Ga naar inhoud

Sascha92

Leden
  • Aantal items

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Sascha92

  1. Geen dank hoor 😊

     

    Ja maart schiet al best op, dus dat is heel fijn. Heb de komende weken een vrij volle privé agenda dus de tijd zal voorbij vliegen! 

     

    Ik word geopereerd in het Park Medisch Centrum in Rotterdam door drs. Braam.

    Lees op het forum niet zo heel veel over haar maar het consult voelde goed en volgens mij is het een hele kundige pc. 

     

    Super fijn dat je niet ondere gehele narcose hoefde. Dat bevorderd denk ik ook je herstel wel? En je niet zo duf voelen na de operatie haha.

     

    Denk maar zo, als het verband er straks af gaat, kan het alleen maar beter worden, als het nu alles plat heeft gedrukt ;)

     

    Ik heb nu nog 300 en 350 cc (beetje ongelijk) dus ben heel benieuwd hod dat er straks uit komt te zien.

     

    En 70b mag je zeker blij mee zijn. Iedere vrouw is mooi zoals zij is :)

  2. Wat moedig Birdy! En you did it, ze zijn er uit :D

     

    Bdw, 70B is echt niet plat, maar snap dat dat wel even zo voelt als je ineens weer teruggaat naar je oude 'situatie' ;) hoeveel cc had je voor de explantatie? 

     

    Succes met het herstel!

     

    Ik mag er in maart aan gaan geloven. En bedankt ook voor het delen van je ervaring. Zo fijn om te lezen hoe anderen dit ervaren.

     

    Waarom hebben ze eigenlijk bij jou gekozen voor een plaatselijke verdoving ipv algehele narcose? 

     

  3. Jeej! Ik heb mijn operatiedatum gekregen:D

     

    18 maart 2022 is mijn explantantie ingepland bij Drs. Braam in het Park Medisch Centrum.

     

    Ik ga daar een nachtje blijven i.v.m. het verwijderen van het kapsel en de drains die geplaatst gaan worden.

     

    Van het hele operatieproces vind ik de drains en het infuus plaatsen nog wel het engste. (Is bij mij wel eens goed fout gegaan, dus nare ervaring aan over gehouden helaas) :(


     

    • Like 1
  4. Op 17-11-2021 om 15:16, Rocker zei:

    Hoe is je afspraak gegaan? 

    Leuk dat je dat vraagt! En sorry voor de late reactie, beetje hectische tijd privé :)

     

    Consult is heel goed gegaan bij Dr. Braam. 

    Het lijkt mij een hele kundige vrouw, luistert, gaat niet in discussie, maar geeft wel goed advies.

     

    Was wel echt heel zenuwachtig voor het consult. Waarom weet ik niet.

    Ik weet wel dat ik voor het eerst het gevoel had: ik doe iets goeds, iets goeds voor MIJZELF. En niet wat een ander wil, of er van gaat vinden.

     

    Ik heb aangegeven dat ik enkel een explantatie wil. Geen nieuwe, lipofilling, of een lift. Maar dat zou ook niet nodig moeten zijn denkt ze.

    Huid is nog heel rekbaar, borsten zijn ook heel soepel nog. Ze zijn dus zeer waarschijnlijk nog in tact. (Verwachtte niks anders, heb namelijk ook geen klachten) 

     

    Ze vroeg waarom ik ze destijds heb laten zetten en gaf daarin ook aan dat mijn borsten een cupmaat verschil hadden (A en B ) en dat ik mij daar enorm aan stoorde. Ze vroeg of het goed gaat komen als ik ze er dan uithaal. Omdat ik dan waarschijnlijk weer een verschil heb.

     

    Gaf haar aan (wat een dame hierboven ook al benoemde) dat ik nu heel anders in het leven sta dan voor de vergroting en denk dat ik het gewoon kan accepteren.

     

    Neemt niet weg dat ik vanaf 2013 blij ben geweest met mijn borsten, en nog steeds ben, maar nu echt een nieuwe fase in wil gaan betreft mijzelf gewoon accepteren zoals ik (puur natuur) ben! 

     

    Maar ik heb hier alle vertrouwen in, ookal zal het even op mijn tanden bijten zijn.

    Ik ben overigens wel heel bang voor de drains na de operatie. 

    Mochten er dames zijn hier op het forum die daar ervaring mee hebben (gehad) dan hoor ik graag de ervaringen.

