Alice 0509

Members
 • Content Count

  266
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Alice 0509 last won the day on December 11 2018

Alice 0509 had the most liked content!

Community Reputation

64 Excellent

7 Followers

About Alice 0509

 • Birthday 09/05/1977

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Limburg
 • Interests
  Mobility fitness, hardlopen, tennis

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. @[email protected]&M&m Ik kan me echt voorstellen dat het zo in je hoofd blijft zitten. Dat heb ik ook. Ik ben me zo bewust van mijn borsten en mijn lijf nu. En vooral dat het herstel boven alles gaat. Ik mag weer sporten en tennissen, maar blijf alert. Komende week zal ik toch een tandje minder doen. Toch nog even pas op de plaats. De "spierpijn" in de borsten is weg sinds gisteren. Dus effectief alleen maar last gehad, direct na het sporten. Ik blijf ook altijd mijn borsten goed in de gaten houden. Ff checken of er niets geks te zien is. Ik merk wel dat mijn borstspieren steeds meer aan het ontspannen zijn. Ik voel dat het allemaal soepeler wordt. Het heeft echt allemaal tijd nodig. Zowel fysiek als mentaal. Toevallig gisteren een feestje van een goede vriendin. Ze vroeg me of ik het eerder had moeten doen. Lichamelijk, zeg ik meteen ja, maar mijn mindset was een aantal jaren geleden niet ok, en was er dan ook echt niet klaar voor. Nu kan ik het allemaal beter relativeren. Nu pas kan ik dingen loslaten en er voor mezelf helemaal voor gaan. Aantal jaren geleden, had ik me dat zelf nooit durven gunnen. Dus, dit moment was het goede moment! Nog steeds heel erg blij en gelukkig ermee.....en dan nemen we die onzekere momenten maar voor lief?
 2. @Yvie @M&M&m @Sjuul @Kim2018 Bedankt voor jullie lieve reacties. Het is een heel proces en maakt je af en toe onzeker op de een of andere manier. Je hebt geen referentie en hebt af en toe geen idee, welk steekje, krampje of ongemak, normaal is of juist niet. Gisteren voor het eerst mijn sportregime op vrijdag doorstaan. Ik start dan in de ochtend om half 8 met mobility fitness en dan om 10.00 uur een uurtje tennis. Ik merkte wat betreft mijn borsten dat het tennissen het meest intensief is. Met rustig inspelen, voel t het allemaal prima. Alleen een onverwachtse beweging in een rally, merk ik wel. Dus ff een tandje terug. Nu natuurlijk flinke spierpijn... .haha....en gisteravond was ik compleet gevloerd. Dan merk je toch dat je lichaam nog niet helemaal de oude is. Gelukkig voelen de borsten goed aan. Alleen direct na het sporten, links wat meer steekjes dan normaal. Maar vandaag voel ik niets geks. Ook het geborrel wat ik eerder deze week nog voelde in mijn rechterborst is weg.
 3. Dank je @M&M&m.... Mij hoor je niet klagen nee.....hihi Het is gewoon, vind ik, een heel bijzonder proces. Je leeft er naartoe, met geen idee, wat er gaat komen. Dus het enige wat je kunt doen is goed inlezen en voorbereiden en vooral letterlijk en figuurlijk over je heen laten komen. En voor mij vooral, het proces om eindelijk te leren, los te laten, wat ik denk te moeten. En het daadwerkelijk luisteren naar mijn lichaam. Een goede leerschool dus?! Wanneer mag jij?
 4. 9 weken PO Time flies, when you're having boobs! Even weer een update. De laatste weken weer vanalles verandert. Aangezien mijn eigen borstweefsel en huid van nature heel stevig is, duurt het waarschijnlijk wat langer bij mij dat de prothesen zakken. Niet dat ze onder mijn kin zitten, maar het mag wel wat meer gaan hangen. Toevallig gisteren ervaren dat mijn rechterborst en vooral de borstspieren in mijn borst volledig beginnen te ontspannen. Het resultaat daarvan is, een borst die soepeler voelt, en waarvan de prothese wat meer gezakt is. Dat ging gepaard met een borrelend/krakend gevoel. Als ik aan de zijkant van mijn rechterborst duwde, voelde ik een krakend/schuivend gevoel aan de binnenkant (borstbeen) van mijn borst. Vanochtend is dat gevoel er niet meer, wellicht dat ik het later op de dag