Jump to content

Werken borstvergroting voor de spier


Recommended Posts

Hallo iedereen,

Ik heb een brandend vraag want ik lees dat iedereen een vrij lange herstel periode heeft van een aantal weken. Ik word 22 oktober geopereerd door dr. Kappel en ik krijg 295cc monobloc hydrogel vóór de spier. Zij heeft mij tijdens het consult gezegd dat ik na 1 week weer kan werken met mijn bijbaan in de zorg (daarnaast ga ik nog gewoon naar school). Ik werk gemiddeld 10 uur per week in de zorg (veel met mijn handen en armen bezig) en ik heb met mijn werk afgesproken dat ik tussen 1 en 3 november weer begin met werken.

Mijn vraag is dus nu (voornamelijk die protheses vóór de spier hebben) kun je na 1 week echt weer werken? Het zijn maar 10 uurtjes per week dus ik hoop het echt!

Groetjes Rosinha!

Link to comment
Share on other sites

Nee, dat is niet verstandig hoor. Zeker twee weken rustig aan met de armpjes....er staat zes weken voor dus hoe komt jou arts daarbij?

later krijg je spijt en dan kan je overnieuw beginnen met alle gevolgen van dien....

Link to comment
Share on other sites

Als je een baan in de zorg hebt is het zeker niet aan te raden om na een week weer

te gaan werken .

Net wat Nonky zegt twee weken zeker rust houden !!

Bij mijn vorige borst operatie had ik mijn prothese voor de spier , ik heb twee weken thuis gezeten

te pijnlijk om zelfs auto te rijden .. en ook ik kreeg het advies mee om zes weken rustig aan te doen ..

Link to comment
Share on other sites

ik zou het niet doen.. voor de spier heeft wel een ander herstel met minder pijn, (Heb ik me laten zeggen, maar dat is per persoon verschillend) maar na 1 week al weer aan het werk en dan veel met je armen en handen bezig..

het is je eigen keuze natuurlijk, maar waarom zou je risico lopen voor die 10 uurtjes werk in de week.. heb je dat geld zo hard nodig? of vind je het zo fantastisch leuk op je werk dat je het niet een week extra wil missen?

Ik vind het ook wel een risico om te zeggen dat je 1 week na je bv alweer aan het werk komt. stel je voelt je niet lekker of wat dan ook. wat doe je dan?

je moet niet vergeten dat een bv niet niets is, er is wat IN je lichaam gestopt en dat heeft tijd nodig om te herstellen.

ik wil nu niet belerend overkomen, maar ik zou er nog even 3x overna denken waarom je precies na 1 week weer aan de slag wilt..

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor alle reacties! Niet na 1 week, na 2 weken zou ik weer gaan werken... Maar dr Kappel zei dat ik na 1 week alweer kan werken... Dus vandaar. Ik heb net een nieuw baantje in de zorg en ze kunnen eigenlijk geen mensen missen dus vandaar. Ik zal haar maandag nog proberen te bellen want ze is helaas op vakantie....

Link to comment
Share on other sites

Als je complicaties krijgt doordat je niet genoeg rust hebt genomen ben je verder van huis....denk er goed over na! Het blijft een operatie, is niet even een dingetje. De narcose alleen heeft echt heftige gevolgen. Niet voor iedereen maar jij zal nu maar net die ene zijn he?!

Link to comment
Share on other sites

Ikzelf word 20 oktober geopereerd mijn dokter zei dat ik 2 weken werk onbekwaam zou zijn.

Ikzelf werk in de huishoudhulp en na 2 weken zou ik ook terug aan de slag gaan moest het nou juist zijn dat ik viel dat het nog niet zou lukken of dat het herstel minder vlot verloopt vraag ik alsnog verlenging

Link to comment
Share on other sites

Ik ben pas na 4 weken weer gaan werken, heb een bijbaantje in een supermarkt en dit ging eigenlijk nog niet. Heb toen nog een week vrij geregeld. Ik heb ook voor de spier.

