• Mededelingen

  • best_boobie

   Hoe lees je alle berichten in een topic?   22-08-16

   Als jullie op het bolletje of het sterretje voor de topictitel klikken, komen jullie uit bij jouw laatste ongelezen bericht in dat topic. We merken dat er slecht gelezen wordt, misschien dat het eraan ligt dat jullie berichten missen Door op deze manier de topics te lezen, zien jullie waarschijnlijk niets meer over het hoofd  
  • best_boobie

   Nieuwe leden, AUB lezen!!   09-11-16

   Beste nieuw lid

   Wij (Desert-Rose en ik, moderator en administrator) merken dat er niet goed gelezen wordt, aangaande hoe het forum werkt. Lees daarom even dit bericht, zodat wij niet steeds dezelfde vragen krijgen. Ook wij zitten hier in onze vrije tijd  )
   Bij registratie op dit forum heb je een pb en email gekregen, waarin uitgelegd wordt hoe een en ander werkt. Lees deze pb aub, voordat er vragen komen over waarom iemand geen foto's kan zien/plaatsen bijvoorbeeld.   Er is 1 bug op het forum die we niet echt opgelost krijgen (tot nu toe) en dat is dat sommigen geen statusupdate kunnen plaatsen. In dat geval sturen jullie mij (best_boobie) even een pb, met het verzoek dit te veranderen, en dan pas ik dit voor jullie aan. Heb je vragen over een bepaald onderwerp, dan kun je op trefwoord zoeken in de zoekbalk. Vind je daar je antwoord niet, dan kun je je vraag stellen in je eigen topic.
   Krijg je daarop geen reactie, dan is het natuurlijk mogelijk om in het 'vragenhoekje' een nieuw topic te openen. Kies dan een titel die goed te begrijpen is en verwoord wat je vraag is, zodat het mensen aanspreekt om evt te antwoorden als ze een antwoord weten. Verder, tot slot, wil ik jullie vragen om in je eigen topic te vermelden als je een operatiedatum hebt, met daarbij kliniek en arts, liefste met een tag naar Desert-Rose of mij, zodat wij jouw titel aan kunnen passen en je kunnen verhuizen naar de 'operatieverslagen'. Dit doen we met iedereen die een operatiedatum heeft. Zo kun je dat topic blijven gebruiken, zonder dat je onnodig veel topics hebt, die je allemaal moet bijhouden (of die wij allemaal moeten samenvoegen  )

   Belangrijk!!!
   Lees dit ook even!!

   Bedankt voor jullie tijd en aandacht!!
   Mocht er iets zijn, kunnen jullie ons altijd taggen of een pb sturen!