nog ga voelen. Voor de dames die dit ook voelen, weken na de operatie. Geen reden tot paniek. Dit hoort er bij. Mocht je het toch niet vertrouwen, een belletje naar de kliniek, is nooit overbodig. Voor de rest doe ik in principe alles weer. Wel blijf ik alert en probeer toch niet teveel kracht te zetten op mijn borstspieren. Ik bouw het langzaam op. Slapen doe ik toch nog met een bh-topje aan. Voelt stevig en vertrouwd. Ik slaap weer op mijn zij, maar door het hele herstelproces ben ik er inmiddels achter dat ik beter op mijn rug slaap. Wel met hoofdeinde en voeteneind beetje omhoog, zodat mijn rug goed ondersteund is en kan ontspannen. Overdag voel ik de ene dag meer dan de andere dag, vanalles gebeuren in mijn borsten. Van steekjes, tot trillingen in mijn spieren. Ik heb het idee dat mijn borstspieren nu pas echt zijn aan het ontspannen. Dat zie je ook aan mijn borsten. Ze zien er soepeler uit en voelen ook steeds meer soepel. Uiteindelijk is nu mijn maat op dit moment en verwacht ook geen verandering meer; 75C. Precies de maat die ik voor ogen had. Inmiddels ook de nodige bh's aangeschaft. Tot nu toe nog geen problemen met het dragen hiervan. Ik wissel bh's met beugel af, en zonder beugel. Tijdens het sporten heb ik de sportbh van Anita en de sportbh van de HEMA. Beiden zitten fijn en houden de boel stevig op hun plek. Kortom: het blijft nog in ontwikkeling, maar wel zoals het hoort. Mij hoor je niet klagen. Ik ben klaar voor de zomer.... laat die zomer topjes en jurkjes maar komen
 5. Haha, inderdaad groepskorting..... Zal ik eens voorstellen....haha Bij mijn vriendin helaas veel problemen geweest. Ze had een nabloeding, maar door de slechte nazorg door de kliniek, (Niet onze kliniek gelukkig) is ze uiteindelijk op 31 december met spoed geopereerd. Erg naar verlopen allemaal. Ze gaat waarschijnlijk ook een juridisch traject in, omdat het ook hoogstwaarschijnlijk ervoor gezorgd heeft, dat ze nu een Frozen Shoulder heeft, waardoor ze langer uit het arbeidsproces ligt en in het slechte geval misschien wel blijvend letsel zkwn hebben. Met haar borsten gaat het nu gelukkig wel goed, maar emotioneel een flinke klap gekregen. Erg sneu allemaal.
 6. Wat fijn dat ze zo begaan zijn en professioneel. Toevallig dat deze week een vriendin ook weer voor een behandeling ging van de fysio bij de sportschool. Zij heeft drie weken geleden een bv laten doen. Toen zei de therapeut, dat er nu als het ware de bv dames met de bosjes uit de lucht komen vallen....haha.... Ze hadden er ineens drie op korte termijn....hihi!!!!!! Ik, jij en die vriendin dus.... Ach ja, hebben ze dat ook meegemaakt hè? Wel zo fijn voor het herstel. Iedereen is nu goed op de hoogte. Controle ging inderdaad goed. Ik heb groen licht..... yeeehaaaaa!!!! Ik mag gewone bh's aan en weer alles rustig gaan opbouw.... Borsten en littekens zagen er goed, zoals het hoort! Meesters was heel tevreden. Morgen een normale bh aan.....echt raar eigenlijk wel. Deze week maar eens gaan binnenlopen bij lingeriedame..... wiehoe!!!!
 7. Gisteren wat serieuzer gesport onder begeleiding, maar nog steeds goed opletten. Ik heb " gerend" over van die dikke matten. Zodat het niet doordreunt tot de borsten. Dit werkte prima. Voelde ik niets van. Ff lekker wat cardio. Daarna met elastieken gewerkt. Niet om de borstspier te trainen maar om te rekken en mijn rug daarmee ook. Uiteraard wat buikspieren. Liggend op de grond, benen omhoog getrokken en langzame crunches en fietsen. Vooral letten op de uitvoering en geen snelheid hierin. Nog wat Squats en lunges en toen was het uurtje wel vol. Alles in een rustig tempo, goed luisteren naar mijn lichaam. Echt nergens last van gehad. Vanavond de controle, dan horen we wel weer wat ik voor de rest weer mag. Tennis wacht ik zelf mee. Daar begin ik in maart op zijn vroegst mee. Ben benieuwd of ik vandaag ook "groen" licht krijg, dat ik bh's kan gaan shoppen... hihi. Voelt nog heel onwerkelijk eigenlijk?....
