompkracht van mijn hartspier.

Ik benieuwd of er hier vrouwen zijn die ook een dergelijke cosmetische operatie hebben ondergaan terwijl zij eerder operaties in dat gebied hadden, hoe dat ging met het litteken. Etcetera. Weten jullie of er klinieken zijn waar ook specialisten zijn die een operatie bij een iets slechter functionerend hart zouden aandurven? Heeft iemand hier ervaring mee?

Ondanks dat ik mij 'opgelaten' voel over dit besluit... voel ik mij ook een beetje stom... Alsof ik niet kan waarderen wat ik heb (een prima functionerend lijf!).

Ik heb nog geen afspraken bij klinieken... ik moet er eerst met mijn ouders over praten en ik moet ook nog even sparen haha. Mijn plan van aanpak is om allereerst met mijn cardioloog te overleggen en met die informatie me te richten op de diverse klinieken.

Ik hoop dat ik uiteindelijk de trotse eigenaresse kan worden van een mooie B/kleine C cup... die (met de tijd) een beetje over mjin grote operatielitteken heen vallen (of er in ieder geval flink van afleiden ;-)).

Vriendelijke groet,

Wonka

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 192
  • Created
  • Last Reply

Stoer dat je dit wil gaan uitzoeken / laten doen! Geen ervaring mee, maar herken wel de 'stom' factor.... Idd een lichaam wat goed functioneert en ik ben ook niet eens helemaal plat, alleen leeggelopen haha. Maar net wat je schrijft... De mogelijkheden zij. er niet voor niets, dus als t kan, lekker laten doen en van een mooi vrouwelijk lijf gaan genieten! Zeker als t ook de littekens nog eens minder op zou kunnen laten vallen.

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Ik moet zeggen dat ik het goed vindt dat je deze stap gaat zetten, waarom niet helemaal lekker in je vel zitten als de mogelijkheid er inderdaad is.

Ik denk zelf dat jij je het beste in een ziekenhuis kan laten opereren en daar tijdens een consult vragen wat jouw mogelijkheden zijn.

Grappig, eindelijk iemand die net zo groot is en ongeveer net zo veel als ik weeg ( 1,75 en 57 kg )..

Ik blijf je zeker volgen, ik heb maandag mijn 2de consult en als het goed is 13 oktober de operatie.

Heel veel plezier en succes naar je zoektocht!

Link to comment
Share on other sites

Welkom op het forum!!

Stom is het zeker niet hoor. Hier op het forum begrijpen we juist heel goed dat je misschien toch iets wil laten doen. Ik was ook niet ongelukkig, maar kon niet zeggen dat ik het mooi vond ;)

Hoe het zit met jou hart kan ik niks over vertellen. Heel verstandig om het sowieso even met je cardioloog te bespreken. Ik zou ook in jou geval zeker meerdere pc's bezoeken. Ik snap dat de stap naar een operatie voor jou misschien net even wat anders ligt dan voor de meeste meiden hier.

Heel veel plezier op het forum en houd ons op de hoogte.

Link to comment
Share on other sites

Ontzettend goed van je dat je voor jezelf besloten hebt om hier informatie over op te zoeken en deze gedachten met je cardioloog te bespreken. Zo te horen heb je al best wel wat voor je kiezen gehad en dan is het natuurlijk super dat je lichaam nu prima functioneert en dat waardeer je ook enorm. Anderzijds is het ook Carpe Diem, misschien nog wel meer voor jou voor je gevoel, dan iemand die geen open hart operaties heeft gehad. Dan mag je toch ook alles uit het leven halen wat er in zit!! Dus als een PC jou een extra mooie "vrouwelijke touch" kan geven, is het zeker de moeite waard!! Ik was ook niet heel erg blij met mijn borsten, doch het maakte me niet extreem ongelukkig of zo. Na vele jaren wikken en wegen, met de gedachte: "maar ik ben tenminste gezond", heb ik uiteindelijk toch de "sprong" gewaagd.....Maar ik had nooit gedacht dat het me zoveel geluk & plezier extra zou kunnen brengen. Dus nu kan ik het iedereen aanraden, die daar toch wel mee zit!!

Wat betreft de mogelijkheden voor jou, ik hoop dat je daar snel duidelijkheid over krijgt!! Veel succes daarmee!!!

Link to comment
Share on other sites

Hee allen,

Morgen heb ik een telefonisch consult met mijn cardioloog. Hebben jullie nog tips voor dingen die ik niet moet vergeten te vragen?

Ik heb opgeschreven:

- Is het mogelijk qua narcose e.d.?