     

    Over 2 weken word ik gebeld om een datum in te plannen. Gaat vanwege mijn privé agenda eind maart/begin april 2022 worden. Hebben dus nog even te gaan, maar het begin is gemaakt! 

     

    Kapsels worden trouwens ook gelijk verwijderd ;)

    • Like 1
  5. Op 8-10-2021 om 22:35, Lynn76 zei:

    Wat vervelend dat je afspraak niet genoteerd stond! 

     

    Ik heb mijn protheses nu 17 jaar en heb volgende weer mijn eerste consult staan voor explantatie en lipofilling. Ik kom van een kleine A-cup. Heb inmiddels 2 kinderen en ben wat aangekomen, maar heb geen idee hoe ze er na de operatie uit zullen zien. Schrikbeeld van nog steeds een A-cupje is er nog wel. Aan de andere kant, ik ben 45 en niet meer zo onzeker als toen ik 20 was. Mijn gezondheid gaat voor (geen klachten overigens). 

     

    Na 2 kinderen weet ik wel dat een zwangerschap veel doet met je lijf. Je borsten gaan zowiezo groeien dus ik snap jouw Lolita-schrikbeeld helemaal. Ik denk niet dat de protheses kwaad kunnen voor de baby, maar als je zelf al klachten hebt, kan ik me voorstellen dat je er anders over denkt. De keuze is aan jou, jij moet doen wat voor jou goed voelt. 

     

    Fijn dat je toch op redelijke termijn terecht kan. Ik heb volgende week een afspraak bij By Bey (Bergman Clinics) in Amsterdam en begin januari bij Dr. Missen (afspraak in maart gemaakt). Vanwege zijn ervaring neig ik naar Dr. Niessen, maar het consult moet dan nog wel goed voelen. We gaan het zien...

    Hoi Lynn! Wat je schrijft over de angst wanneer je weer teruggaat naar je oude cupmaat kan ik mij ook helemaal in vinden. Dat is ook iets wat aan bod kwam tijdens het consult, bij mij waren ze ook ongelijk, dus ook heel lastig in te schatten of ik daar nu wel meer vrede mee ga krijgen als voorheen. 

     

    Maar wat je zegt, leeftijd en zwangerschap doet veel betreft je denkwijze, heel begrijpelijk dat gezondheid dan voor uiterlijk gaat. 

     

    Hoe zijn jouw consults gegaan? Ben je al wat wijzer? Dr. Niessen lees je idd heel veel goede verhalen over. 

     

    Wat je ook beslist, het moet voor jou goed voelen :)

  6. Op 4-10-2021 om 19:01, Kaboutertje98 zei:

    Ik moet even mijn verhaal/frustratie kwijt. Ik heb wekenlang in juli gebeld naar Park Kliniek in Rotterdam voor de afspraak van vanmiddag in te plannen (keer of 6). Iedere keer werd er gezegd: bel volgende week even terug want we hebben de agenda nog niet. Heb ik 17 augustus een afspraak in kunnen plannen voor vandaag... zou ik bevestiging krijgen....kreeg ik niet... ik er achter aan gebeld waar die bleef. Zeiden ze: mevrouw ik zit hier alleen ivm covid, druk druk.....u krijgt de bevestiging nog. Uiteindelijk niks gezien. Normaal check ik het ook altijd, maar dacht zal wel goed zijn. Ik  3 kwartier heen en 3 kwartier terug in de auto, vrij gevraagd van werk. Kom ik daar aan: sorry maar we zien geen afspraak staan. De chirurg die jij bedoelt opereert alleen maar vandaag dus ze kan je niet helpen... ik zo oke iemand anders dan? Nee mevrouw die loopt ook uit. U moet maar een andere afspraak maken...(gaven wel aan een consult dan gratis te doen, maar vrijvragen op het werk en er nog een keer heen rijden is ook niet gratis)
    Zooooo.... ik heb mij nog nooit zo voelen koken.
    Conclusie, voor niks er naar toe gereden, voor niks vrijgevraagd.

     

    Ik zie het niet echt zitten weer nieuwe afspraken overal in te plannen gezien mijn drukke agenda aan het einde van het jaar, het gebrek aan vertrouwen in uberhaupt het inplannen, en de mega lange wachttijden voor consults.

     

    Ik weet nu gewoon niet waar ik verstandig aan doe. Natuurlijk wil ik mijn operatie pas begin volgend jaar plannen. Maar een datum inplannen is wel handig i.v.m. vakanties en het regelen van de financiën.

