Ga naar inhoud

* Tepel(hof)correctie *


Aanbevolen berichten

Bij een tepelhofcorrectie wordt de vorm van het tepelhof gecorrigeerd of vindt er correctie van afgezakte/ingetrokken of te grote tepels plaats.

Hieronder vindt u een korte uitleg van de verschillende ingrepen.

1. Tepelhof verkleining :

hierbij wordt de gepigmenteerde huid met behulp van een insnijding rond de buitenkant van het tepelhof of rond de tepel weggesneden. Wanneer de tepelhof gezwollen is, kan dit verholpen worden door het verwijderen van het klierweefsel onder de huid. Bij deze ingreep blijven de borstklier en melkgangetjes in tact waardoor borstvoeding geen probleem oplevert.

2. Pigmentatie van het tepelhof :

wanneer pigment afwezig is rond het tepelhof kan dit gereconstrueerd worden met behulp van injecties met inkt, waarbij de kleur van de inkt past bij de natuurlijke pigmentatie van het tepelhof.

3. Liften van het telpelhof :

is mogelijk om verschillende manieren. Met behulp van een benelli lift wordt een gedeelte van het tepelhof verwijderd met behulp van een zogenaamde lolly incisie, dit is een circulair litteken rondom het tepelhof met een staartje naar beneden, op deze manier geneest het litteken in een smalle lijn. Vervolgens wordt het omliggende weefsel weer aan het tepelhof gehecht. De Benelli-lolly lift is een andere methode hierbij worden er inkepingen rondom het tepelhof tot aan de borstplooi gemaakt om zo de verzakking van het tepelhof te verminderen.

De laatste methode is die van borstlifting met tepelhofverkleining, hierbij wordt de overtollige huid verwijderd om de afzakkende borst te liften. Tevens kan dan het tepelhoof tegelijkertijd gecorrigeerd worden, de insnijding wordt gehecht met behulp van een ‘anker’, dit is een rond het tepelhof, met een verticale lijn richting de borstplooi.

4. Ingetrokken tepels :

er zijn hier verschillende soorten oorzaken en behandelingen voor. Wanneer een tepel slecht aangelegd is, zal de tepel tijdens de puberteit via de melkgangetjes naar binnen toe worden getrokken. Dit kan verholpen worden door onder plaatstelijke verdoving de melkgangetjes los te maken, borstvoeding is dit geval nier meer mogelijk. Het kan ook voorkomen dat een normaal gevormde tepel naar binnen wordt getrokken, dit kan verholpen worden en hierbij blijven de melkgangetjes in tact waardoor borstvoeding mogelijk blijft.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.