- Moet het in een ZKH?

- Zitten de implantaten in de weg voor beeldvorming van mn hart?

- Als ik nog een keer een hartOK moet, zijn de implantaten dan een belemmering voor de operateur?

- Is er een grotere kans op beschadiging van de implantaten bij een evt. volgende OK?

- Als het "mag", zou ik dan een brief kunnen krijgen voor een PC/anesthesie die mij gaan helpen?

Ik hoor graag van jullie?

(Moderator: zou u misschien de titel kunnen wijzigen naar iets van: Hartpatient met wens tot BV.... is misschien duidelijker)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Goedeavond meiden,

In het gesprek met mijn cardioloog heeft zij mij de operatie sterk afgeraden, niet vanwege het operatierisico, maar omdat de echocardiografie (hele belangrijke beeldvorming) dan waarschijnlijk niet meer uitgevoerd kan worden.

Ik heb een beetje wetenschappelijke literatuur gevonden... veel is het niet... wat haar standpunt onderbouwt. Verder ben ik met mijn beperkte kennis van echografie gaan lezen over de monobloc hydrogel implantaten en heb ik een aantal experts op dat gebied een bericht gestuurd (Dr. Kappel, Dr. Visser en Dr. Selms).

Vandaag heb ik een bericht van Dr. Selms gekregen waarin hij schrijft met cardiologen en radiologen te hebben overlegd en dat de monobloc hydrogel implantaten inderdaad de beste keuze zijn. Hij zegt dat ik dat maar met mijn cardioloog moet overleggen.... en dat ik welkom ben op zijn poli (hij moet natuurlijk ook geld verdienen ;-)).

Dus, ik wacht mijn cardioloog af.... en dan ga ik misschien ook wel mijn eerste consult plannen... In het SLAZ. En ik hoop nog van Dr. Kappel te horen, als zij terug is van vakantie eind september...

Spannend!!!

Link to comment
Share on other sites

Mijn cardioloog is helaas niet zo goed in reageren op emails. Als ik deze week niets heb gehoord ga ik even bellen naar de poli om aan haar secetaresse te vertellen wat ze in het SLAZ hebben gezegd en dat ik daar de 16e een consultafspraak heb staan :-).

Ik heb een heel goed gesprek met mijn pap gehad, en die zei: "Meis, waarom benader je het allemaal zo empirisch, het is uiteindelijk toch een emotionele beslissing". En gelijk heeftie!

Link to comment
Share on other sites

Hee meiden,

Over twee weekjes heb ik een consult bij Dr v Selms gepland, verwijzing van de huisarts al in de pocket.

Ik had betreffende de echocardiografie meerdere PC's in Nederland een email gestuurd... en vandaag kreeg ik een reply van Dr Kappel. Dat ze door de leverancier van monobloc hydrogel reeds was gebeld voor haar expertise en daarom al op de hoogte was van mijn consultatie in het SLAZ. De wereld van Monobloc Hydrogel is klein! haha. Nouja, nu alle dokters, leveranciers, etcetera allemaal met me mee denken... haha. Je krijgt wat voor elkaar.

Tot nu toe overigens niets dan postief. Alleen mijn cardioloog heeft nog niets laten horen.

Groetjes!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Hee vrouwen ;-)

Hier gaat alles zijn gangetje :-) en het lijkt erop dat ik het zowaar ga doen ;-).

Ik ben gisteren nog een hele tijd op de lingerieafdeling van de HM geweest... om allemaal 70A'tjes te passen.... maar het is het gewoon net niet!

Morgen heb ik een tweede telefonisch consult met mijn cardioloog, 3 november een second opinion bij dr kappel en dan in januari een 2e consult bij dr v selms en jaja, een operatiedatum! 16 februari. De week ervoor heb ik dan mijn scriptie ingeleverd en 4 weken erna mag ik afstuderen. Wat zal ik een mooi jurkje aankunnen zeg als ik mijn bul in ontvangst neem! :-D

Nu ga ik mij weken lang als een gek op mijn verslag storten... anders schiet de tijd niet op ;-).

Liefs

Link to comment
Share on other sites

Gaaf hoor Wonka, super stoer dat je de beslissing hebt genomen! Afspraken gemaakt en ook al een operatiedatum, joehoe! Begrijp ik het goed dat je sowieso bij Van Selms gaat, maar alleen nog maar even voor een second opinion bij dr. Kappel gaat?

Succes met alles!

Link to comment
Share on other sites

Hey, met veel bewondering je verslagen gelezen. Veel respect voor je.

