Jump to content

Borstvergroting opgeven aan belasting


Recommended Posts

Jullie wisten vast al wel dat het je dit op kon geven aan de Belasting.

Dat wist ik alleen niet haha.

Uiteindelijk heb ik de factuur er toch maar bijgelegd, en kreeg net te horen dat ik (voorlopig dan) € 1.235,00 terug kan krijgen van de BV :blink::blink::blink:

Dus... als er mensen zijn die net als ik niet wisten dat dit kan: dit kan blijkbaar wel.

Nu ik dat weet baal ik wel dat ik niet meer heb opgegeven, want de littekencreme was 30 euro, de tandartskosten die ik heb gehad heb ik ook niet opgegeven.

Maar al met al ben ik blij met dat bedrag van de BV! Scheelt echt een hap als dat weer terug op de bank komt :3::5:

Link to comment
Share on other sites

Uhm welk fomulier weet ik niet, ik laat mijn papieren altijd invullen door een accountant. Hij heeft het bij het gedeelte 'persoonsgebonden aftrek, specifieke zorgkosten' staan. Genees- en heelkundige hulp'.

Ik heb de factuur van de borstvergroting erbij gedaan, omdat mijn moeder zei van 'moet je gewoon proberen, je hebt toch kosten gemaakt in 2009'. En inderdaad.

Hij zet er bij: 'Wil je er rekening mee houden dat de belastingdienst KAN vragen om de specificatie van de aftrekpost inzake de borstvergroting'

Dus ik wacht even af tot het definitief is.

Maar als het bij mij werkt, wil ik het jullie ook zeker laten weten! Is toch weer 1/3 van het totaal bedrag :2::43:

Link to comment
Share on other sites

Toelichting op persoonsgebonden aftrek

Tekstgrootte:

Datum: 21-12-2009

Naast een groep speciale buitengewone uitgaven die makkelijker aftrekbaar zijn bestaan er ook 'gewone' buitengewone uitgaven. Hier kunt u meer over deze aftrekposten lezen. Deze informatie heeft (tenzij anders aangegeven) betrekking op de aangifte over 2009.

Medische hulp en verpleging

Aftrekbaar zijn de uitgaven voor de huisarts, de tandarts of een specialist, en verpleging in een ziekenhuis of een andere verpleeginstelling.

Esthetische plastische chirurgie

Esthetische plastische chirurgie is niet aftrekbaar, tenzij er een medische indicatie aan ten grondslag ligt.

Voorbehoedmiddelen

Als een arts het gebruik van voorbehoedmiddelen voorschrijft, is aftrek als ziektekosten mogelijk. Verder zijn de kosten van voorbehoedmiddelen niet aftrekbaar.

Paramedische behandelingen

Behandelingen door paramedici (bijv. fysiotherapeuten, ergotherapeuten, diëtisten en logopedisten) moeten in beginsel medisch zijn voorgeschreven om aftrekbaar te zijn.

Alternatieve therapieën

Alternatieve therapieën door erkende medici zijn aftrekbaar.

Bijzondere therapieën

Bijzonder therapieën moeten op medische indicatie voorgeschreven zijn om aftrekbaar te zijn. De kosten van kunstmatige inseminatie zijn aftrekbaar als je partner de donor is en anders alleen op medische indicatie.

Regelmatig ziekenbezoek

Reiskosten voor regelmatig ziekenbezoek zijn aftrekbaar als:

• bij het begin van de ziekte een gezamenlijke huishouding wordt gevoerd;

• de zieke in totaal langer dan een maand werd verpleegd;

• de enkelereisafstand is meer dan 10 kilometer;

De aftrekbare bedragen zijn:

• per auto: € 0,19 per kilometer;

• per taxi, met het openbaar vervoer of op een andere wijze: de werkelijke vervoerskosten.

Laatste ziektekosten en begrafenis- of crematiekosten zijn (posthuum) aftrekbaar voor zover ze niet worden vergoed door bijvoorbeeld een uitvaartverzekering en niet hoger zijn dan gebruikelijk. Het moet gaan om uitgaven wegens overlijden van de belastingplichtige zelf, de fiscale partner of een kind jonger dan 27 jaar.

Bij overlijden van de ex-partner mag je de kosten opvoeren als aftrekbare buitengewone uitgaven mits je niet eerder fiscaal partnerschap had uitgesloten.

Link to comment
Share on other sites

Klopt tietie,

Ik heb mijn wissel van 2008 en wissel van 2009 ook opgegeven bij de belasting,maar niks van terug gekregen.(ook onder het mom , je kunt het proberen)

Dus Excella,reken je nog niet te rijk,grote kans dat het niet doorgaat..al gun ik het je van harte,en je weet maar nooit,krijg je het terug wil ik graag de naam van je accountant hebben,haha.

Groetjes

Link to comment
Share on other sites

Ik heb mijn BV wel op kunnen geven bij de belastingdienst.Ik had hiervoor van te voren toestemming gekregen van de belastingdienst. Ik krijg nu uiteindelijk 899 euro terug (bv kostte 4400).