Onderschat het niet hoor, je moet goed herstellen en zeker in het begin is tillen en bukken niet aan te raden!

Link to comment
Share on other sites

Hallo allemaal,

Ik heb nu gelukkig bericht terug gehad van de OK assistent van dr Kappel en dit was haar reactie:

Daar dr. Kappel uw behandelend specialist is en heeft aangegeven dat deze werkzaamheden weer vlot kunnen worden hervat, mag u er van uit gaan dat dit dan ook weer kan.

Dr. Kappel is over het algemeen veel minder terughoudend met het hervatten van werkzaamheden en sporten. Dit advies geeft ze al jarenlang aan haar cliënten en u kunt er vanuit gaan dat u dus gewoon na twee weken weer aan het werk kunt. Tijdens de controles zal ook één en ander hier aangaande nog worden besproken, waarschijnlijk worden er nog wat tips voor tijdens het werk besproken.

Dus ik laat de operatie gewoon doorgaan en als ik na 2 weken merk dat het nog niet helemaal goed gaat dan zal ik op mijn werk aangegeven dat ik last heb van mijn schouder en/ of rug en dat ik even rustig aan moet doen dus dat ik geen zware werkzaamheden kan verrichten.

Toch ben ik erg benieuwd wat jullie hier van vinden!

Groetjes Rosinha

Link to comment
Share on other sites

Hee Rosinha,

Zelf ben ik verpleegkundige in een ziekenhuis, waar ik 36 uur per week werk. Ook een hoop gesjouw met m'n armen e.d. dus :) !
Ik ben 27 augustus geopereerd, ik zou eigenlijk aankomende zaterdag weer beginnen met werken. Echter ga ik dit niet doen omdat ik me nog niet optimaal voel, en goed wil herstellen, als je na de operatie niet goed hersteld blijf je er nog langer last van houden.
Ze hebben me op de afdeling voor de rest van de maand in de ziektewet gezet omdat ik kortweg nog niet wil werken en eerst goed wil herstellen. Ik denk ook niet dat je er na een week alweer op zit te wachten om te gaan werken...

Succes! X

Link to comment
Share on other sites

Hallo

Ik werk zelf ook in de zorg en had die 6 weken echt nodig ! Zelfs na 6 weken had ik soms pijn na het werken ( steunkousen aantrekken en cliënten draaien of ondersteunen) Bij mij zijn ze ook voor de spier geplaatst maar mijn chirurg had mij op het hart gedrukt pas na 6 weken te gaan werken .

Gr. Germaine

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor alle reacties! Ik moet denk gewoon aankijken hoe mijn herstel verloopt, ik ga 2 weken vrij nemen en dan rustig aan te doen, gelukkig hoef ik maar 10 uurtjes per week te werken en als het echt niet gaat meld ik me ziek.

Ik vind het wel fijn om te horen hoe anderen het hebben gedaan met fysieke werkzaamheden/ werk dus ben blij dat ik daar reacties op krijg. Ik moet na 5 dagen ook weer naar school na de operatie maar mijn school is vlak bij mijn huis en ik heb in de les in principe alleen een schrift nodig dus hoef dan in ieder geval geen zware tas te sjouwen.

Groetjes!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hoi Rosinha,

Ik ben een van de gelukkige die wél na 1 week weer ben gaan werken, maar ik heb dan ook een kantoor functie. Mijn dokter gaf het advies om zeker 4 weken je ellebogen niet hoger te liften dan je schouders. Ik mocht wel direct tillen, mijn zoontje was toen net 1,5 jaar dus die moest ik nog uit zn bedje tillen, maar dat was geen probleem. Ik reed na drie dagen alweer in de auto, maar het is gewoon zo dat dat bij ieder weer anders is. Je moet gewoon naar je eigen lichaam luisteren: pijn is stoppen!

Groetjes Corine

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.