Spring naar bijdragen
Borsten Forum

Kimster01

Premium Member
 • Aantal bijdragen

  10
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

1 Neutral

1 Volger

Recente profielbezoeken

673 profielweergaven
 1. Lieve dames, dit is mijn situatie. Borstvergroting op 28 november. Ik sta in de derde graad van het middelbaar (belgisch) onderwijs als sportleerkracht. Ik heb 4 kinderen tussen de 3 en de 7j oud waar 90% van de zorgen voor mijn rekening is. Dat is de reden waarom mij laten opereren in de grote vakantie geen optie is. Nu gaan ze nog 3w naar school voor de kerstvakantie start. Mijn directeur is de enige (binnen de werkomgeving) die op de hoogte is van wat er mij te wachten staat. Hij wil mij gerust 10 werkdagen thuis laten, op die manier kan hij een interimaris aannemen. Hij gaf mij vandaag aan wel niet te weten hoe het officieel en administratief zit en zei me dat ik best voor een attest van de huisarts kon zorgen (ipv plastische chirurg) ivm de uitbetaling van mijn loon. (hij wist wel niet hoe het juist zat). Hij gaf ook aan dat er wellicht een controle-arts bij mij zou komen. Mijn vragen aan jullie? * schrijven de pc's (met riziv-nummer, verbonden aan een 'officieel' ziekenhuis) een attest voor afwezigheid uit? (ik ga deze week langs de huisarts om te bespreken of zij op basis daarvan een attest wil schrijven, want het attest komt sowieso bij de personeelszaken op school en wordt daar mss ook wel uitvoeriger bekeken, ik wil geen vragen uitlokken, vandaar....) * kan ik gewoon eerlijk zijn tegen de controle-arts, of kan die dan ervoor zorgen dat ik geen loon krijg (want mijn directeur is niet diegene die betaalt, maar dat doet de vlaamse gemeenschap). Ik zou niet weten wat te zeggen tegen zo een arts, ik ben echt heel slecht in liegen. Het is logisch dat ik geen sport kan geven maar na 10 dagen (7 werkdagen) starten de examens en is het vooral toezicht houden bij die examens, ik verplaats mij wel met de auto, alhoewel met wat meer gedoe de trein ook een optie is) Verder word ik hoe langer hoe zenuwachtiger, nog 2 weken te gaan ...
 2. Hey, fijn dat je even inspringt! Ja, die 48u, dat is inderdaad wat hij zei. Ik heb daarop gevraagd of het echt zo was, want dat ik overal op het internet zaken las als 4 tot 6 weken heel veel zaken laten (heb bv het ellebogen boven de schouders aangehaald, en 2w niet autorijden e.d.) Maar hij bleef erbij, 48u en het zat vast... Hij zei wel dat ik 3 dagen niet in staat zou zijn om iets te doen omdat het dan allemaal nog teveel pijn doet. Ik heb uiteraard wel in mijn hoofd zitten wat ik hier allemaal gelezen heb (wat wel en niet kan in die eerste 6w), dus ik zal daar ongetwijfeld ergens wel rekening mee houden (het kost genoeg om voorzichtig te zijn). Maar de reden dat ik het toch nog op 6 juni heb durven zetten was toch het sneller aanvatten van de activiteiten dan gelezen (4 kindjes tussen 2,5j en 6j die van in juni nog naar school gaan, maar juli niet meer ...) Ik probeer nog te weten te komen welk implantaat hij gebruikt, kan ik daar nog wat op googelen.
 3. ohja, nog een vraagje (mss @Cathytje omdat zij dezelfde dokter heeft). Kan jij de naam van het merk van het implantaat dat hij gebruikt? Ik dacht dat ik uit een hele resem zou kunnen kiezen, maar hij gebruikt er blijkbaar maar eentje, dat hij momenteel het beste vindt dat er op de implantatenmarkt is. Maar ik ben dus vergeten te vragen naar de naam ervan.