Je hoort het eerst aan te vragen bij de zorgverzekeraar, vergoeden zij niet, dan kun je het via de belastingdienst aanvragen.Maar om het voor elkaar te krijgen zal niet bj iedereen lukken.

Ze zeiden bij de belastindienst dat ik het eventueel ook zonder toestemming had op kunnen geven,maar uiteindelijk weet je nooit of je het dan uiteindelijk wel of niet vergoed krijgt(of met terugwerkende kracht terug moet betalen).

In mijn topic staat wel ergens beschreven hoe ik dat allemaal heb gedaan.

liefs fjo

Link to comment
Share on other sites

Fjo, toestemming vragen bij de belastingdienst??

Ik ken alleen het verhaal dat je dit soort dingen wel kunt proberen op te geven. Mocht je er uit gepikt worden en je moet stukken gaan inleveren bij de belastingdienst dan ben je dus het haasje als je geen verwijzing van je huisarts hebt en een afwijzing van ziektekostenverzekering.

Link to comment
Share on other sites

Maar nu staat er dat ik dit voorlopig zal krijgen.

Dus ik neem aan dat het overgemaakt wordt. Dan zet ik het even apart denk ik... en als ik dan later te horen krijg dat ik er geen recht op heb, betaal ik het terug... als ik er wel recht op heb, dan zal ik toch niet alsnog een brief krijgen om terug te betalen?

Weet je, ik bel morgen even die man op, en vraag ik het na. Want ik vind dit ook verwarrend.

Als ik er geen recht op zou hebben en het niet eens hoef te proberen, vraag ik me af waarom hij aangeeft dat het wel kan.

Link to comment
Share on other sites

als je door zorgverzekeraar bent afgewezen kun je een aanvraag indienen bij de inspecteur van de belastingdienst. Deze keurt je aanvraag goed of wijst deze af. Mijn aanvraag is goedgekeurd, ik heb bij mijn aanvraag de afwijzing vd zorgverzekeraar gedaan en een brief van PC en h.arts.

Dit doe je uiteraard voordat je je bv ondergaat, máár je kunt het ook zonder toestemming opgeven bij de belastingdienst en dan is het idd maar net of je er wel of niet uitgepikt word, zoals Excella benoemd.

De belastingdienst heeft bij mij de medische noodzaak erkent:onderontwikkelde borsten. Ik hoefde daarvoor geen foto's etc in te leveren,maar wel brieven van PC en h.arts.

liefs fjo

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ik heb contact gehad met belasting adviseur, en hij zei 'als je zo'n strenge oudewetse ambtenaar hebt die keurt het idd niet goed.. maar zit je bij de grote stroom en je komt er door, dan heb je geluk, maar geef niet je geld in 1x uit, eerst afwachten of het goedgekeurd wordt'.

We zien dus wel..

Als ik het krijg, pin ik het eraf tot het vastgesteld is.. zo ja dan heb ik geluk, zo nee... dan heb ik iig het geld nog niet uitgegeven en op geshopt :4:

Ik blijf positief denken!!! Ik kan nu gelijk denken 'nee' maar misschien misschien misschien, we kunnen 't proberen toch?

Ik heb wel es vaker dom geluk

Link to comment
Share on other sites

hoi excella

voor een deel ben ik blij dat mijn bv is uitgesteld en dat ik hem dit jaar heb gehad, ik ga het zeker proberen de volgende aangifte

ben erg benieuwd of het gaat lukken, wel stom dat het van de inspecteur afhangt, zou toch eigenlijk niet mogen, maarruh, reken je nog niet rijk!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ik heb bij mijn huisarts een brief gevraagd (gericht aan de belastingdienst) waarin hij aangeeft dat hij mij doorstuurt voor een lift met prothese.

Een begeleidend briefje erbij gemaakt voor de belastingdienst dat ik vraag om toestemming om mijn nota € 6000,- af te mogen trekken als bijzondere ziektekosten.

5 weken later werd ik opgebeld en kreeg ik een brief dat ik het volgend jaar mag aftrekken.

Dus krijg toch mooi rond de 2000 euro terug.

Ik zou het altijd proberen met een brief van de huisarts. Moet ik wel zeggen ik onderga ook een lift dus ik weet niet hoe de belastingdienst dat beoordeeld als je alleen een vergroting ondergaat.

Maar het is altijd heb proberen waard het gaat om een hoop centen.

Groetjes Kristel

Link to comment
Share on other sites

Oh dat is mooi Kristel! Ja een lift is natuurlijk weer anders als alleen een vergroting. Ik heb nog steeds geen bericht dus ik wacht het nog even af... :rolleyes: Ik ben heeeel geduldig..... als ik 1300 euro krijg hahah :4: En anders was het idd het proberen waard. Ik ben bang dat het niet doorgaat, helemaal na jullie reacties :blush:

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 11 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.