   Groetjes, DR & BB

Jipjanneke

Premium Member
 • Aantal bijdragen

  4
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

1 Neutral

1 Volger

 1. Dag VIP, Oh dat klinkt niet heel erg fijn. Het zit je echt niet mee! Eigenlijk ronduit vervelend. Ik hoop dat de wondjes snel dicht gaan, het klinkt alsof je het heel goed verzorgd, dus daar zal het niet aan liggen. Het opzwellen van de borsten, dat herken ik niet. Het enige wat ik dus ervaar is last van mijn oksels en als ik dan doorga, steken in mijn borst(en). Mooi teken om snel te stoppen met waar ik mee bezig was. Wat voor werk doe je, als ik vragen mag? Want je werkdag klinkt wel erg lang. Heb je nog last van moeheid na de narcose? Ik vind het wel heel ingewikkeld hoe om te gaan met herstel. Natuurlijk goed luisteren naar je eigen lichaam, maar ik bedoel meer wat je wel of niet kunt doen en hoe je lijf daarop reageert. En of die reactie goed is! OF dat er niet meer aan de hand is? De artsen in het ziekenhuis wil ik ook niet voor elk wissewasje bellen natuurlijk. Ik vind dit Forum daarom erg waardevol! Want alhoewel iedereen op haar (of zijn) eigen manier herstelt, kun je wel dingen vragen en ervaringen terugkrijgen van andere lotgenoten. Over twee weken heb ik mijn (denk ik) laatste afspraak bij de plastisch chirurg
 2. Dag Claddie, Oh kijk...eigenlijk prachtig te zien dat iedereen anders reageert op zo'n operatie. Fijn dat alles zo snel weer goed ging en dat je alles na 6 weken weer kon doen. En prettig te lezen dat het vocht in de borst nog last geeft, dan weet ik wat ik kan verwachten de komende periode. Onderin mijn borsten zit ook nog wat 'harder' en meer pijnlijker weefsel dan bovenin mijn borsten. Dit zal dat vocht wel zijn, of nog wat achtergebleven bloed van de operatie wellicht? De drains hadden namelijk belachelijk weinig bloed afgezogen (waardoor ze er gelukkig wel de volgende dag na de operatie uit mochten). Vond vanmorgen nog een doorzichtige (oplosbare) hechting, een verdwaalde denk ik, die heb ik er maar heel voorzichtig uitgetrokken. Geen probleem! Nou, over twee weken heb ik mijn laatste check-up, dan mag ik helemaal los gaan in het kopen en dragen van nieuwe bh's! Ben zo benieuwd wat dan uiteindelijk mijn nieuwe maat is geworden!
 3. Dag 'doe ik het of doe ik het niet' (alhoewel dat nu wel duidelijk is, toch?), Oh vervelend te horen dat het werken nog vies tegenvalt. Ik hoop dat het snel beter met je gaat. Ben je tevreden met het resultaat? En heb je nog andere klachten? Gelukkig kan mijn man inderdaad veel helpen en het accepteren dat het huishouden niet op mijn rolletjes loopt is ook een goede mindfullness-oefening, haha! Ik zal het ziekenhuis bellen...kijken wat ze erover te zeggen hebben. Mijn operatie was trouwens in het Deventer Ziekenhuis, door plastisch chirurg Mevrouw Schwencke. Een vriendin van me had tien jaar geleden dezelfde operatie gehad (wel door een andere chirurg), maar aangezien Deventer dicht bij mijn huis is, vond ik dat bovenal ook prettig. Ik ben heel tevreden door alles rondom de operatie (ook daarvoor en daarna).
 4. Dag beste mensen, Ik ben medio september geopereerd...toch eindelijk voor een borstverkleining gekozen. En had het echt veel eerder moeten doen. Mijn herstel ging best goed, alhoewel na het verwijderen van de pleisters en de hechtingen ik wel een kleine terugval had gekregen. Ik was zo bang dat alles zo uit elkaar zou vallen! Dus deed opeens veel rustiger aan (alhoewel ik in de week daarvoor al aardig zelf wat kon - haren wassen, aankleden). Nu is het dus het nieuwe jaar en inmiddels al vijf a zes weken geleden dat de operatie heeft plaatsgevonden... en nu begin ik steeds meer te doen (en vooral ook te willen doen) en het valt me vies tegen. Ik ben rechtshandig en omdat ik nu steeds meer wil doen (beetje strijken, de woonkamer stofzuigen, administratie) merk ik dat ik veel meer pijn begin te krijgen in mijn borst(en). Vooral mijn rechterborst moet het ontgelden. Als ik dan twee dagen niets doe, dan gaat het wel beter. Maar ja, ik wil op een gegeven moment wel wat meer dingen gaan doen, toch? Mijn man (die veel te lief is), doet voornamelijk alles in het huishouden, en daar begin ik me wel een beetje schuldig over te voelen. Waardoor ik weer meer ga doen, waardoor ik weer meer pijn ga krijgen.... zucht Over vier weken heb ik mijn nieuwe controle op het ziekenhuis bij de chirurg. Wat denken jullie? Hebben jullie hier ervaring mee? Zal ik nog steeds rustiger aan doen en wachten op de controle-afspraak of zal ik het ziekenhuis bellen en vertellen over mijn klachten? Ik had echt verwacht dat ik na vijf a zes weken weer mijn normale gang van zaken kon gaan oppakken namelijk! Heeft een van jullie hier ervaring mee? want ik kan er zo 123 niets over terugvinden op het internet of hier in het forum (kan ook niet alles bekijken..het is zoveel!) Nou, ik hoor graag of jullie mij kunnen helpen met advies of tips! Groet JipJanneke