     

    Klijiek Heyendael heeft mij heel goed geholpen, zij geven alleen aan dat het verwijderen van het kapsel alleen gebeurt (in mijn geval) als er kalkdeeltjes aan zitten of verhardingen.

     

    Kan iemand mij informatie geven over het wel of niet laten zitten/verwijderen van het kapsel? Heeft het bijv. Uit het oogpunt van gezondheid nut om wel de protheses er uit te halen maar niet de kapsels? Ruimt het lichaam deze zelf op? 

    Ik moet dit bericht toch even recht trekken. Op het moment dat ik dit postte was ik enorm boos op het genoemde voorval. Park Medisch Centrum heeft mij een dag later een enorme bos met bloemen gestuurd met daarop een kaartje om hun verontschuldigen aan te bieden. Dit vond ik erg netjes en tevens professioneel van ze! Zij legden uit dat ze per ongeluk mijn afspraak niet in de agenda vast hadden gelegd, en daarom plek hadden om die dag te opereren. Ik heb ze gebeld om toch nog een nieuwe afspraak in te plannen voor een consult op15 november. 

     

    Iedereen maakt fouten, het gaat er om hoe het opgelost wordt. En dit hadden ze niet beter kunnen aanpakken dan dat zij gedaan hebben 😊

     

    Nu is het afwachten tot aan 15 november😃

  7. Op 27-7-2021 om 23:42, Pamela81 zei:

    Hoi,

     

    Mijn implantaten zitten er sinds vorige week 5 jaar in. Ik kom van een kleine a af, heb 425 cc mentor laten plaatsen(ook door Frans) en zit op een 65 G. Bh's kan ik eigenlijk niet meer verdragen en heb pijn in mijn rechterborst. Deze voelt ook anders aan dan links. Ik heb 27 september een intake staan met de chirurg hier in het ziekenhuis. Want lek of niet, ze gaan er hoe dan ook uit.  Inderdaad ook iets met accepteren wie ik ben.

    Hoe is je intake gegaan? Weet je al wanneer je geopereerd mag/kan worden? 

  8. Ik moet even mijn verhaal/frustratie kwijt. Ik heb wekenlang in juli gebeld naar Park Kliniek in Rotterdam voor de afspraak van vanmiddag in te plannen (keer of 6). Iedere keer werd er gezegd: bel volgende week even terug want we hebben de agenda nog niet. Heb ik 17 augustus een afspraak in kunnen plannen voor vandaag... zou ik bevestiging krijgen....kreeg ik niet... ik er achter aan gebeld waar die bleef. Zeiden ze: mevrouw ik zit hier alleen ivm covid, druk druk.....u krijgt de bevestiging nog. Uiteindelijk niks gezien. Normaal check ik het ook altijd, maar dacht zal wel goed zijn. Ik  3 kwartier heen en 3 kwartier terug in de auto, vrij gevraagd van werk. Kom ik daar aan: sorry maar we zien geen afspraak staan. De chirurg die jij bedoelt opereert alleen maar vandaag dus ze kan je niet helpen... ik zo oke iemand anders dan? Nee mevrouw die loopt ook uit. U moet maar een andere afspraak maken...(gaven wel aan een consult dan gratis te doen, maar vrijvragen op het werk en er nog een keer heen rijden is ook niet gratis)
    Zooooo.... ik heb mij nog nooit zo voelen koken.
    Conclusie, voor niks er naar toe gereden, voor niks vrijgevraagd.

     

    Ik zie het niet echt zitten weer nieuwe afspraken overal in te plannen gezien mijn drukke agenda aan het einde van het jaar, het gebrek aan vertrouwen in uberhaupt het inplannen, en de mega lange wachttijden voor consults.

     

    Ik weet nu gewoon niet waar ik verstandig aan doe. Natuurlijk wil ik mijn operatie pas begin volgend jaar plannen. Maar een datum inplannen is wel handig i.v.m. vakanties en het regelen van de financiën.

     

    Klijiek Heyendael heeft mij heel goed geholpen, zij geven alleen aan dat het verwijderen van het kapsel alleen gebeurt (in mijn geval) als er kalkdeeltjes aan zitten of verhardingen.

     

    Kan iemand mij informatie geven over het wel of niet laten zitten/verwijderen van het kapsel? Heeft het bijv. Uit het oogpunt van gezondheid nut om wel de protheses er uit te halen maar niet de kapsels? Ruimt het lichaam deze zelf op? 