 4. @MadameC @Cathytje Welke sportbh hebben julllie (voorzien)? Aan de telefoon raadde de secreatresse me de shock absorber of Triumph aan. Die van shock absorber vind ik heel mooi en moest die goed zitten, zie ik die achteraf ook nog zitten als ik weer aan het lopen ga. @MadameC hoe voel je je nu? Wat hadden ze jou aangeraden betreffende autorijden en andere activiteiten? Vind het zo raar om te lezen dat ze overal van die lange rusttijden geven voor de verschillende activiteiten en dat Van Renterghem autorijden al na 48u vind kunnen. Nu ja, niet dat dat het plan was, maar 6 dagen later zou ik toch voor de klas toezicht willen houden als ze examen maken, en met de auto is wel een pak gemakkelijker als het openbaar vervoer (toch als je geen bv gehad hebt :-))
 5. Nog wat vraagjes die ik vergat te stellen aan de dr: - vanaf wanneer mag je douchen? (Of de sportbh wisselen) - hoe steken ze dat implantaat erin: de Dr zei dat ze niet in de spier snijden, maar hoe krijgen ze dat implantaat eronder?
 6. @MadameC Hey, was net even tot in zijn bureau gegaan (zelfstandige, dus bijna altijd aan het werk), maar hij was druk bezig dus dan heeft het geen zin om erover te beginnen. Het laatste jaar is er tussen ons een hele crisis geweest (geen voer voor dit forum, ik zou er de hele flair mee kunnen vullen. De rust is wat teruggekeerd, maar er is heel veel gebroken). Mijn mama zet hier gene voet meer binnen als ze weet dat mijn man hier ook is, sinds dat die crisis haar ter ore is gekomen. Zij steunt me gelukkig wel en wil ook met mij mee naar de operatie gaan. Ik heb schoonouders die mij zeker zullen helpen met de kindjes, al weten die het ook nog niet van de bv. En het huishouden, daar zal ik dan maar moeten overkijken ... De dochter van 5 heeft al gezegd te zullen helpen met de tweeling van 2,5j en de zoon van bijna 7 wil mij ook wel helpen. MIjn man gaat zeker ook voor de kinderen zorgen. Ik ben gewoon heel slecht in hulp vragen, zeker aan mijn man ... ik heb altijd zoiets van 'die ziet toch dat ik hulp nodig heb', maar ik vrees dat hij het ofwel niet ziet of wel denkt dat ik het maar moet vragen als het mij niet lukt.Ik heb in het verleden vaak het antwoord gekregen (na bv keizersnede tweeling) "als dat echt moet" ... Dan denk ik van: ge moet niks, ik doe het dan zelf wel. Probleem is dat ik halftijds ben gaan werken sinds er kinderen zijn en daarom ook gewoon ben van alles hier zelf te doen. Goed dat je nu je rust neemt ... Ik vraag me af vanaf wanneer ik de kindjes naar school zou kunnen doen. Te voet op een goeie 100m van ons deur. Ik neem wel altijd de bolderkar mee om terug te kunnen komen met 2 stepjes en 2 loopfietsen, of om weerbarstige peuters in te zetten (al zal dat nog niet direct lukken na de operatie). Heb je een idee hoe je borsten er nu uitzien? Ik lees vaak dat ze de eerste weken nog 'hoog' zitten en gezwollen zijn waardoor ze veel groter lijken dan het eigenlijk is. Ik ben ook benieuwd vanaf wanneer je jezelf terug kan aankleden. Ik ga je nog zo overrompelen denk ik met waneer kan je dit of wanneer kan je dat...
 7. @MadameC blij dat de pijn meevalt. Woow, al ondergoed gevouwd op je eerste avond. Ook zo een mama die moeite heeft om stil te zitten. Ik had hier thuis al voorgesteld om 2dagen bij mijn mama te gaan logeren, maar mijn partner was hier tegen want dan konden de kindjes me zelfs niet zien. Maar ik weet zo dat alles wat ik hem zou vragen, dat hij dat overbodig vindt, of teveel vindt of ik weet niet wat ... Hij is op zich ook al niet echt content met dat ik een borstvergroting wil (hij kan er niet van over dat iemand zoveel geld kan uitgeven om er 'beter' uit te zien. Soit, tis gisteren in een ruzie uitgelopen waarbij ik hem zei dat ik zijn goedkeuring