 8. Oh ok, dan weet ik dat voor dinsdag al. Ik verwacht ook niets geks eigenlijk. Wel nog even checken wat ze adviseren over hardlopen en tennis. Dat is blijkbaar ook weer zo verschillend per arts. Voorlopig blijf ik gewoon alles rustig opbouwen. Ik heb geen haast. Eerst maar eens volledig mijn werk oppakken en mijn energie goed verdelen, dan komt de rest vanzelf wel weer. Hier ook inmiddels weer 'kerstvrij'....en morgen weer startklaar voor de nieuwe school/werk- week! Allemaal geen zin haha.....maar ja, voordat je het weet is het weer weekend!!!!!
 9. Joa, dat doon ich..... straks wil ich neet meer angersj....hihi Ff over je zoektocht naar bh's. Sloggi heeft heel veel zonder beugels. Tegenwoordig niet alleen maar degelijk, maar ook nog leuk om te zien. Tja, en die rechterborst, komt wel. Die heeft altijd wat achter gelegen, dus ik wacht gewoon rustig af. Daarbij was mijn eigen borstweefsel, ook al zeer klein, wel heel stevig. Dus dat zakken en soepel worden zal dan ook wat langer duren. Wanneer heb jij weer een controle? Met een jaar pas of eerder?
 10. Ik vind het voornamelijk nog heel onwennig, denk ik. Mijn po-bh zit nog steeds heel fijn eigenlijk, dus kan me eigenlijk geen andere bh voorstellen...hihi Het voordeel is ook dat die bh heel goed voor mijn houding is en daarmee ook voor mijn schouder. Dus ik zal hem gaan afwisselen met andere bh's, maar nog niet volledig, denk ik... Ik heb er wel zin om eindelijk eens bh's te kopen, waar ook daadwerkelijk borsten in gaan. En niet om het wat te laten lijken in kleding. Ben ook benieuwd of ik ook daadwerkelijk de maat heb, die ik voor ogen had. Waarschijnlijk wel. Dat vind ik echt wel een momentje. Eindelijk die maat waar ik al jaren van droomde. Heb ik ook wel zin in de controle. Gewoon even horen dat het er goed uit ziet en de bevestiging weer krijgen. Het enige is, dat mijn rechterkant nog wat hoger zit dan links, maar het is een minimaal verschil. En dan vanaf deze week ook weer langzaam alles opbouwen. De oefeningen van het sporten, gaan me goed af. Morgen weer een setje. Vooral alles doen met aandacht en niet op snelheid. En uiteraard nog niets met de borstspieren. Daar wacht ik nog even mee. "Alles oppe tied"! En inderdaad we gaan snel proosten op de nieuwe periode.....wiehoe!!!!! Ik stuur je een appje, dan spreken we wat af☺️
 11. Update: 5 weken en drie dagen PO De afgelopen weken zijn voorbij gevlogen. Mede door de drukke feestdagen en het helpen van een dierbare vriendin. Mijn borsten blijven zich nog volop ontwikkelen en veranderen. Maar ik kan gelukkig blijven zeggen, dat ik er nog steeds onwijs blij mee ben. Ik vind het fantastisch! Mijn herstel is waarschijnlijk ook zeer volgens het boekje gegaan en heb eigenlijk ook geen rare klachten gehad. De gebruikelijke ongemakken, zoals gevoelige tepels en trekkerige littekens. Ik blijf ook nog steeds heel voorzichtig doen met alle bewegingen. Ik blijf alert en let goed op. Afgelopen week de eerste kleine babystapjes gezet qua sporten. Alleen wat benen en buik in overleg met mijn sportcoach. Cardio wordt weer opgebouwd door wat te fietsen en flinke stukken wandelen met een helling erin. Alles goed doordacht en niet meteen te enthousiast. Dit hele proces heb ik ook voor mezelf gezien als één groot leerproces. Ik had altijd moeite om te luisteren naar mijn lichaam. Ik ging altijd door, totdat ik niet meer kon. Met alle gevolgen van dien. Nu, de afgelopen weken, heb ik anders gedaan dan het gebruikelijke. Het juist héél goed luisteren naar mijn lichaam en het vooral niets overhaasten. Dit is wonderwel zeer goed gegaan en leuker nog, voelde heel goed. Ik heb en geniet nog steeds van deze hele bijzondere periode. Mezelf dit gunnen en optimaal genieten van de "sabbatical" die ik zelf genomen heb. In a nutshell: I'm extremely happy with my boobs!!!!!
 12. Goed bezig ..... meteen in het nieuwe jaar een goede start maken met je nieuwe vriendinnen. Ben benieuwd hoe het zal gaan. Ik kan me er nu nog niet zoveel bij voorstellen. Misschien ben ik wel té voorzichtig?