  9. Vandaag een consult gehad bij Frans Straten. Erg fijn om wat meer info te krijgen betreft een explantantie.
    Ik vond het fijn dat hij mijn keuze betreft explantantie gelijk begreep. In eerste instantie was ik een beetje bang dat het tegengesproken zou worden, maar dit was alles behalve het geval.

     

    Hij heeft echt de tijd genomen om alle vragen te beantwoorden en respecteerde dat ik geen lift erbij wilde. 
    Als ik dat toch zou willen, zou ik altijd nog eens terug kunnen komen, hij gaf aan dat de huid nog heel rekbaar is, dus dat dat zeker in mijn voordeel gaat werken.

     

    Het herstel is voor mij alleen nog onduidelijk.
    Zou het bijv. nodig zijn (net als bij de vergroting) om echt een paar weken vrij/ziek te zijn om te herstellen? 
    Wat kan je dan wel/niet doen? Tijdens de vergroting heeft het mij bijv. ruim een jaar gekost om pijnloos te kunnen zwemmen, of überhaupt mijn broeksknoop dicht te kunnen doen.

     

    Zijn er hier meiden die al een explantantie hebben ondergaan en mij hier wat meer info over kunnen geven? :D

     

    Voor nu nog even geen operatiedatum vastgezet omdat ik volgende week nog een consult heb bij Park Kliniek.
    Operatiedatum zal voor mij sowieso begin volgend jaar pas kunnen. (Niet door de drukte van klinieken, maar door mijn eigen privé agenda ;) en financiën haha). Maar alvast goed voorbereid zijn en het een en ander plannen kan natuurlijk nooit kwaad. 
     

  10. Op 26-7-2021 om 23:03, Kirsie86 zei:

    Hoi Kaboutertje, 

     

    Ik kan zelf nog geen ervaring delen over een explantantie  omdat ik zelf midden in het proces zit op weg naar een explantatie. 

    Maar ik vind het wel ontzettend goed, dat je het wilt overwegen om over te gaan om te explanteren. Ondanks dat je nu misschien geen klachten ervaart, zal je er vroeg of laat wel last van kunnen krijgen omdat helaas alle protheses siliconen zweten en naarmate implantaten ouder worden  ze zullen slijten en flink doorzweten en de kans aanwezig dat je toch klachten gaat ontwikkelen


    Misschien is het een optie voor je om explantatie te doen icm lipofilling en/of lift.

     

    Het kapsel verwijderen is absoluut van essentieel belang. 
    Dr. Kappel, Dr. van Niessen en de plastischste chirurgen van Jan van Goyen kliniek zijn aan te raden ook met name omdat door hen het ASIA-syndroom/ BREAST IMPLANT ILNESS word (h)erkent. 

     

    En mbt het zwanger worden, denk ik dat het niet veel uitmaakt. Ik heb in het verleden ook een grote operatie gehad icm narcose, flinke jaap en een maand later had ik een positieve test in mijn handen. Daar heb ik verder in de zwangerschap geen last van gehad

     

    Er is wel een ander forum waar dames hun ervaringen delen over het verwijderen van prothesen en een bron van veel informatie gerelateerd aan jouw vraag, wellicht kan je daar je berichtje plaatsen.

     

     

    Dank je wel voor je uitgebreide antwoord! Mag ik vragen waar jij de explantatie laat doen en wat je er ongeveer aan kwijt gaat zijn qua kosten? Ik begrijp helemaal je punt betreft het slijten, ik ben er dus ook voor de dood voor dat ze richting de 10 jaar ineens volledig kapot gaan en alle 'zooi' in mijn lijf zit. Met oog op de toekomst wil ik dit dus graag voorkomen 🙈 Ga jij een lift doen? Ik vind dat zelf (nog) niet nodig, lijkt mij erg zonde als ik over ga tot explantatie en een lift, daarna zwanger raak, en weer opnieuw een lift kan gaan doen. Denk dat ik dan beter het gewoon even kan laten voor wat het is en het goed laten genezen. En na de zwangerschap eens kijken hoe het er uitziet :) even over het andere forum, daar heb ik hem nu ook ingezet op advies van jou. Wellicht word ik er wat wijzer van, explantantie kan je naar mijn gevoel toch een stuk minder van vinden🙈 ben benieuwd naar het consult. Heb 6 september een consult en wil er eigenlijk nog een in gaan plannen bij Park Medisch Centrum. Dus als er meiden zijn die ervaring hebben met deze kliniek en chirurg (dr. Braam) dan hoor ik jullie ervaringen graag! 