niet nodig had en dan is hij boos weggegaan). Nu hem nog vertellen dat ik vandaag die 6 juni ook echt heb vastgelegd (ik had zo een schrik dat een ander met die datum ging lopen dat ik niet eerst geprobeerd heb om er nog eens over te praten met hem, dus dat moet ik sebiet nog doen). Stom, want zijn eerste reactie een tijd terug was van "ik zou het nooit niet doen, maar als jij dat echt wilt, dan zorg ik wel dat ik alles hier regel). Ik heb zo het idee dat dat hij dacht dat ik maar wat luchtkastelen aan het bouwen was toen we het erover hadden. En dan ineens die 6 juni voorgeschoteld krijgen... Achja,ik doe het niet voor hem, niet voor anderen, maar gewoon voor mezelf, ik heb lang genoeg met een AA'tje moeten rondlopen. Ben er 37 dus ben niet van plan om er nog jaren over na te denken als dit toch is wat ik wil.
 8. Hey, super dat je al je nieuwe borsten hebt! Ik ben heel benieuwd naar de pijn en het herstelproces (welke activiteiten je langzaamaan zou kunnen oppakken). Ik ben mama van 4 kindjes tussen 2,5 en 6,5j oud (jongsten zijn een tweeling) en ben hier de drijvende kracht voor alles wat kindjes en huishouden betreft, dus ik hoop heel snel terug 'te been' (euh... te borst ;-)) ga zijn. Veel succes nog met je herstel!
 9. Hey! Ik ben net terug van de eerste consultatie en nog helemaal opgewonden! Wauw, zoveel 'misverstanden' uit mijn hoofd gehaald. Allemaal zaken die ik hier op het forum en elders gelezen had die niet (meer) zo blijkben te zijn. Mijn voorgeschiedenis: Verder dan een AA is de grootte van mijn borsten niet komen. Ben groot en slank en duq quasi borstloos. Ik had gehoopt dat ik misschien één van de gelukkigen was die na borstvoeding een cup groter kon behouden, maar nee hoor, alles terug zo goed als plat. Ik probeer dat al lang te verdoezelen met voorgevormde en voorgevulde cups, maar onder een iets of wat uitgesneden kleedje of t-shirt is het gewoon niet wat het moet zijn. Het is wel zo dat ik intensief met hardlopen bezig ben (halve marathon dit najaar en graag een marathon in het voorjaar), dus dat ik qua maat daar wel rekening mee wil houden. Over cc's is nog niet gesproken, wel een B of een C. Aangezien ik vaak lees dat je na het 'passen' best het maatje groter neemt, ben ik in die richting aan het denken. Ik mocht nog eens terugkomen om nog eens te passen. En als ik snel beslis zou ik op 6 juni al geopereerd kunnen worden (sta als LO-leerkracht in het onderwijs, dus een ideale periode). Welke misvattingen had ik en hoe blijkt het nu echt te zijn: * prothese zit vast na 48u, dan is het gewoon de spier die zal bepalen wat je kan doen, wat nog wat langer pijn zal doen * na de operatie mag je 6 weken niets doen --> je mag 2 dagen niets doen en je verder nog 2 weken rustig houden *je mag 2 weken niet autorijden--> 2 dagen niet, al zal het mss die eerste dagen erna nog pijn doen prijs incl btw (4840euro, alles inclusief, uitgezonderd eerste consultatie. Wordt niet vergoed door verzekering, eerste consult en eventuele comlicaties achteraf wel).
 10. Hoi, ik ben nu al erg benieuwd naar je verhaal. Ik heb morgen, 10 mei, een eerste consult bij Dr. Van Renterghem. Omwille van mijn beroep kan ik wellicht pas eind van het jaar geopereerd worden, maar ik wil gewoon al eens een keer terug bomen in het bos der borsten kunnen zien. Dus ik hoop dat hij mij al een goed beeld kan geven wat er bij mij zou passen en kan ik in die richting verder snollen. Later in mij heb ik nog een 2de arts die ik bezoek, Dr Colpaert, ook uit het Antwerpse. Je houdt ons op de hoogte hé!
Premium Theme Designed By IBTheme.com

×