Ga naar inhoud

nieuws


Aanbevolen berichten

  • 1 month later...

http://www.ad.nl/ad/nl/1015/Gezondheid-wetenschap/article/detail/478027/2010/04/21/IGZ-verbiedt-borstimplantaat.dhtml

UTRECHT - De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft met onmiddellijke ingang de borstimplantaten van het Franse merk Poly Implant Protheses (PIP) verboden. De kans is groot dat de in Nederland onder de merknaam M-Implant in de handel gebrachte borstvullingen kunnen lekken of scheuren.

De IGZ die door de Franse toezichthouder op de hoogte is gesteld, vraagt vrouwen met borstimplantaten te controleren of zij een implantaat hebben van PIP. De fabrikant staat vermeld op de informatie die zij hebben meegekregen na de operatie. De IGZ adviseert vrouwen die de implantaten hebben en pijnklachten hebben of een veranderde vorm van de borst, contact op te nemen met de kliniek waar zij behandeld zijn en een afspraak te maken voor extra controle.

De inmiddels failliete firma Rofil uit Breda heeft tot 2009 de implantaten in Nederland gedistribueerd. Voor zover bekend zijn de borstvullingen in ieder geval aan zeven Nederlandse klinieken geleverd. Het gaat om de Silhouetkliniek in Breda, kliniek Sportstad in Heerenveen, Kliniek Zestienhoven in Rotterdam, Maastricht Universitair Medisch Centrum, Kliniek Oud Zuid in Amsterdam, Medisch Centrum Scheveningen en de Citykliniek in Den Haag. IGZ heeft de instellingen van het verbod op de hoogte gesteld. (ANP/DHE)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vroeg me af wat de geschiedenis van deze implantaten was

http://www.sublimis.com/blog/tag/poly-implant-prothese/

Schandalig eigenlijk, ze wisten het gezondheidsgevaar dus al langer maar het zijn/waren zeer goedkope implantaten :wacko:

Vraag me af of degene die dan geopereerd werden een veel goedkopere operatieprijs kregen en dus wel eens vragen mochten stellen bij de prijs of ze de gewone prijs betaalden

Link naar reactie
Delen op andere sites



×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.