  11. Hoi meiden,

     

    In 2013 zijn er bij mij Mentor borstimplantaten van 300cc en 350cc geplaatst door Dr. Frans Straten. Ik had voorheen een A en B cup. 

    Welke nu d.m.v. van de implantaten (en wat kilo's aankomen) een 65E is geworden.

     

    Ik heb geen klachten, geen pijn o.i.d. en ben er 8 jaar lang heel blij mee (geweest). Echter overweeg ik om ze volgend jaar ergens te laten verwijderen/explanteren. 

     

    Mijn beweegredenen:

    -       Ik heb een heel sterke kinderwens en vraag mij af hoe het er uit komt te zien als ze al behoorlijk groot zijn en dan ook nog melkproductie aanmaken (ik zie een beeld van Lolo Ferrari voor mij maar dan met een zwangere buik, sorry dames, dit was een grapje, ik ‘vergroot’ het nu even uit 😉)

    -       Ik heb de documentaire van Dionne gezien (en ik denk niet dat ik de enige hier ben) en ik ben daar best van geschrokken. Ik wist wel dat er enige risico’s aanzaten om implantanten te nemen, maar niet dat je (nog ongeboren) kind ook het e.e.a. over kan houden aan de siliconen deeltjes in je lichaam. (Als dit überhaupt waar is?, het schrikt mij in ieder geval wel erg af)

    -       Volgend jaar zijn mijn implantanten 9 jaar oud. Ik zie het én niet zitten om ze nog eens te wisselen/weer herstellen etc. Dit is mij zo tegengevallen. Ik kon na een jaar nog steeds niet pijnloos zwemmen, en het heeft een eeuwigheid geduurd eer dat ik mijn broeksknoop zelf dicht kon doen…

    -       én ik zie het ook niet zitten om af te wachten totdat er complicaties komen. Gezien dat ongeveer begint na de 10e levensduur?? (corrigeer mij als ik er naast zit, ik ben geen expert 😊)

    -        Ik wil alle bh's/bikini's en shirtjes weer aan kunnen. Ik dacht dat het met grotere borsten alleen maar leuker zou zijn, ik heb de afgelopen jaren gemerkt dat ik echt baal van mijn cupmaat, en dan bedoel ik niet dat ik het er niet mooi vind uit zien (ik vind het nog steeds prachtig), maar meer dat 65E toch een wat lastige maat is…

    -        De laatste reden is dan voor mij ook een van de belangrijkste: ik wil gaan accepteren wie ik ben, dan maar met een (paar) maatje(s) minder en scheve borsten. (Oké voor nu klinkt dat heel makkelijk gezien ik dit jaaaaaaaren voor mijn borstvergroting ook geprobeerd heb en dit maar niet lukte, en ik ook geen idee heb hoe ik mij werkelijk ga voelen als ze er uit zijn)

     

    Feit is wel dat ik het afgelopen jaar erg bezig ben geweest met zelfacceptatie en mij dit een goede stap in de juiste richting lijkt.

    Om een heel lang verhaal kort te maken: ben ik nog steeds blij met mijzelf als ik in de spiegel kijk? Jazeker. Voel ik mij comfortabel met de wetenschap dat implantaten misschien toch niet zo goed voor je lichaam zijn? Zeer zeker niet.

     

    Ik hoop dat ik met mijn voorstel topic geen onnodige discussies ga uitlokken, dat is namelijk alles wat ik NIET wil. Ik ben hier om in te lezen hoe een explantatie werkt en om ervaringsverhalen te lezen. Of ik het ook echt daadwerkelijk ga doen ergens volgend jaar weet ik ook nog niet zeker, de overweging is er wel.

     

    Wellicht heeft iemand hier goede tips/ervaringen betreft explantantie van implanten en rond dezelfde tijd zwanger raken. Waar doe ik verstandig aan, ze VOOR of NA een zwangerschap laten verwijderen? Gaat een zwangerschap geen druk geven op de littekens? Moet er een bepaalde tijd tussen zitten gezien narcose? Welke kliniek/ziekenhuis raden jullie aan? Met of zonder verwijderen van kapsel? Genoeg vragen nog dus 😊

    • Like 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookiesop uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.