Hier geen ervaring die je kan helpen maar ik volg graag je verhaal.

Veel succes!

Link to comment
Share on other sites

Dank jullie vrouwen!

Ik heb de 2nd opinion bij Kappel gepland om zeker te zijn van wat dr v selms bij heeft geadviseerd. Ik kan hoogstwaarschijnlijk bij haar niet geopereerd worden.... alleen in 'n ziekenhuis. Ik ben dus erg blij dat ik mij bij dr v selms goed voelde.

Nu aan de studie :-)

Liefs

Link to comment
Share on other sites

Hee vrouwen,

Het is vandaag allemaal iets ingewikkelder geworden!! ;-)

Gisteren ben ik voor 2nd opinion bij dr Kappel geweest, wat een heerlijk mens is dat. Ik had natuurlijk al email contact met haar gehad en gebeld en ze was ook al door de fabrikant gebeld over mij.... dus toen ik binnen kwam riep ze: "Wat leuk om je nu eindelijk echt te ontmoeten". Wie zegt dat nou, heerlijk gewoon.

Haar advies:

190-220cc Monobloc Hydrogel VOOR de spier. Zij zou niet groter willen plaatsen bij mij omdat ik dichter bij het borstbeen minder vet heb. Evt. kan dan met lipofilling wat aan de rimpels worden gedaan. Haar argumenten: Liever niet aan de spieren komen voor een cosmetische noodzaak als dit niet nodig is. De borsten vallen natuurlijker, wat bij mij nog extra waarde kan hebben omdat ik bij echografie dan de borst wat opzij kan duwen. En met de jaren zullen de borsten dan waarschijnlijk wat mooier gaan hangen (wat ik heel mooi vind, ik zo heel graag een beetje hang hebben).

En nou komt het: Ze heeft overlegd met de anesthesist en die ziet geen bezwaren tegen het opereren ondanks mijn uitgebreide cardiale voorgeschiedenis. Dus ik heb ook werkelijk een KEUS!! Wie had dat gedacht.

Dus qua maat kwamen ze aardig overeen 190-220 vs 220-240cc om op een B-cup uit te komen, wat ik ook wil. Ik wil gevormde kleine borsten in plaats van platte kleine borsten.

Dus wat nu?

Voor de spier of dual plane, dat is nu de keus, borsttechnisch gezien. En ziekenhuis of kliniek, is de keus, harttechnisch gezien. Lastig!!

Ik ben erg bang dat bij op de spier de randen te veel zichtbaar zijn, dat het een soort opgeplakte balletjes worden, dat zou ik echt heel jammer vinden. Hoewel ik dus wel een een iets mooier decollete aantrekkelijk vind klinken. En natuurlijk het feit dat ik dan een grotere kans heb op het slagen van echografie!!

Heeft iemand ervaring met lipofilling bij Dr Kappel? Betaal je dan bovenop de 4000 euro ook nog >2000 voor de lipofilling (per sessie?)..... Dat zou ook wel een heel ander financieel plaatje betekenen...

Lastig lastig....

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Hee vrouwen,

Nav mijn bezoek aan Dr Kappel heb ik haar gemaild en helaas nog geen reactie... maar hoe langer ik erover nadenk, hoe meer ik het idee van 'voor de spier' los laat. Ik ben toch wel echt bang voor randen, rimpels, zichtbaarheid. Dat zou ik erg jammer vinden. En dicht bij elkaar komen ze toch niet te staan, aangezien mijn bouw nou eenmaal niet zo is.

Omdat iedereen hier zegt dat je beter iets groter kunt kiezen dan iets kleiner, heb ik volgende week dinsdag een consultafspraak bij Drs Nio gemaakt. Ik wil toch nog graag van hem horen welke maat Hydrogel hij zou plaatsen, bij de wens 'goede B cup' en wat hij maximaal zou plaatsen, ook fijn om te weten. Hij doet nu ook steeds vaker hydrogel lijkt het en hij werkt ook in het SLAZ etc. Reden genoeg om hem ook nog te zien! En die 50 euro voor consult... op het grote plaatje is dat niks.

Dus ik ben heel benieuwd!

Kussens

Link to comment
Share on other sites

Consult is geloof ik 60 euro, maar dat zit er bij in als je geopereerd wordt daar.

Afgelopen maandag heb ik consult gehad en as donderdag wordt ik geopereerd door hem.

Link to comment
Share on other sites

Oww, even een tip, vraag een verwijsbrief aan je huisarts.

Mocht je daar niet geopereerd worden krijg je het consult vergoed door je verzekering, betaal je alleen je eigen risico.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.